A *****u miša malenog, evo 10 godina ne možemo kolektivno da se pomirimo sa tim da se moraju mijenjati, prije ili kasnije.
Ni žene nisu što su nekad bile, a kamo li auti.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Ti motori su osudjeni na probleme od samog starta...mozda ne zbog samog dizanja koliko s propisanim servisnim intervalima(da slazem se da je lanac tanak i los)
Garancija je bila 4 godine ili 100k km, a zamjena ulja fabricki propisana na 30k km.
Znaci ko ga je novog kupio, morao je da radi po servisnoj proceduri...Znaci umjesto za 100k da imas 10 malih servisa, ti imas 3 ili u najbolju ruku 4...
Ako uzmemo u obzir da svi mozda nece na vrijeme odradit servis, da svakakve glave voze ta kola...
Nije ni cudo imat probleme s lancem na 120-150k km, crknute turbine i ostalo...
Ne staje u njega 12l ulja, nego 5...
Moj je na 300k.
Radjeni su lanci, lancanici, klizaci, remenica radilice, podloske dizni, svaki dihtung, remont altetnatora, remont alansera, pogon s prednje strane motora(kaisevi, natezaci, vodena pumpa), racva vode, antifriz, zamijen pcv(membrana i opruga), remontovan turbo, novi interkuler, ociscen usis, ugasen egr i dpf, novi diskovi i nove plocice na sva 4 tocka...
ako sracunam i kozmeticki volan, pedale,patosnice, ambijentalno, muziku, lipove, felne itd...
6k sam deep u auto od 10k i mozda mogu da ga prodam 9
Last edited by Laz; 12-10-25 at 18:54.
Trebao si poći do mehaničara prije kupovine
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dodaj na to jos 2k min da ti je neko drugi to sve radio.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Naravno da je auto provjeren prije kupovine, i sve je bilo u korektnom stanju...
Kad kazem ljudima sta sam sve odradio i zamijenio, obicno imaju sliku kao da sam kupio neko auto s otpada.
A ni jednom nije upalio neku check engine, ili me ostavio nedje.
Ja volim da mi auto nema ni jednu manu, i da ga drzis tako na 300k, jbg kosta...
Dosta sam stvari zamijenio preventivno ili zbog mirne glave
I mogu da garantujem u bilo koji s foruma da sjednem, da cu da nadjem barem 10 mana...
Dosta mi ih ljudi iz drustva vozi i krecem se malo kroz to automobilsko drustvo, i sijedao sam barem u 10 komada da cackamo na bimercode opcije...
I samo znam da vozaci ni jedne druge markne ne lazu koliko ljudi sto voze bmw, i kriju mnogo stvari...kad ih pitas ovako, sve top,sve super....a onda ih izokolo malo cacnes, pa se otvore
ili im direktno u brk spomenes probleme
Imam jednog, N57, blagi se cuje lanac ili klizac neki, na ler ujutro dimi bijelo, crkao relej grijaca...veli brat, ne znam dal da dam 500e za servis, ili da uzmem downpipe i da cipujem...i takvih je 95% vlasnika
Last edited by Laz; 12-10-25 at 19:59.
ps kolege, ne zaboravljam da vam se razletio turbo u voznji, a ovome drugome sa f10 zejabava abs centrala
no one is safe
Preksjutra donggggggggg, check….
Prema tome, šta da ti kažem?
stice ce me karma za ovo prozivanje, gledaj kad krenem ujutro na posaoOriginally Posted by TAKUMI;[URL="tel:6215856"
Nosim prsle hlace al na kola je sve po OEM do sada za ovih 6god,ici ce sinu pa nek metne M branike i bolje felge jer sada su 17ke ...
I ja sam tu neđe, ne smijem napisati što sam sve radio i ulagao za ove tri godine, trenutno mi na autu ne radi IBS senzor, njega sam samo iskopčao i detekcija prisustva suvozača (ikodirano) i to ću da sredim samo dok dobijem volje.
