Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Ja ću ti odmah reći da nema. Da postoji potreba za vetingom EU bi nam tražila veting. A ne traže. O potrebi za vetingom pričaju ljudi koji ne znaju ništa o tome nego su čuli tamo negdje da to treba, pa se prave pametni, i ljudi koji bi da skrenu Crnu Goru sa EU puta. Mi treba do 2028. godine da uđemo u EU. Što znači da već 2026, eventualno 2027. godine treba da se zatvore sva poglavlja, da se sastavi ugovor o pristupanju i da se sprovedu ostale pripremne radnje. Kad bi se ušlo u priču o vetingu, to bi bio proces koji ne bi mogao da se završi ni za narednih pet godina, što znači da poglavlje 23 ne bi moglo da se zatvori dok se ne završi veting. Što znači nema ulaska u EU narednih 5-10 godina!

A što je istina? Istina je da mi imamo 1001 mehanizam za provjeru sudija i tužilaca i svih funkcionera u državi. I ništa od toga ne funkcioniše kako treba, jer političarima nije u interesu da institucije budu nezavisne i da rade svoj posao onako kako treba, bez uticaja raznih partijskih interesa. Pa umjesto da oslobode institucije i puste ih da rade, oni samo gledaju kako da ih zarobe, a narodu plasiraju neku priču o vetingu u pravosuđu u državi od 600.000 stanovnika gdje svi svakoga znaju.
Politicarima na vlasti je u interesu da institucije budu zavisne od prethodne vlasti, pa ne preduzimaju nista. Jesam li dobro razumio?
Velis da ih pustimo da rade, jedino da si sad pao s Marsa pa ne znas ko je odlucivao o izboru sudija i na osnovu kojih kriterijuma, kako je tekao sam postupak, ko je bio u savjetu i ko je predsjedavao istim.
Kakvi kadrovi takve odluke.