Results 1 to 25 of 7156

Thread: ✦ ☛ Danas na tanjiru ☚ ✦ [FOTO]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    6,968
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Danas laganica, ali vrlo posebna

Biće i malo crnog rižota, ali je ova lampuga ipak tu specijalna stvar... Ahahahahaha, tropska riba, i meso, i konzistencija, i sve, sve joj je različito od jadranske. I zato je naš mudri narod, decenijiama, bačao. Iz prave Kad sam bio dijete, bačali smo je kad se lovila. I nismo jedini, od sveg Mediterana, samo su je ostrvski Italijani jeli (a naljutili bi se da čuju da ih Talijanima zovem).

A riba je fantazija. Nego ima foru, treba znat s njom Meso joj je užas delikatne konzistencije, isto ko i koža, i raspašće se garant na spremanje. I, još gore, puno je vode. Što znači da, ako je samo bačite ovako na gradele, ili isprigate, ima uz kičmu da bude skroz vodena, ko živa, a na kožu raspadnuta i presuva. Zato se i ne sprema tako
    No se otvori, dobro umasti u ulje sa začinima, i tako ide na vatru. A onda je klasa brancina, bez trena razmišljanja. Mrvu bude mekša, topi se u usta, a ukus je čak i vrlo nalik, možda jedna nijansa više na jod. Što ja inače volim Naravno, mora bit baš dobro freška. Ovoj oči kažu da jeste.

Ahahahahaha, brancinčić je ušo u sliku samo zato što je jutros bio tako živahan da ga nisam imao duše puštit kome drugo
    A ne moze bit klasa brancina, komad je losija, od sve ribe sto sam lovio jedino mi je trupac losiji od nje.
    Prvu kad sam uvatio, nisam znao sta cu sa njom pa pravac youtube da vidim kako je amerikanci jedu - nadjoh neki recept przenu na kockice u wrap sa povrcem, dobro je ispalo i fino smo se najeli. Nakon toga kako ih je sve vise pristizalo, pekli smo ih u rernu (maslinovo, limun, vino, ruzmarin i so), ko i bijelu ribu, tako je super ali opet komad losija od bijele ribe.

Sent from my phone

2. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)