Page 10 of 19 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast
Results 226 to 250 of 455

Thread: iPhone 17

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Budimo realni, kako propaganda, a kada su promijenili iduće godine materijal nije se više dešavalo?
    Dakle propaganda za jedan model?

Pa ovo ni Vučić ne bi smislio

Poslato sa pisaće mašine S24 x2

............ Ż\_(ツ )_/Ż............

Pa iskrivili ih sto kaze Stivi kasapi. Onda su pojacali materijal da ne bi mogli ni kasapi da ih iskrive i sad smo dosli do toga da i prese se muce toliko su jaki.
    Na iPhonu je obrada uvijek bila odlicna. Stakli metal, za razliku od Sljamsunga, koji, da nije bilo iPhona, i dan danas bi bio plastika.

Sjecam se samo S3.....jaoooooo.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Druže već preko 10 godina nije tako. Samsung od Galaxy S6 pravi metalne telefone.
    Zašto se stalno upoređuješ da lošijim brendom?
    Kakva je to bolest?
    Konkretno taj S3 je imao ekran koji je Apple tek stigao nakon 2 godine. Doduše tada si ti govorio da je taman 3.5 inča telefon za ruku

Last edited by Bugi; 06-10-25 at 19:06.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Kako mislis uporedjujem sa losijim brendom? Samsung S3 je tada bio pandan iPhone-u 4S, na papiru naravno. U realnom zivotu mozda najgori telefon koji sam ikad imao.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Pa tebi je Apple bolji brend i stalno ga upoređuješ sa lošijim Samsung brendom. Ne kapiram?

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Apple ima mnogo bolje proizvode od Samsunga, ali Samsung smatram drugim.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Kako mislis uporedjujem sa losijim brendom? Samsung S3 je tada bio pandan iPhone-u 4S, na papiru naravno. U realnom zivotu mozda najgori telefon koji sam ikad imao.
    Samsung S3 ima podršku za Android 14. Operativni koji je relativno nov i sve Android aplikacije rade na njemu. Dakle možeš da koristiš viber, YouTube, whats up....
    Ima ekran od 4.8 inča i kao takav se može koristiti i sa današnjim standardima društvenih mreža.
    Ima izmjenjuju bateriju pa je i to riješeno.

IPhone 4s ima ekran od 4" i kao takav je zastario.
    Ima operativni IOS 9 na kojem ništa ne radi, nema aplikacija, ne možeš ni viber da aktiviraš. Zamjena baterije je skuolja nego čitav uređaj.

Za korisnika je bolji onaj uređaj koji će da mu traje, a Galaxy S3 sa Android 14 će da traje još par godina, dok je iPhone 4s evo 8 godina ugašena priča. Galaxy S3 i dan danas može sa se koristi, a iphone 4s može kao iPod.

Dakle Samsung je dozvolio korisnicima da telefon samostalno uphrađuju i to je dovelo do podrške od preko 10 godina. Apple to nije uradio jer ga ta briga o korisnicima ne zanima.

Dakle drži se auta, nemoj tehnologiju. Ne ide...

Last edited by Bugi; 06-10-25 at 19:23.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Auta su puna tehnologije.

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Samsung S3 ima podršku za Android 14. Operativni koji je relativno nov i sve Android aplikacije rade na njemu. Dakle možeš da koristiš viber, YouTube, whats up....
    Ima ekran od 4.8 inča i kao takav se može koristiti i sa današnjim standardima društvenih mreža.

Ima operativni IOS 9 na kojem ništa ne radi, nema aplikacija, ne možeš ni viber da aktiviraš. Zamjena baterije je skuolja nego čitav uređaj.

Za korisnika je bolji onaj uređaj koji će da mu traje, a Galaxy S3 sa Android 14 će da traje još par godina, dok je iPhone 4s evo 8 godina ugašena priča. Galaxy S3 i dan danas može sa se koristi, a iphone 4s može kao iPod.

