Zavisi ima stvarno "domaćinskih" mjesta doduše u Podgorici najmanje.Lokacija oko Delte je najgora po mom mišljenju iako se obrće sigurno najviše para ali da je to boli glava,jes.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Jedino ako ti je cilj da obolia i nema u pg bez jedno 1000 kafica/kafana. To mi je isto vrhunac crnogorskog preduzetnistva,,, da otvoris kafic
Zavisi ima stvarno "domaćinskih" mjesta doduše u Podgorici najmanje.Lokacija oko Delte je najgora po mom mišljenju iako se obrće sigurno najviše para ali da je to boli glava,jes.
Potpuno je drugo biti s one strane sanka. Previse glavobolje. Jos ne vidjeh osobu koja je procvjetala od kafane. Bas tezak posao, ako nije neki veci nivo.
Inace nisam mislio na tebe, ali je realnost da je u cg mnogima domet otvoriti kafic
A to sve stoji.Takvi su obično prokleti na pare tako da su u startu osuđeni na propast.Ali imati neko kultno mjesto je sigurno sjajan osjećaj.Recimo Beograd pruža više šanse za tako nešto nego Crna Gora.
Ne mora bit ni kultno no jednostavno tvoje,mala oaza.Tvoja muzika,tvoji gosti,tvoja pravila.
Tako je. Slažem se. Samo što takvi teško uspiju. A kafanu/restoran nije uopšte lako držati. Nego što kažeš baš teško.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tacno znam o cemu pricas. Kao dijete sam s ocem isao na takvo mjesto kod druga mu dje su se skupljali, i to je jedno od ljepsih sjecanja. Drustvo vrhunsko, uvijek smijeh i zebancija. Ali to se tesko moze nazvati kafana.. mislim da cak i nije imalo regularno radno vrijeme. Sve mimo toga dodati narkomane, alkoholicare, reketase, potrebu da pijes i kad ti se ne pije, placanje na crtu, provokatore, prijave itd. Naravno nabrajam najgore
U istu smo stranku
Mnogo volim lijep burek pojest, no je biće nevolja što sam stigo da zapamtim ono vrijeme kad su bureci još bili bureci, i onda mi većina ovih današnjih zapane u grloI toliko sam problematičan s tim u glavu, da ga danas jedem samo na jedno mjesto u Sarajevo, jedno u Prištinu, i kod Sonje
Užas
![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
@nicky
Manje atraktivna lokacija za reketaše odnosno potpuno izvan domašaja istih.To ti je ko u džungli imaju svoje teritorije.U Podgorici najviše.Uostalom ti si na Cetinje meni je recimo Ka Doma fina priča nije nešto sad primamljiva za reket.
Tamo i u jos 1 lokal i izlazim najvise, jer mi odgovara vibe.
Treba uklopiti sve to, a da opet imas racunicu. Sve u svemu citavo pisanje mi je sa ciljem da ga makar 1% odgovorim od pomisli da otvori, a skapirao sam da i nije toliko zagrijan za to, vec je u domenu nekog razmisljanja![]()
Ovo oko kafana, moram anegdotu, znači, moram
Držao sam jednom jednu, pradavno, zelen još ko avokado, ni tries godina pripunjenih (izvini, Lapis, ako si još tu). I to mnogo lijepo mjesto, gore na Košutnjak, i danas mi ljepšeg u bg nema.
Tačnije, držao je pobratim, najvoljenije biće u svijet s kojim sam odrastao i stotinu najgorih muka u život podijelio, koji je tamo bio šef kuhinje već desetak godina, pa je sa vlasnikom dogovorio da uzme sve na par godina. Ostavio je konobare i šankere sa kojima je cijelu tu deceniju praktično radio, i kojima je većini do tad već i đecu krštavao, zaposlio još par čeljadi, i našo partnera jer nije mogo sam iznijet sve. A partneru krajnje zanimljivo bilo doć u svoje mjesto i kavu izmeračitEto toliko mi je valjan motiv bio, taman koliko i mozak tadašnji
Uglavnom, okončalo je poslije godinu i kusur, kad su ga oni što im je đecu krštavao već toliko fantastično odrali, da tu crnu rupu narodna banka ne bi zakrpila, pa sam nakraj balade još zakupodavcu morao para dodavat, iako je mjesto bilo bukvalno non-stop fulirano, i dočekom nekakve Nove Godine, koju smo pravili više za sebe no za goste, i na koju je jedan od onih njegovih krsnih kumova što mu je radio obezbjeđenje, doveo i nekakvih 11 momaka za koje se nakraj ispostavilo da su komplet nekakvi junior bokserski klub sa B.Brda, a kojima se opet đeojka od nekakvog druga od druga od pobratimovog druga toliko dopala da su ga u patos sabili kad je probao da je brani, opštim košmarom koji je nastao poslije toga, trajao više od po' ure, i završio neuspješnim jurenjem pojedinih boksera kroz onu šumetinu okolo, te nekim vrlo sretnim izuzetnim okolnostima usled kojih nas trojica (pobratim, kolega jedan moj, i magarčina ja) nismo tu Novu u prdekanu dočekali
![]()
Elem, od tad kod mene zlatno pravilo: U kafanu se troši a ne investira, i u kafanu se ide da se omeračiš a ne da zaradiš. I da me sto paklenih đaola gone ne bi to u životu ni pomislio ikad više da činim![]()
Inače, proljetos sam doživio da mi čoek iz tog kraja prepričava taj događaj, bez da pojma ima da priča učesniku, iako se 20+ godina unazad desio. Nisam znao dal da propanem u zemlju od blama, ili probam da izvučem nemoguće i pravim se da pojma nemam o čemu priča
Svakako, kafanu bih da ih lebom hrani, iz ove perspektive, poželio samo neprijateljima u životu![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Morao si je li da ispadne da ja ekstru na zlo nagonim ka da si mu žena a ja samo agitujem za jedno malo slatko mjestašce u CG pored ovih Minhena i čuda.I Zorin sir bi dobio uz doručak ali ne ti si morao horor priču da ispričaš.
Kako ste samo štetni.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Hvala Buva![]()
Ova dvojica kao da su mi žena
Tačno kao nju da slušam
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pa ja to velim tačno tako.Nikad neću zaboraviti kad sam jednome rekla da mu treba veći kazan poslije njegova žena ni kafu nije šćela da mi skuva.![]()
kod mene ide ovako. burek/jogurt i ledena kocka/jelačić. lokacija - diana.![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Pecović/Delizia/Diana![]()
Probaj burek u Sonju pa pređi u Dianu na kolače. Best of both worlds
Jednom se zayebah da kupim kolače u Sonju, za neke goste doma. Kako je to vonjalo na burek, majčin sine.
Što se bureka tiče možda jednom mjesečno ako bude i dva uzmem a sviđa mi se onaj u Deliciju trouglasti a u Nikšić je Fontana već odavno institucija za burek.![]()
Pa imaš Dianu odma pored Sonje, isplati se prošetatMožda usput i navataš kakvu nevjestu.
možda kovrdžava neka buduća voli burek pa jelačić, nikad se ne zna.
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)
Bookmarks