Results 1 to 25 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Jedna stvar mi je prezanimljiva ovđe.

Nemojte se ljutit, ali kad se radi o pravu, zakonima, ovim procesima, istražnim, sudskim, kakvim god, i ostalim čudima, ovđe ima dva čoeka koji vrlo vidno znaju više od ostalih, i daleko više od prosjeka.
    To su Vanja i Šaneman, kontam da je svima lako viđet, i očito je, iz svega.
    Vanja na onaj njegov način, pravo u čelo i zaista bez dlake na jezik i bez nekog velikog obzira, naslonjen na tačnost prije no na bilo što drugo, Šaneman na onaj njegov, prefinjen, vrhunski znaven, ali i sa vidljivim iskustvom i mudrošću nekoga koga je život naučio da se protiv topuza teško ide perom.

Pa ono što mi je tu prezanimljivo: Zašto baš njih dvojica, tačno takvi kakvi su, ovđe ''prođu'' grđe no iko drugi, i dobiju tretman ''žive vatre'' više no iko drugi? I dobiju ga sa svih ovđe očigledno prisutnih ''strana'', nebitno koje su?
    Zapitajte se zašto to tako može bit. A tek se zapitajte đe to vodi.

Inače, povezano na ove konkretno goruće teme, oni su vam, svako na svoj način, rekli jednu krajnje jednostavnu i ispravnu i neumitnu stvar, koja bi se prevedena na običan jezik vrlo jednostavno mogla i reć:

Sav ovaj ''MEGAslučaj'' SDTa leži bukvalno na jednoj jedinoj sms poruci. Ona glasi, parafraziram: Istamburaše one u Bar u policiju.
    Na toj poruci SDT je utvrdio da je od sve larme tu ipak nastalo nasilje, i konkretno privično djelo, i sva ova mega-okg organizacija koja je do njega dovela.
    Na toj poruci SDT je utvrdio svoju nadležnost. I, zanimljivo, uradio to u obrazloženju jednim vrlo ''ne-pravnim'', kolokvijalnim jezikom, kakvim standardno pravnici baš i ne pišu.
    Niti ko je istamburan, niti kako, kada, i po čijem nalogu. Tek ne ni slova o tome je li taj ''neko'' tamo u policiju bio sa pravnim osnovom, ili tako što.

Ili, da vam prevedem, smiješno je. Ako zakona ima, i koga da ga sprovodi, popadaće i optužnice, i prijedlozi, i nadležnost (koju SDT tu nema), i sve ostalo. Ne presude, jer ovo što nam je rečeno na sud nema pravnog osnova ni da stigne, niti će kad stić. Ne na ovaj način.

Da se razumijemo, za ono što tamo piše, o glasanjima, uticajima, prićerivanjima, i miješanju u osnovna ljudska prava, se ide u zatvor, ako postoji zakona i države da ih ćera.
    Ali ne na ovaj način, ne na način koji se ovđe ćera. Jer nije pravni, no politički, i sa zakonitošću niđe veze nema. Ima je samo sa političkim poenima.
    I, dobro obratite pažnju, da se npr. isti taj princip prema svima primijeni jednako, koliko bi npr. ovđe forumaša moralo na razgovore u SDT

Nema veze, samo bzvz digresija.

Ali se ipak ponekad zapitajte imate li ovđe ipak situaciju đe oni, koji među vama znaju ponajviše, svima ostalima najmanje valjaju i po volji budu. I zašto je to tako.
    Buva,dozvoljavaš li meni, kao neznavenom,da razumijem sve na što ti ili Vanja ili Šaneman upozoravate i skrećete pažnju,da ipak osjećam neku,ne mogu reć zadovoljstvo,ali mogu satisfakciju,kad vidim da Beli Orao,neki sudija,doktor ili njima slični odu do prdekane pa makar i na sat,dva,dan,dva,mjesec,u potpunosti svjestan da će izaći i dobiti odštetu zbog nestručnosti tužilaca od,između ostalih,i mojih para.
    Pošto voliš anegdote,evo dvije:
    Jedan banderaš uvrijedio(pri čemu svi znaju da nije rekao ništa bez istinu) kolegu pravnika iz firme.Ovaj presavije tužbu,sud razmjeri kaznu,a ovaj banderaš na kraju suđenja pita sudiju da li može da uplati duplo veći iznos kazne i da još jednom ponovi ono što je rekao za tog (ne)čovjeka.Reče mu sudija da ne da ne može nego da je već na granici da dobije +kaznu zbog nepoštovanja suda.
    E to se zove zadovoljstvo/satisfakcija pa nek košta kolko košta.
    Drugi,moj lični primjer,sin mi prozvižda ispred radara 103im/h,dozvoljeno 50km/h.Pred zoru saznajem da je u betonjerci.Dolazim na šalter,dobijam potvrdu da je mali dolje i da izlazi oko 7-8h i ide direkt kod sudije.Pitam pandura na prijavnici,kako mogu da zahtijevam,izmolim,platim,doplatim da ostane još barem 24h(istina misleći da je vozio i pod dejstvom alkohola,ali nije nego potpuno trijezan, što opet ne mijenja moje mišljenje ni da se to opet ponovi).Veli pandur ne može ni ođe a kod sudije ni pod razno ne pokušavaj.
    E to je ono zadovoljstvo/satisfakcija, pa i po cijenu moje materijalne štete.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 10-10-25 at 13:05.

2. The Following 4 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)