Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
Ako blatobran/hauba/stakla/branik/felma/kos nisu rdjavi/slomljeni, na njih ne bi trebalo racunati amortizaciju. Na amortizer da, rame, sponu...

E sad pazi, neko me udari iz cista mira, i hocu da radim auto kod ovlascenog, i da mi osiguravajuca kuca kaze da treba da doplatis za amortizaciju? Pa jebo bi im mater.
E pa to bi se desilo meni jer ih taj neki zakon stiti, lagano su mi to potvrdili iz lovcena kao i advokatu. Jer imaju pravo da ti kazu da je to neisplativo, totalna je steta minus ovo minus ono i evo ti toliko pa vidi sto ces, tuzi nas ili budi zadovoljan.

Quote Originally Posted by rzeljko View Post
To je ona Kia? Kad se donese predračun onda plaćaju bez PDV. Kad doneseš krajnji račun koji si platio onda ide plaćanje svega

Edit
Granica je 1-4 godine su ti originalni djelovi za zamjenu, toleriše se i 5. godina, pogotovo ako u ovlašćenom inace radiš servise. Preko toga ti idu polovni originalni ili novi zamenski djelovi. To da je neko dobio više para a šteta je koštala manje je kod manjih šteta, par stotina eur

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Upravo to rekoh i znam par primjera iz okruzenja dje su dobili koju stotinu preko od stvarne stete.