Dakle Samsung je dozvolio korisnicima da telefon samostalno uphrađuju i to je dovelo do podrške od preko 10 godina. Apple to nije uradio jer ga ta briga o korisnicima ne zanima.

Moze li da se apdejtuje S3 na 14 onako direktno ili mora prvo da se zavrsi fakultet?

Thanks Thanks Given 
    1,361
    Thanks Thanks Received 
    1,092
    Thanked in
    623 Posts

Promašena priča.

Nije podrška proizvođača, nego domaća radinost.

10. The Following User Says Thank You to coldplay For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    927
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    618 Posts

Nebih opet da offtopicujemo kao prije al stvarno moram da napisem jednu moju konstataciju a to je da samsung jednostavno nije trajan. Ja znam da ima tu podrsku koju pominjes ali evo npr. Samsung Note20/S20 je izasao 2020 kao i iphone 12/12pro …. Ja moram da ti kazem da ja samsung s20 nisam vidjeo u necije ruke sigurno 2godine dok npr. Iphone 12 koristi u ovom trenutku barem 10 ljudi koje znam i taj telefon takodje radi kao sat

Sad ili sam ja okruzen applovcima ili ne primjecujem ali ja vidim oko sebe ljude da koriste “A” seriju staru max 2 godine ili s23/s24/s25 iskreno ni s22 nisam vidjeo bas odavno kod nekog

Slicna je stvar sa oglasima … samo podji na mobilni svijet i pogledaj u polovne koliko se prodaje iphone 11/12/13 a koliko je tu nekih s10/s20/s22 ….

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Zato sto razmazena djeca oce da imaju iphone...pa crni roditelji oce da im kupe i sto ce onda nego neki stariji model...a nemaju svi pare za 16 i 17...dok kod androida mozes da biras sto ti volja...
    Ja jedan jedini svoj android telefon posle G1 nisam prodao...svaki je dat nekome na koriscenje...a za pare koliko kosta 4generacije star iphone moze da se uzme odlican android uredjaj da nije samsung... a ovamo sto bi neko kupio s20 kad moze novi s25fe i slicne za cijenu 4 godine starog iphone kojega je npr takumi punio samo u strogo kontrolisanim uslovima i na oglase stavio stanje 11/10... meni je prvi dan iz dzepa ispao fold 6 na beton..kako je pregekao ne znam...naravno bez maske
    Last edited by E_K_V; 06-10-25 at 21:56.

13. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Moze li da se apdejtuje S3 na 14 onako direktno ili mora prvo da se zavrsi fakultet?
    Može za 10e.
    iPhone 4s ne može ni sa završenim fakultetom, magistratorum, doktoratom. .
    Sam si dao poređenje za S3, ali vjeruj mi fail je.

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    Nebih opet da offtopicujemo kao prije al stvarno moram da napisem jednu moju konstataciju a to je da samsung jednostavno nije trajan. Ja znam da ima tu podrsku koju pominjes ali evo npr. Samsung Note20/S20 je izasao 2020 kao i iphone 12/12pro …. Ja moram da ti kazem da ja samsung s20 nisam vidjeo u necije ruke sigurno 2godine dok npr. Iphone 12 koristi u ovom trenutku barem 10 ljudi koje znam i taj telefon takodje radi kao sat

Sad ili sam ja okruzen applovcima ili ne primjecujem ali ja vidim oko sebe ljude da koriste “A” seriju staru max 2 godine ili s23/s24/s25 iskreno ni s22 nisam vidjeo bas odavno kod nekog

Slicna je stvar sa oglasima … samo podji na mobilni svijet i pogledaj u polovne koliko se prodaje iphone 11/12/13 a koliko je tu nekih s10/s20/s22 ….

Ovdje si možda u pravu, zaista ima više korisnika iPhone.
    Pretpostvljan da će ih sve više biti, a tome će doprinijeti zaista kvalitetna izrada modela do modela 16. Šta će sada biti zaista ne znam, mislim da su malo zaigrali previše.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,624
    Thanked in
    2,374 Posts

Ja sam slomio display na 16 pro max. Nisam htio da ga popravljam jer sam znao da kroz 2 mjeseca izlazi ovaj 17. Uzeh od sestre S22 ultru. Evo cekam u T com da zovnu, na rezervaciju je. Nikad u zivotu vise ne bih Samsung koristio. Pa Iphone 11 pro max je za ovu S22 ultru babaroga.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Može za 10e.
    iPhone 4s ne može ni sa završenim fakultetom, magistratorum, doktoratom. .
    Sam si dao poređenje za S3, ali vjeruj mi fail je.

Aha, znaci nista besplatno sa Appleovog sajta.
    Pa tako mogu i ja, da djejlbrejkujem 4S instalacijom Celestea i radi sto ti je volja.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Imam i ja nekoliko ipada koji su na 9.
    Plaćam ti po 10e da mi napraviš viber.

Što ne bi zaradio kada se može?

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Plaćam ti po 10e

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

A ne možeš Takumice ništa na taj IOS 9. Ne možeš ni ga ga metneš što bi ti rekao kako treba.

Ne trudi se, daćeš drugi primjer, i bićeš naravno opet u pravu

Last edited by Bugi; 06-10-25 at 23:05.

Thanks Thanks Given 
    927
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    618 Posts

Bugi ti si makar iz IT svijeta i lijepo znas da se na core 2 duo i hdd moze instalirat windows 11 … ali je samo pitanje kako ce to da radi i hoce li se paliti po 20min

Nije sad da branim apple , ali nekadasnja politika appla je bila da ne mozes nesto da koristis na njihov uredjaj ako to ne radi dobro … primjera radi na android hvatas wifi signal na jednu crticu mucis se , puca veza , los bandwidth dok na iphone ti takvu mrezu ne vidis uopste ali onu koju si hvatao i ako je los signal net je radio kako treba . Imas iMac 2013 i mozes da ga update tacno do operativnog na koji taj mac radi kako treba , uz neke modove mozes ti da instaliras i zadnji osx ali to ne radi dobro i ne radi kako treba . I to je ono sto je kupovalo apple korisnike jer su imali vazda stabilan uredjaj. Tu se promijenilo dosta toga i vise nije apple stabilan kao sto je nekad bio ali josh uvijek se drzi svojom jednostavnoscu.

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    927
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    618 Posts

Default iPhone 17

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    Zato sto razmazena djeca oce da imaju iphone...pa crni roditelji oce da im kupe i sto ce onda nego neki stariji model...a nemaju svi pare za 16 i 17...dok kod androida mozes da biras sto ti volja...
    Ja jedan jedini svoj android telefon posle G1 nisam prodao...svaki je dat nekome na koriscenje...a za pare koliko kosta 4generacije star iphone moze da se uzme odlican android uredjaj da nije samsung... a ovamo sto bi neko kupio s20 kad moze novi s25fe i slicne za cijenu 4 godine starog iphone kojega je npr takumi punio samo u strogo kontrolisanim uslovima i na oglase stavio stanje 11/10... meni je prvi dan iz dzepa ispao fold 6 na beton..kako je pregekao ne znam...naravno bez maske
    Sto se tice cijena mislim da nisi u pravu iz razloga sto apple ima 3-4 modela i manje vise svi su premium (da se tako izrazim a hocu reci skupi) , dok android paleta telefona je ogromna i imas tel od 70e pa do 3000e . Ako poredimo s25 ultra i iphone 16 pro max znas i sam da su oba kostala tu nedje cjenovno i da sad kostaju ako gledamo cijene u prodavnicu ne na crno trziste. Fold 7 nije nista jeftiniji drasticno od 17 pro max , samo je razlika sto samsungu brze pada cijena .

A mozda se ja nisam izrazio dobro ali kad sam rekao da nema starijih samsung telefona mislio sam na to da ih malo ima da se koriste i da jednostavno nekako nestanu sa trzista. Npr. Ovaj iphone 11/12 neko naslijedi i koristi ga a dje su ti naslijedjeni s20/n20/s22 (na to sam mislio)

Last edited by Stivi; 06-10-25 at 23:55.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

mozda se nismo razumjeli...da bi se apple koji je premium brend spustio da bude dostupan sirokim narodnim masama i napacenim roditeljima kojima djeca pate jer nisu fensi ako nemaju iphone, moras da uzems 3-4 godine star model...jer tu rupu ispod nema sto da popuni...
    e sad imas opciju 3-4 godine star iphone, polovan, a vjerovatno ima i nov...ili neki od android telefona iz te godine a koji su ispod premijum modela...

a sto se tice nasljedjivanja, eto napisah gore...od svog prvog andorid telefona nijedan nisam prodao... neki je ostao majci, neki ocu, kasnije zeni pa i tasti....sad eto i djeca dosla na red, tako da dolazimo na slicnu pricu...

23. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    Imam a52 koji koristim za muziku u autu, baterija mu i dalje traje neuporedivo duže nego na bilo koji noviji telefon, i dalje je mint. S tim što nema više updatea novih.

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Izasao 2021. i nema apdejta?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    38 Posts

Izasao 2021. i nema apdejta?
    Nema više apdejta operativnog sistema, sad neđe završavaju security.
    Mada mi se to sviđa, jer on bolje radi nego ovi poslije i nema gluposti sa ai-jem i čudima.

S serija ima mnogo više godina apdejte.

Thanks Thanks Given 
    3,626
    Thanks Thanks Received 
    6,746
    Thanked in
    4,041 Posts

Bugane, kakav je to nacin da telefon star 4 godine nema vise apdejta?

Thanks Thanks Given 
    155
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    71 Posts

Samsung je tek od prije 2-3 godine počeo da "garantuje" dugotrajniju podršku. Do tada je bilo neđe do 3 godine za s seriju, dvije godine za ove ostale, ako i toliko. Apple je uvijek imao makar 6-7 godina softversku podršku, mada se nikad nije formalno izjašnjavao da bilo šta garantuje. Prije 3-4 godine je samsung krenuo da nudi 4 godine za s seriju, onda je Pixel krenuo da nudi 7, a onda su svi ostali naglo poboljšali taj dio ponude. Moguće da sam i pogriješio redosljed, može biti da je Samsung prvi skočio na 6 godina pa onda Pixel na 7. Poenta je ista, započela je "trka u naoružanju", kada je softverska podrška u pitanju. Kineski proizvođači su vrlo rijetko nudili preko 2 godine podrške, a sad izreda makar po 4, a često i 5. Čini mi se da i samsung sada podržava 7 godina update-a za s seriju, znam da nije ispod 6. Srednja klasa im sada ima 4 godine podršku. Što se tiče konkretno a52s, on je dobio jednu verziju androida više nego što je formalno bilo najavljeno. Izašao je sa instaliranim Androidom 11, bilo je predviđeno da ima podršku zaključno sa Androidom 13. Dobacio je do Androida 14 i još uvijek povremeno dobija neke security pečeve. Zadnja dva modela A3x i A5x serije treba da dobiju 4 nove verzije androida i 5 godina security softverske podrške.

Za makar 95% korisnika, A3x ili A5x serija završava sve što im ikad može zatrebati. Jeste da su dosadni, dosadnog izgleda i slično, ali su dobri za cijenu. Plus su i IP67 sertifikovani, što je vrlo rijetko za taj cjenovni rang. Treba naglasiti da za A53 kažu da je bio dosta loš, ali za sve verzije poslije toga nijesam čuo primjedbe. Doduše, treba naglasiti da je a52s bio zadnja iteracija tog telefona sa SD čipom, poslije toga sve Exynos. Čisto da se uzme u obzir, ako nekoga to zanima.
    Last edited by elemental; 07-10-25 at 09:55.

Page 10 of 19 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)