......
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
Aliance daje neke subvencije ubise s reklamama 7k cini mi se pa vidi mozes li sta tamo da nahvatas... Cijenkaj se u svaki salon nije sve tamo kao sto pise ne dolazi im svaki dan neko da uzme auto 50k +
Ne kosta nista da probas
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
dje je ovo?
dajte neku lokaciju dje se moze pobjec od grada, a da se moze izac s malim autom![]()
Prevoj Lisa, sa Tresnjevika par minuta... u pozadini Komovi
https://maps.app.goo.gl/Wf7MVJc7LNejhJGD8
U pozadini Maganik, Moracke plananie, Tali, Umovi.... isto prevoj Lisa
![]()
Last edited by E_K_V; 14-09-25 at 16:38.
Last edited by E_K_V; 14-09-25 at 16:54.
Svako malo visocije auto ce izaci po ovih nasih terena kad je suvo i suncano.vrijeme ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Uvijek se divim ovoj tojoti kod pejtona... ko sponzorusa je nije jeftina za odrzavanje
i ja svaki put kad sam rekao "E dovde se može samo đipom", pojedem svoje riječi, jer naiđem na neko krš od golfa dvojke (strogo bijeli ili crveni).
Za ovaj put koji si preporučio, nađoh na gmaps Ponikvice, ali Gostilje mi samo daje u SRB? BTW koliko je dug (km i vremenski) taj piktoreskni put?
Takođe, @svi , dobrodošle su preporuke za neki overlanding, ne sad nekakvo satiranje terenca... Meni se sviđa put do eko sela Jelovica (mada je sad već zatvoreno), put do Pešića jezera je ove godine asfaltiran, pa se može bilo kojim autom na 300m od jezera... E već do Rikavačkog ne bih bez terenca, ali jesam naišao na nekakav Berlingo iz suprotnog smjera, ne znam je li se baš do jezera spuštao.
Prvi put sam išao ove godine, put je upravo proširen bagerom, kažu mi lokalci da je to sad magistrala kako je do sad bilo. Pokušao sam prošle godine u aprilu/maju, ali se nije moglo od snijega ladno.
(nečitko)
imas put iz martinica koji ide na gostilje, a do gostilja mozes i preko kopilja..i odatle do vukotice i onda makadam do ponikvice..
od ponikvice mozes da se spustis drugim putem do na studeno, i nazad u bjelopavlice...
isto tako moze da odes i do morakova pa na zupu niksicku, mozes i na kapetanovo da izadjes a mozes i ispod maganika pa do morace....
Ljepše i lakše je uzbrdo voziti off road,pa bi prije okrenuo s druge strane:Međuriječje-Liješnje-Velje Duboko-Kapetanovo jezero,što reče EKV ovo na kraju
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
mislim da je taj put kroz rovca trenutno blokiran, tacnije dio od veljeg dubokog do na kapetanovo zbog odrona...makar sam tako cuo...i da je i sa motorom tesko proci...
samo prenosim sto sam cuo, a isto tako sam cuo da opstina kolasin planira da asfaltira i tu dionicu... nekad je asfalt zavrsavao do u lijesnje, sad je kraj u velje duboko...
i jeste ljepse voziti uzbrdo, ali kad se popnes moras i da sidjes![]()
Last edited by E_K_V; 16-09-25 at 15:01.
Ima li neko iskustva sa Mitsubishi Outlander II 2010-12 god, 2.3 d-id mivec 177ks motor? Najviše me interesuju mane i problemi tog motora?
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
kako sam uzeo pajera sa servisa imao sam jedan problem, koji u praksi nije bio problemjer je sve radilo, ali nakon nekih 10-15km voznje na kontrolnoj bi upalio gresku transmisije...
upalim auto i ugasim, greske nema, a reduktor radi bez greske
i onda provjerim kod greske, kaze 35... Free-wheel engage switch system... i tu sam vec dva puta cistio jedan prekidac koji se nalazi na prednjem diferencijalu a koji daje signal kompjuteru...
i ovaj put uradim to i ponadam se da sam rijesio, kad juce opet upali gresku...
pa tako lijepo ja danas odlucim da se malo vise pozabavim ovim i da nadjem problem.
sa lijeve strane motora se nalaze dva solenoida koja regulisu vakum, ali su grdno postavljeni pa se tesko skidaju ako ne skinem citavu kutiju filtera vazduha, sto prvo nisam uradio...
skinuo ventile, provjerio ih na akumulator i ispravni, reko nema sto, vraci nazad i da se ide ispod auta.
ispod auta se nalazi poluga koju pomjera vakum, a koja onda ide do gore pomenutog prekidaca, rastavio polugu, skinuo manzetnu i onda upalio auto i testirao da li radi vakum...sto god da radim poluga se nije pomjerala... okrenem ova dva crijeva jer ako je jedan od solenoida gore neispravan(a testirani su i isptravni su) onda ce se poluga ponasati kontra od onoga sto treba... ali ni tada nije bilo reakcije... sto me navelo do tofa da trazim da li je negdje prekid u crijevima...
i onda dolazim do gore pomenute kutije filtera, koju sad ipak moram da skinem i gle cuda, crijevo raskaceno sa ove bijele spojnice... koju sam svakako skinuo i spojio direktno na cijev...
nakon toga opet test i sve radi...
poluga izadje to koliko moze kad je auto u 2h, cim se prebaci u bilo koji od 4h/4hlc/4llc vakum odradi svoje i povuce polugu...
![]()
na kraju to ovako izgleda vraceno sve na mjesto..
Last edited by E_K_V; 29-09-25 at 20:44.
inace kad je izvadjen motor bio, trebalo je sve ovo ispod da se sredi, ocisti od naslaga ulja i gliba, ali zbog ne planiranih komplikacija nisam bio u mogucnosti da se bavim time...tako da je planirani posao ostao na nekih 70% realizacije...
Donekle bez lanaca
Donekle s lancima
A onda po starinski
Ne pamtim 40cm snijega na 1600mnv na 5.Oktobar?!?!
Last edited by joni; 05-10-25 at 14:28.
Jel ovo Tojota
Jes.Svaka čast Dusteru ali ođe bi zaprega/nasio.
Frešak,mekan snijeg,pa ga lanci melju ali klirens je bitan ođe
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
snijeg,,,, nikad ne znas sto te ceka...prodjes u 8 ujutru bez problema, skoci temepratura vratit se ne mozes.....
Da se iskoriste ovi lijepi dani dok se moze...
Last edited by E_K_V; 12-10-25 at 21:29.
Ljuljnes preko 2000e u motor i onda 1500km kasnije rikne remenica na alternatora skinut ga opuc, mora se skinut filter vazduha, servo pumpa pa i crijevo sa vodom jedno na blok ds bi se izvukao gore i onda je jos jedva nadjem da se kupi...bolje da sam alternator citav uzeo
Bolje da nisi uzeo tu kantu od pajera
Jel 2.5 ili 3.2?
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks