Hladnjak se skida bez problema a DPF malo sjutra.
Evo ovako, imam Adblue
99% je ovaj sa slike, znaci nedje dolje skroz ispod turbine, desno je DPF
Danas cu tacno znati
![]()
Hladnjak se skida bez problema a DPF malo sjutra.
Prema tome, šta da ti kažem?
Što se tiče DPF kod mene sve to radi kako treba, obratim pažnju da se provoza i odradi regenacija kako treba.
Trenutno stanje Oil Ash 63 valjda je on bitan![]()
Tako je, oil ash residue je pokazatelj koliko je dpf napunjen, kao što vidiš 79%.. a na svakih 24g (shoot mass calculator) pokreće regeneraciju ... ovih 79% ti je praktično zabetonirano i ništa skoro pranjem nećeš postić, samo ćeš bačit pare i kutaru sebi pravit.. i još plus ako ga je teško izvadit razlog više. Ako radi kako treba gledaj da mu radiš regeneraciju svaki put i to je to..
Last edited by Paqito; 14-10-25 at 09:49.
Ako hladnjak od EGR-a pusta antifriz onda je zavrsena rabota.
Fala momci, ostalo mi da rasmislim da li da gasim sve ili da mijenjam hladnjak(200€ u Kvantex) i da opet nešto činim sa DPF.
Još jedno pitanje ima li kod nas da radi downpipe ako DPF ne bude u lošem stanju da ga ponesem na pranje i ostavim ako nekad bude trebao da ga vratim.
Last edited by METZ; 14-10-25 at 10:49.
Pa samo izvadi samot iz njega i kraj. Bice ti slicno downpipe-u.
E to je drugo.
Oće li mi reć neko od vas majstora koja je fora brate kod svakog majstora kod kojeg sam bio do sad, zovnem ga kažem mu to i to je problem kad bi mogao da dovedem auto da se radi, majstor kaže dovedi ga danas/sjutra i onda ga parkira tamo nedje sa strane i bukvalno ga ne pogleda nedelju dana?![]()
brate reci mi dovedi ga za 7,10 dana i zdrao nema potrebe da auto leži bezveze a ja bez auta..
Toliko posla ima da se zaboravi kad je ko zvao,zakazao,itd. Nikad ne znas sta ce da te zajebava(zapekao saraf,itd),pa nesto zasta je trebalo pola sata oduzme pola dana. Kad dodje na red,bice gotovo.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
To poštujem..
Zato ja imam mjastora koji mi zakaze, kao kod ljekara, i ja dovedem auto, on odradi, i zovne kad zavrsi...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ja se trudim da ispoštujem svakoga,a češće puta se desi da se stvori gužva za pola sata,i onda rokenrol.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Lagano. Parkiraju ispred kuce 10-15 auta, svima obecaju, svi zovu i pitaju sta je kad ce, nisu potkovani za sve kvarove ili sve marke pa onda se zaglave i ne znaju sta ce i kako ce, onda ide nervoza, onda svadje sa musterijama, itd. Prije neki dan mi rece jedan, inace ima oko 35 godina, ima servis 7-8 godina vec, izgorio sam veli. Ne mili mi se otvorit garazu. Pa naravno da ti se ne mili. Ispred kuce, da ne pretjeram, 20ak njemaca. Ja to ni u snu
Kod mene je totalno drugi sistem, i drugacije nece biti.
Dostina njih vec nedje radi. A automehanika im je druga smjena, drugi posa za kod kuce. Pare se uzimaju (klepaju) od `kratkih poslova`, malih i velikih servisa, naroda kojeg vrate sa tehnickog. A `duzi poslovi` su kad se uhvati vremena u nekom medjuprostoru ovih gore poslova. Bitno mu je da je posa non stop aktivan, da konstantno `kaplje` a to ne moze ako se ugovore termini.
Last edited by biljaneta; 15-10-25 at 23:54.
Polinezija gospodo.
Upravo to, sigurno 20 auta parkiranih i stoje tu ko zna koliko vremena.. lijepo je brate čekat 20 dana termin ali da znaš otprilike što Te i kako Te
https://www.facebook.com/dragan.pile...8438576059655/
Last edited by Paqito; 16-10-25 at 06:13.
Koje su najbolje baterije za kljuc od auta , ide 2032 baterija
Duracell, Varta, Energizer...manje vise sve je to isto, nije to neki potrosac...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Kuciste filtera goriva opel 1.5 75kw,sem otpada gdje naci? Zvao sam par auto kuca nista.![]()
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks