Nije tako bar u mom slucaju sa sve advokatom i predobrim odnosima sa ovlascenim. Znaci oni su iz lovcena procjenili da auto u havarisanom stanju vrijedi 9000 a ostatak da se proda za nekih 5000 to pokriva ono sto su i kako su procjenili da auto polovno vrijedi nekih 13000€ i to je to.
Oni imaju pravo i koriste ga kad god mogu da procjene totalnu jer imaju vise prostora da ti smanje vrijednost i povecaju vrijednost zdravih djelova.
A tu smo mi korisnici u k.urcu jer je meni potpuno shvatljivo sto je njima jeftinije i bolje da plate 9000 nego ovlascenom 18000 ili vise kad bi se svaki šaraf i zabica stavila na papir.
Kao sto rekoh advokat je rekao da se mozemo zaliti/tuziti dodatno ali da ce to potrajat i da imaju pravo da zatraze dodatna neka vjestacenja i provjeru te stete kao i cijena sto je ovlasceni napisao.
Da sam isao na to da mi ga popravlja ovlasceni opet bi izvisio jer lovcen ne bi platio sve to, nego bih ja morao ucestvovat u svemu tome a to mi se nije nikako isplatilo niti radilo.
Ja sam mislio da je to dosta drugacije i da se auto moze odvesti u ovlasceni i neka se oni prepucavaju je li to toliko ili nije a ja na kraju da dobijem popravljeno auto i opet budem na gubitku jer bi se zavelo zajedno sa slikama sta je sve havarisano i ja prvi ne bi kupio tako auto, stoga sam opet na gubitku jer nisam smece koje bi napisalo "nikad udaran" i da se tresem oce li ga neko odvest u ovlasceni dje ce potencijalnom kupcu srce stat kad vidi slike i sve ostalo![]()

Reply With Quote
Bookmarks