ne znam za vas....ja nisam presao nikad prugu a da nisam pogledao lijevo i desno...nebitno ima li rampe ili ne...
e sad vjerujem da je to posledjica babinih prica iz mog djetinjstva jer kad god bi prelazili prugu u pricelje, ona bi pocela kako se tome i tome auto ugasilo na sred pruge bas kad je voz nailazio...
Taj neko je prelazio preko pruge bez gledanja ili kada su rampe bile spustene.
Inace ja uvijek gledam po nekoliko puta lijevo desno bez obzira na poziciju rampe. Debili sviraju kao "koji ti je ***** pa otvoreno je" ali psi laju a karavani prolaze.
Prema tome, šta da ti kažem?
Da treba gledati meni u toj situaciji iako sam gledala taman kad sam krenula vidjeh ga da dolazi i samo u rikverc.A ti što jure da prođu prije spuštanja rampe kao da će ugrabiti neko vrijeme samo nek su zdravo.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
sve zagoricke rampe se, inace, zbog kvaliteta prelaze jedno 10 na sat - sto je vise nego dovoljno da se na vrijeme vidi ima li voza jer i vozovi tuda idu ekstra sporo zbog debila koji zaobilaze cak i kad radi rampa (ako nijesu dobili novu direktivu)
no je meni veca muka sto semafori vise nista ne znace u ovome gradu, niti dje trebas da ides iz koje trake
neki dan, od vektre ka kbc-u idem - brav sa audijm ulazi u raskrsnicu iz trake da desno (i pravo), sijece sve nas jer bi da skrene lijevo (nas 2-3 smo mislili pravo ici) i staje tako da blokira i ove sto bi pravo da idu iz pravca kbc... ljudi se sto mu svira coek i pravi neki uvrnuti zaokret oko auta koje mu ide u susret i na kraju se izvlaci da ode nekako ka kbc ... samo sto je prosao raskrsnicu prestrojava se desno i za momenat mislim staje ispred and1 (pokojnog)... prolaze 2 auta, a on pravo ispred mene krece polukruzno da pravi - mislim da sam ukocio na manje od 10cm od vrata mu
pomenuo sam mu sve zivo i mrtvo sto ima
voz ide sporo, ali ona skalamerija za odrzavanje ide 100 na sat pa vidji.. rizicno mjesto odavno, da se ja pitam iznajmio bi sto veli jedan cijelu drzavu japanu ili norveskoj na 100 godina
To ukrštanje je trebalo davno denivelisati
25-30K stete na Bembića.
Prema tome, šta da ti kažem?
Kakva su iskustva kad je totalna a kasko osigurano auto, vlasniku je dobro ili lose ?
Ja sam imao udes prije 5 mjeseci i procjenili mi totalnu stetu zbog njihove racunice kako bi sto manje isplatili (lovcen osiguranje)
Procjenjenja steta iz ovlascenog je bila nepunih 19 000€
Isplaceno mi je 7390€ uz zalbu jos 1520€ = 8916€
koliko te kostala procjena iz ovlascenog?
meni je procjena 1086 a osiguranje isplatilo 375, sad sam se zalio putem email pa da vidim sta ce biti
procjenu sam platio 50 eura, zapisnik policije 11 i goriva oko toga 39 eura, ukupno 100 eura, majstor trazi 300 i vidjece se radovi...treba ofarbati komplet auto 1500 eura.
Procjena me izasla 5% od procjenjene stete, sto znaci nekih 900€
Slepanje auta HN-PG i nazad 280€
Slepanje sa mjesta udesa 25€
Angazovah advokata kao nekog dobrog tu iz sela, nije se moglo nista bez da se ide u neka nova sudjenja sto bi dovelo do dodatnog troska, nervoze, odugovlacenja uz sve to auto bi moralo biti u tom stanju kakvo je bilo od udesa jer valjda oni imaju pravo da traze dodatna vjestacenja u toku postupka da se ispita zasto je vece potrazivanje od onoga sto su oni isplatili, a zaista mi se to nije radilo da mi auto lezi pred kucu narednih mjeseci/godina dok traje postupak.
Sto je jos veca zalost u ovu divnu nam zemlju, lovcen (nesretno) osiguranje nema vjestaka koji ide i procjenuje stetu nego su njihovu procjenu odradili na osnovu 10tak slika sto sam im poslao. Zalosno.
Neprofesionalni, bol u polnom organu za sve, neodgovorni, bez ikakve valjane informacije...nebilo ih i njih i sve ostale iste i gore osiguravajuce kuce.
lovcen je nekad bio najbolji, odavno vise nisu najbolji
katastrofa.
po mojoj logici meni bi trebalo da isplate procijenjenu stetu od ovlascenog servisa (1086)
troskove te procjene jer njihova procjena je nidje veze (50)
ostali troskovi, sto sam isao KO-BD do osiguravajuce kuce da slikaju auto i do ovlascenog servisa PG da urade procjenu, zapisnik policije (114)
trosak sto cu biti bez auta dok se bude radilo (50)
1400 eur a oni isplatili 375 eur sto je 27% a dje je ostalih 73%?
Mozda je bio nekad taj lovcen da valja, jer ako je on najbolji a ovakav odnos imaju prema nama, onda nam je pukla pogibija.
Razumijem da im je u interesu da sto manje isplate ali sto je malo malo je, nego svakako vjerujem da sam imao boljeg advokata da bi se tu mozda moglo izvuci jos ali eto tako ispade na kraju.
A tek kako procjenjuju cijenu novog vozila, starost, zdrave dijelove, kaze mehanicarski i farbarski radovi 490€ hahahaha
Procjena im ide preko autodilera, iako nema tu isto auto sa tom opremom kao u mom slucaju onda to nema veze ubodu jedan i to ti je to. A sto je meni branik drugaciji, led farovi, senzori, hauba, felne, oprema potpuno drga jbg ja sam kriv![]()
Nadam se da ces izvuci koliko god vise mozes, svakako kad ti uplate i posalju niihov izvjestaj i obrazlozenje ti ulozi zalbu, pa jos ako imas te neke predracune ili racune samo prilozi pa ce ti doplatiti jos nesto, poslije toga mozes opet da se zalis ili da uzmes advokata da nastavi dalje.
Svakako prva zalba ide radi poravnanja i da ti navedeni iznos stete isplate kao nesporan radi izbjegavanja vodjenja sudskog postupka.
Dovoljno je pogledati kolike profite ostvaruju osiguravajuca drustva kod nas i sve je jasno. Advokat i tuzba je jedino rjesenje.
Totalna šteta je, ugrubo, oko pola stvarne štete jer računaju da ti je ostalo oko pola auta koje ti možeš prodati (otpad, u djelove...) - što realno nema veze s mozgom ali jbg.
Procjenu servisa (defektažu) ti ne refundiraju, šlepu da, ali mislim samo jednu. Ako ti je auto starije onda se računa amortizacija a to ti bude i do 50% od cijene dijela u (ovlašćenom) servisu pa ti je zato manje plaćeno nego što ti je servis obračunao
Edit
Dodatni troškovi (gorivo, rent a car, ako ko uzme i sl.) - ništa ne refundiraju. Taksisti imaju nešto smiješno za dnevnicu ostali ništa (ne znam za rent a car agencije)
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by rzeljko; 27-09-25 at 23:05.
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks