Meni u saobraćajnu piše punih 365dana.
Datum izdavanja prve saobracajne, tj. kada je taj auto po prvi put zaveden u MUP.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ni meni nikad sat,a iamoli dan nisu ukrali,ali stvarno zbunjujuće,da ne kažem nesretno/nepotrebno navođenje nekih manje bitnih datuma.U prvom redu staviti jedino datum do kojeg važi saobraćajna/polisa i ćao,što bi rekao takumi
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Nije zbunjujuce, samo treba procitati sto pise. Ispred tih datuma imaju tri slova, BIH (nije Bosna i Hercegovina). Sa druge strane ima objasnjenje sta to znaci: B je datum prve rege, I je datum kada je auto registrovano (kada je MUP obradio predmet/stampao saobracajnu) i H je datum do kada vazi saobracajna.
Te price da se kradu dani su iste kao price da je kod nas Nutela fejk, da je Kinder fejk, da su gume fejk, da su auta za nase trziste losija nego za njemacko trziste (tj. da ovamo salju auta sa falinkama), da pumpadzije mijesaju gorivo sa vodom, da pumpe kradu...
Last edited by TAKUMI; 06-09-25 at 22:24.
Zbune se ljudi…
Primjera radi, uvezeš auto, dodješ na tehnički 01.10. i dobijaš polisu od tog dana, a u saobraćajnoj neće pisati datum prve registracije 01.10.2024. nego 15.10. npr….
I onda ispada da vam kasnije “kradu” dane… a ustvari ti polisa važi do 01.10.2025. …
Mislim da je tu mup kriv, da je sreće da se saobraćajna i tablice dobijaju isti dan…
Najjače je kad se dešavalo sa nemaju tablica, tebi polisa tečeeeee a treba da gataš oće li te neki van tvog grada smarati i pisati kaznu…
@TAKUMI Čemu služe B i I?Ne šta su,nego čemu služe?Mislim na saobraćajca koji je čita i vlasnika vozila koji je provjerava
To je jako bitan podatak prilikom prodaje polovnjaka, da se zna kad je auto kupljeno, tj. registrovano kod nas.
Datum kada je izdata saobracajna je bitno za MUP, isto kao sto je bitno kada ti izdata licna ili pasos.
Ok,ali moglo je to u 5,6,7. red
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ako ti je polisa do 08.09.2025. nije nista manje. Samo sto tih par dana vozis na kopiju stare saobracajne.
Da si registrovao auto 20ak dana prije isteka (mozes do 30 dana) onda bi ti saobracajna vazila duze od godinu. A polisa vazi tacno godinu.
U toj situaciji bi morao da cuvas staru polisu dok ne istekne, nakon cega vazi nova.
Odgovor na pitanje zasto, zasto sto ne registrujes auto na vrijeme. Koje vrijeme, registruj ga 30 dana prije isteka pa da vidis.svi cekaju poslednje dane misleci da ce vise da 'iskoriste' nesto.
Ako se uzme neki auto iz Srb, koliko se placaju dazbine? Tipa uzmem neki audi a3 od 20k, koliko placam drzavi?
A ne broji se to tako, kakvih 500 dana?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks