Ne bih bjezao od francuza 2023. godiste.
S obzirom na ogromnu ponudu i poplavu polovnih automobila, novih auto placeva koji niču kao pečurke posle kiše, ali i akcijskih ponuda novih vozila, čini se da situacija sa cijenama kod novih automobila na akcijskim cijenama biva sve niža i bliža cijenama polovnih automobila mlađih godišta. Mislim na modele od 2019-2020 godinr pa naviše.
U segmentu kompaktnih vozila prava poplava u ponudi je npr modela peugeot 2008 / 3008 sa aukcijskih kuća sa 1.5 hdi motorima i to upravo u godištima koje je stelantis opozvao ( zaključno sa 2023) zbog registrovanih problema sa lancem. Kod nas su u ponudi upravo modeli iz perioda koji obuhvata opoziv, dakle nema ni jednog koji se prodaje kod nas a da je 2023 godište.
Kupovina ovakvog vozila za 15 i više K po meni je kupovina mačke u džaku, bez dokaza o promjeni lanca jer se upravo na tim kilometražama 150.000 i više može desiti komplikacija sa lancem i opravka koja nije ni najmanje jeftina.
Takođe, zanimljiva je situacija da je npr Volkswagen t roc na akciji u rokšpedu bio oko 25000 dok ga pojedini placevi kod nas staroga 5 godina sa preko 150,000 km prodaju 20 ili preko 20,000 eur. Kakav aspsurd. Pa ko će to da kupi ?
Takođe vidim da je corolla benzin na akciji 18,900 eura.
Kakva su vaša mišljenja na ovu temu ?
Last edited by Slartibarfast; 11-09-25 at 11:57.
Ne bih bjezao od francuza 2023. godiste.
Prema tome, šta da ti kažem?
Mislio sam na 2022. god.
@Slartibarfast posto ne obitavas puno na forum, Takumi ti je nesudjeni Dzeremi Klarkson
Taj covjek mu je idol i onda sve sto je klarkson mislio takumi je pokupio
Ovdje je htio da bude sarkastican u Dzeremijevom stilu za tvoju informaciju
Kad oce da je ozbiljan (u poslednje vrijeme rijetko jer voli posalice a i nema kad jer vozi 4 kola a mozda i 5 i sa svima je presao po 70-100k km godisnje) onda mozes da dobijes i dobar izuzetno strucan savjet
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Jedino đe se ne slažu
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ovo ti sad vazi za EV.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks