Neke su malo starije od 5 godina, ali evo što bi ja preporučio iz moje Steam biblioteke.
Black Mesa (remaster Half Life)
Days Gone, horde i horde zombija, plus igraš bajkera koji se zove Deacon St. John, šta ćeš bolje.
Everspace 2, ako voliš svemirske brodove, istraživanje i borde u svemiru (i nekad davno si igrao Freelancera).
Horizon Zero Dawn, retro sci-fi open-world sa mehaničkim životinjama i neprijateljima (pogledaj trejler jer ne umijem objasniti). Ima i nova Forbiden West, vele da je dobra ali je nisam igrao.
Metro Exodus, sovjetski post-apokaliptični paranormalni shooter (obavezno nađi Enhanced Edition, a možeš slobodno da opališ sve ostale igre iz tog serijala, svaka je dobra ali mislim da je ova najbolja jer je open world, donekle)
The Rifbreaker - može singl a sad su uveli i co-op - top down shooter i strategija, veoma zanimljiv koncept
Space Marine 2 - ako voliš Warhammer 40K
Prey (2107) - FPS sci-fi pucačina-mozgalica. Jedna od igara koje sam obrnuo nekoliko puta zaredom i svaki put je bio drugačiji "play style", drugačiji izbori u igri a samim tim i drugačiji kraj igre.
Aliens: Dark Descent - vele da je strategija, po meni jedna od najboljih "šunjalica" jer ubjedljivo najbolje prolaziš u misijama kad najmanje koristiš oružje, tj. kad te Xenomorph što manje primjeti i alarmira ostale... ili se navikni da marince non stop kljukaš tabletama za smirenje, šta ti lakše od to dvoje. p.s. Prvo i najvažnije pravilo - prvo treniraj Snajpera i stavi mu odmah Silencer, rješava većinu tvojih problema.
Factorio - ako si lud i imaš vremena za bacanje.
Satisfactory - ista stvar ko Factorio.
Homeworld 1 i 2 - ako voliš RTS i svemirske brodove (pravićemo se da Homeworld 3 ne postoji).
Total War Warhhammer - ako baš voliš RTS tipa Total War i imaš dosta vremena, mislim da su izašle 3 igre i gomila DLC.
Hollow Knight i Hollow Knight Silksong - 2D platforma-akcija, fenomenalne igre.
Hades i Hades II - hack & slash, top down, odlične ako voliš takve.
Dead Space Remake - horor, horor i još malo horora pride, uz veoma dobru priču i gameplay.
Namjerno nijesam pominjao ove ultra popularne poput DOOM serijala, Elden Ring, Sekiro, Ghost of Tsushima, The Last of Us, Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption, Resident Evil serijala... Te sve vjerovatno znaš, tako da pretpostavljam da si ih igrao ili te ne interesuju.

Reply With Quote
Bookmarks