Svi koji znaju me gledaju kao mentalno oboljelog kad kažem da sam prezadovoljan autom i da ću opet uzet BMW-a.
Realno, i mislio sam da ga prodam i uzimem G31 540i, ali sad kad uradih i lance ne vidim zašto bih nekoga častio sa maltene 1/1 autom, jer ništa od uloženog ne mogu da izvučem na cijeni, osim što bih ga možda malo brže prodao kad nabrojim.
Stay salty.
Otkad je flex iliti urcenje da vam na auto nista ne ovjeri kad ga upalite?
Ne bi ti to razumio, kod vas auto radi, kod nas preživljava.
Stay salty.
Ili imas muda ili ides u skolu
Idrive po dolini, uskoro frankenstajn
ako ga s*****, jeftina je zamjena
![]()
3 dana ga nema i vidi lika sta je smislio....
Ta siva sklopka ispred ti kondezuje dim a kada dim izadje ote ili nete da radi... 🤌😀
Nemogudaverujem.
Droga neka 100% jer ovo normalan coek ne radi.
Al ga je opravio...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Lazare sine, jeftinije je izliječiti se, nego ovako ići kroz život.
Stay salty.
Ekipo, treba mi za X3 E83 iz 2007 godine, sledece:
https://www.ebay.com/itm/125830425088
51-31-3-415-508 Genuine BMW Windshield Molding Front Upper
kao i donja lajsna
https://www.ebay.com/itm/376043053983
51-71-3-401-811 GenuineXL Cowl Cover
Novo moze i polovno da je u dobrom stanju. To je lajsna iznad sofersajbne i plastika koja dodje ispod. Od sunca mi je sve to ispucalo i pusta vodu.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Naruci u Voli motors. Jeftino je ovo.
Pročitah par zadnjih strana sa ove teme pa rekoh da podijelim i ja moje iskustvo sa n47 motorom. Prije 7 godina kupio od nekog momka koji je uvezao iz Švice e91 2.0 130kw automatik 2009.godiste sa tobože 250hiljada km, a ispostavilo se posle par godina kad sam ga provjerio na carvertical (cisto iz radoznalosti) da sam ga uzeo sa nekih 310hiljada km sigurno... šest godina sam se navozao sa njim i nauživao bez jednog jedinog problema, nidje me nikad nije ostavio, bukvalno samo mali servisi.. najveći problem su bile oguljene unutrašnje ručke od vrata![]()
Prije dvije godine sam radio kuću i bukvalno svaki cent mi je bio veliki i ja mislim da mu tada dvije godine nisam ulje mijenjao i vozio sam auto sigurno dva ili tri mjeseca sa slomljenim klapnicama usisa (jedna od boljki).. auto je normalno radilo mirno i sve samo nije imao tako dobar odziv na kickdown i na preko 100 je znao malo samo da podrhti... i ja sam sve mislio da je to do egr-a dpf-a i sve sam ga stiskao kukavca misleći da ga malo produvama baš u tom periodu nisam imao ni vremena ni para da se time bavim.. i kad dodje vrijeme za to majstor kad mi posla snimak usisne grane sa slomljenim klapnicama i kako ih vadi parče po parče iz ventila imao sam svisnut.. ali srecom nije ništa metalno pošlo u motor i tako se stavi polovna usisna grana i auto sa nekih 370hiljada ide kao zmaj i dan danas.. to mi je prvi auto i u svaki drugi auto koji sam sjeo zadnjih godinu dvije nije to to
Ukratko kome je crno da čita, toliko me zadužio da treba spomenik da mu dignem
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Last edited by Dall’Igna; 20-10-25 at 20:41.
O tome se i radi. Niko neće da gubi vrijeme po internetima i piše kako mu je super, nego se 90% ljudi lati tastature tek kad mora problem da riješava.
Stay salty.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks