Prvi stavih rendani parmezan.I svidjelo mi se moram priznat.Nisam u stilu zapratite me za josh recepata.
Za svoju dushu chinim shto me volja.
Jaretina sa mog sela ne znam šta je bolje da li kuvano meso ili supa od njega ili džigerica iako džigericu inače ne jedem.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Jaretinu sam naucio da jedem sa slava dok je djed bio ziv, u onaj kotao veliki, uh, kao med.
Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
Tu es mon héro!
E sad bi te i ja banovao, koliko ovo bezobrazno dobro izgleda![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Nađoh svježu Bukovaču u Voli što je rijetkost obično joj premaši rok a oni drže i dalje u police.Nevrmajnd.
I sjetih se onog bujona od supe jaretine pa..u njega stavih bukovače prethodno propržene i gomilu svježeg peršuna.Ne pamtim kad sam bolju supu imala.
jare+bukovača+peršun
I soli tek onako kao nije se gotovo ni desilo.
Last edited by Bluemoon; 23-09-25 at 18:12.
Sa sirom.
Rolovani ćevapi u slanini + kajmak.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Piletina sa 4 vrste sira i pavlakom za kuvanje.
..i pileća supa meni daleko bitnije.
![]()
Last edited by Bluemoon; 27-09-25 at 14:27.
Pasticada sa domacim njokama
Sent from my iPhone using Tapatalk
Što sve može iz jedne kokoške (ne volim perad, inače), malo mekše pršute, pančete, sira, majoneza, ajsberg salate, grčkog jogurta, maslinovog ulja, limuna, limete...
Za shjutra, crvena (obojana paradajzom) supa sa gratanim pekorinom, uz to mirisni, softani pilav sa batacima, krilcima, i malo kožice, ali da su mu korice onako hraskavo zapečene
Za danas, cezar salata kakva se rijetko sreće
Samo malo mašte, komad ljubavi, čaša dalmatinskog rozea nekog, i sve je lakoA čak bi i bez vina moglo.
Aj daj neki savjet da se ispeče malo prasetine u rernu a da se primakne onoj sa ražnja
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Otvorio je Popovic u Nk opet pecenjaru, kao med, 20 i 25e su cijene.
Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Homemade rizoto sa kracima lignje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad je ajsberg mlad, frešak, hrskav, pančeta domaća i mirišljava i pršuta meka, pa uhrskani na tiho, pa file tek izvađen iz kokoške i urešen na tu istu masnoću, pa uz jedan limun i jedna limeta dresingu doda onu posebnu notu, pa gomila lijepog grana padana da ga poveže... ovo se ne jede, ovo se mete![]()
Ahahahahahaha, tu postoji samo jedan, i prejednostavan je: Nađi dobru, pravu, valjanu prasetinu
Teško se nađe kod nas baš ona plećkica i rebra i pamflek valjani, neveliki, mliječni skoro još, bijeliLaković je dobijao jedno vrijeme, ali slabo u poslednje baš, a oni volijevi spuški i francini budu više svinja nego prase, rijetko potrefe.
Ako oš da ti kažem kako će zbilja bit blizu onoj sa ražnja, daš Zorin broj?
Ae pouzdaću se u čojstvo obostrano
Meso prvo na sobnu temperaturu, ovo mora.
Jednu pomorandžu (počinjem da volim Šanemana više od tebe, on ovo zna) iscijediš, pomiješaš sa gomilom svježeg ruzmarina i češnjaka na krupno. Dobroooo otršljaš i meso i kožicu s tim (med ne mora, u suštini služi da korica dođe lijepo rskava, a to će i pomorandža i prava vatra završit, bez da je slade). Ostaviš po' ure.
Krupna morska so, dobro utrljaš. Ne bojiš se kožice, moš stavit kolko oćeš neće slana bit, na meso pazi kolko soliš. Ušpikuješ poneki čen češnjaka u meko, naročito kroz kožicu, da je isprobijaš (neće mekšat i pucat kad se isprobija, hrskaće). Ostaviš i to 15-20min.
U hladnu rernu. Ovo baš mora, inače nikad nećeš ni meso ni kožicu imat ''prave''. Na 180C.
Pečeš onolko sati kolko meso ima kila. Ali obaveznim redom:
Prvi sat kožica gore, meso dolje. Kad rerna i pečenje zagriju, prvo prskanje crnim pivom. I vjeruj mi da ima veze oće li bit ginis/bud, ili što drugo. Želiš neko od ova prva dva
Poslije uru okretanje, kožica na dolje. Drugo prskanje pivom. Minimalno po' ure tako, ali cijeniš po količini i sastojanju mesa koliko ti je najljepše.
Onda opet okretanje, opet prskanje pivom.
Onda jedno dvaes minuta pred kraj još jedno prskanje pivom. Tebe će se ovo dopast
I ajde, da ne budem pokvaren: na startu, u rernu stavi koji listić kore/grančicu od lozovine, freške slobodno, u kakvu tećicu u dno. Od toga će miris ražnja.
Aha konačno i Ginis da nađe neku ulogu kako sam se jednom zalećela na njega jer mi je pjena prelijepa kao espreso ali nije mi to pivo za mene.Previše mu aroma vuče na kafu.
Još ću i pivo da pijem dok spremam, već mi se sviđa
A za ovo da ga voliš više ćemo razgovaratii mislim da si mi izbaksuzirao kod Zore jer imam osjećaj da je počela da me kulira i da je našla nekog da joj na prag dolazi za sir. Sad da nema sira teško može biti. Izda me Zora posle 20 godina. Nema ko drugi biti kriv do ti.
Ahahahahahahahaha, nije valjda da je snimljeno??? A išo sam tuđim autom, da se ne pozna registracija...![]()
Ja vršim prismotru na outlinovu kovrdžavu, a najbolje onda da ne snimam Zorinu kuću
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks