Page 254 of 287 FirstFirst ... 154204244250251252253254255256257258264 ... LastLast
Results 6,326 to 6,350 of 7151

Thread: ✦ ☛ Danas na tanjiru ☚ ✦ [FOTO]

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Moram prvo vidjet kako se svidja oku

Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Nisi ti za smrčak,ti si za knedle sa šljivama odma da ti rečem.

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Hvala doktorka opste prakse

Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Pušti se toga no tvoja rečenica kako na oko izgleda..izgleda neugledno,prgavo,divljak je takav među carstvo gljiva da se nije mogao pripitomit u regularno uzgajanje.Ali,je ukusan,aromatičan,savršen to je car među carevima među gljivama da viđeh neđe u BP u jelovnik mu cijena ide na 20 eura.Moš ga slikat koliko oćeš no džaba ne izgleda ka privlačan u tome jes njegova tajna što se njegova ljepota osjeća izvan fotkanja.
    I umalo rat u kući nije izbio kad ja neđe pomenuh smrčak a tu bila moja tetka koja je otišla u Njemačku pa pred mužem reče da se napravi važna vazda to radi,a to sam ja brala kad sam bila mala.A tata onako inače letargičan skoči pa reče što si ti brala?Đe si ti to brala smrčak?Umalo rat nije izbio.

I najbolje što sam mogla reagovati na tvoje dok ne vidim na oko je ovo,nisi ti za to.Buva će razumjeti. Dok ga ne viđu veli,na oko.
    Last edited by Bluemoon; 23-08-25 at 20:18.

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Nisi ti za smrčak,ti si za knedle sa šljivama odma da ti rečem.
    10 bih lagano sad opuvao!
    ...

6. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Što kažu jagnjeći but i juneća plećka kad se sretnu? Gulaš

Jes da će bit gotov tek neđe iza dva po ponoći, ali izdržaće se
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

8. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Danas laganica, ali vrlo posebna

Biće i malo crnog rižota, ali je ova lampuga ipak tu specijalna stvar... Ahahahahaha, tropska riba, i meso, i konzistencija, i sve, sve joj je različito od jadranske. I zato je naš mudri narod, decenijiama, bačao. Iz prave Kad sam bio dijete, bačali smo je kad se lovila. I nismo jedini, od sveg Mediterana, samo su je ostrvski Italijani jeli (a naljutili bi se da čuju da ih Talijanima zovem).

A riba je fantazija. Nego ima foru, treba znat s njom Meso joj je užas delikatne konzistencije, isto ko i koža, i raspašće se garant na spremanje. I, još gore, puno je vode. Što znači da, ako je samo bačite ovako na gradele, ili isprigate, ima uz kičmu da bude skroz vodena, ko živa, a na kožu raspadnuta i presuva. Zato se i ne sprema tako
    No se otvori, dobro umasti u ulje sa začinima, i tako ide na vatru. A onda je klasa brancina, bez trena razmišljanja. Mrvu bude mekša, topi se u usta, a ukus je čak i vrlo nalik, možda jedna nijansa više na jod. Što ja inače volim Naravno, mora bit baš dobro freška. Ovoj oči kažu da jeste.

Ahahahahaha, brancinčić je ušo u sliku samo zato što je jutros bio tako živahan da ga nisam imao duše puštit kome drugo

10. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Ovako izgleda u pauze

Brancin je naravno ostao brancin, samo malo i na njega i u njega onog ulja aromatičnog. Soli se ne više od uru prije gradela, jako unutra preko kičme i ispod peraja, solidno preko kože. Da povuče so, a da mu ne izvuče sokove. Krupna morska, valjda ne treba ni zborit.
    Od lampuga su ostale tri palačinke Dobro natopljene uljem. Ulje obično suncokretovo, gomila ruzmarina i drobljeni češnjak domaći mirisni u njega, uz šporet par sati, da se zagrije i otpušti onu aromu. Miriše da bi sad sve ovo živo pojeo Sole se poslije pečenja - krupna morska, pa sitno sjeckani češnjak, pa gomila petrusina, pa maslinovo ulje, pa na kraj gomila limuna. Tako da odstoji bar petnaestak minuta. Sok koji to pusti se poslije maca domaćim lebom bar jedno dva dana, i ničega mu ravnog nema

A rižoto klasika

Na lijepo zagrijan tiganj maslinovo ulje par sekundi, crni luk gomila, non stop miješanje da povuče ulje i ne da mu da ogorča, onda koja školjka arome radi (ovo meni paše, a u ovaj rižoto inače ne ide ), riblja supa jaka (ahahahahahaha, jeste @nikola, i ova je iz zamrzivača, samo sam joj pridao malo kore od limuna, glave i repove od ove lampuge, i skelet nekakvog brancina što sam prošle nedelje filetirao, i masnoću od ovog današnjeg, gomilu je imao, samo da proključa ; miriše kao s neba, sipa, oriz, gutljaj bijelog vina, mastilo.
    Valjaće, miris mi kaže baš.
    Last edited by Buva+gacce; 28-08-25 at 14:51.

12. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Ne znam odakle da počnem.Možda od toga @Buva+gacce da sam našla onog tvog i nikolinog pešikana.Ali ja pojma nemam kako se to sprema no ste ga ishvalili.Odličan.Spremih ga jednostavno krupne soli i maslinovog ulja.Drugo nađoh neku ćuretinu (Italija export/import) uz tikvice i sos od ostriga.Ulijeće i neka mala crvena paprika što je mama donijela reko da se ne baci.Ah da i ananas.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

14. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Moram samo da dodam da sam se toliko odvikla od soli da i to malo što stavim mi smeta.
    Recimo kod tikvice gore umjesto soli stavila sam par sjeckanih šnita od slanine radi ukusa.

16. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Paradajz ne čorba no supa izgleda ka Solaris.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

El pozo na popustu u voliju.

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,652
    Thanked in
    1,202 Posts

Radni dorucak

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. The Following 2 Users Say Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Pizza sa slaninom,mocarelom i čedar sirom.

22. The Following 3 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Juče dan žalosti. Mislim da sam čitav dan izio samo tanjir potaža od brokolija i dvije kruške i jedne tikvice, opet brokoli pečeni u mlijeko i jaja, koju gljivu, (i od nevolje jedno po' kila sira da se utulim, ali to sam sakrio)
    I još xtravagnca koji mi usred noći našte srca priča o kilo pečenja i urnebesu... uhaaaa

Zato jutros u 07.15h već uletio u sve mesare kojih sam se shjetio i kupio jedno 100 kila mesa koje mi neće trebat .... za sad.

Ali ovo je posebna priča

Poslednjih par mjeseci, možda svaka 3-4ta tura junetine, naleti ponešto ovakvo u Megu. Nije mi jasno okle im, ali ne smeta
    Mesari su im inače nešto čak i iznad prosjeka, ali, blagosloveni mi bili, (još) ne znaju što je ovo. Ladno ubjeđuje nekakvog Rusa ispred mene da uzme od ovoga, ovaj se brani živ neće, veli daj mi nešto što nije ovako bijelo, ovaj ga ubjeđuje da nije to strašno...
    Ahahahahahaha, kad je odustao, takvom sam srećom klapio čitav komad od skoro 4 kila, da vam ne umijem opisat

Sad u komade, možda po' kila svaki, med, senf, vegeta, dobro utrljano, streč folija, frižider. valja ga obrnut koji put, da mu ne siđu sokovi na jednu stranu. Ova količina bi trebalo da bude bar mjesec i po' - dva.
    A kad se bude spremalo, kako god se spremalo, biće rijedak doživljaj

Jer ovo nije zalutalo masnjikavo bjelkasto, no je ovo jedna vrlo rijetka krava bila. Nazovimo je neobično lijene mišićne vrste, čak i za crnogorske standarde Zbog te mišićne lijenosti joj je meso ovako i prošarano.
    I boljega ćete teško gledat.
    Ostaje da se nadamo da ga Rusi i dalje neće, a da ga mesari rado prodaju

I sugestija jedna, prećerana za naše uslove, ali merak je ko može:

Za spremanje i serviranje, samo se opeče u komad da uvati lijepu koricu sa svih strana, ostavi da dasku da odiše 5-10 minuta, u neku posudu tučanu (znam, znam, prećerah sad, ali znam i zašto upakuje malo obijeljelog bukovog ćumura (izgoreli čokot loze je tek mhhhh...), iznad njega postavi rešetka, meso kida poprečke na komade (ja volim prst ili više širine, moji dosta tanje, samo nož da je dobar) i direkt ispred ''klijenata'' baci na onu rešetku 15-20sec sa svake strane, pa pravac stomak.
    Za pun ugođaj, išlo bi tu i neko japansko vino

U svakom slučaju, ne puštajte ovo ako đe natrčite na njega, nećete se pokajat, što god s njim da činite.

24. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

A danas, specijal. Toliko na istoriju pominjemo onu nesretnu JNA da ne može s mirom ni u grob ležat. Pa jedna stvar koja je ipak u nju valjala, i koju čak i oni drugi (ako znaju što je) neće sporit

Što vam treba za THE vojnički pasulj?

*15-20 ljudi na ručak, ili da im to razdijelite
    *sud od minimum 12l, ko ovaj
    *živa vatra, koju po ovoj vrućini zaista neće od mene gledat
    *suvo svinjsko- bar dvije vrste (kod mene danas koljenica isako su rebra bolja, leđna slanina bijela premirisna, pančeta), suvo juneće (najbolje slanina), svježe juneće (uz kost i sa malo masnoće vazda najbolje)
    *gomila povrća
    *pažnje i vremena dovoljno da ga čak ni maniti ja ne spremam bez 2-3 puta godišnje iako mi se spominje svake neđelje

Kotao omazan bijelom slaninom, junetina da opeče sa svih strana.
    Opet mazanje slaninom, pa dio povrća da se opeče.
    Opet mazanje, pa koljenica malo samo da opeče.
    Voda, svo suvo meso, da dobro uvri i otkuva.
    Onda pasulj, miješanje da ne uhvati po dnu, da uhvati ključ.
    Onda svo povrće, i ovo opečeno, i ostatak, gomila, biraj kako ko i što voli. Kod mene još koji komad mrkve, dva crna luka, napola preshječena glavica češnjaka, dvije suve paprike. Gomila lovoroovog lista, koje zrno bibera, malo aleve. Aleve će ić pred kraj dosta.
    Od ovog stejka opečenog, tu ide sve uz kost, i sve đe je mrsno. Ovo srce ostaje, ako ga ne pojedem (već jesam, lažem) ostatak će u pasulj pred kraj.
    Kad uvri, na ovu količinu, dvije pileće i jedna goveđa kocka.

Onda najtiša vatra na koju će ključat bar mrvu, poklopac, i zaboravi.
    Ako je urađeno kako treba, ovaj se ne zapržava - ono će se povrće skroz raspast i zgusnut ga.
    Ako zapržavate, samo malo ulja, malo brašna, kad oprži koji čen sitno sjeckanog češnjaka - ali samo 10-15sec, da promiriše, i dovoljno. Ali bi pred zapršku valjalo izvadit meso, uzeće mu ukus.

Na ovu količinu i sa ovim mesom, ovo će krčkat na najtiše minimum 6 sati, vjerovatno malo više. Viđećemo.
    Iz iskustva, biće raznešen prije popodne shjutra

26. The Following 3 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Zapržavati pasulj-otprilike kao da u kupaćem dođeš na nudističku plažu

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

28. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Vidi se da smo u istu stranku

Thanks Thanks Given 
    6,967
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Danas laganica, ali vrlo posebna

Biće i malo crnog rižota, ali je ova lampuga ipak tu specijalna stvar... Ahahahahaha, tropska riba, i meso, i konzistencija, i sve, sve joj je različito od jadranske. I zato je naš mudri narod, decenijiama, bačao. Iz prave Kad sam bio dijete, bačali smo je kad se lovila. I nismo jedini, od sveg Mediterana, samo su je ostrvski Italijani jeli (a naljutili bi se da čuju da ih Talijanima zovem).

A riba je fantazija. Nego ima foru, treba znat s njom Meso joj je užas delikatne konzistencije, isto ko i koža, i raspašće se garant na spremanje. I, još gore, puno je vode. Što znači da, ako je samo bačite ovako na gradele, ili isprigate, ima uz kičmu da bude skroz vodena, ko živa, a na kožu raspadnuta i presuva. Zato se i ne sprema tako
    No se otvori, dobro umasti u ulje sa začinima, i tako ide na vatru. A onda je klasa brancina, bez trena razmišljanja. Mrvu bude mekša, topi se u usta, a ukus je čak i vrlo nalik, možda jedna nijansa više na jod. Što ja inače volim Naravno, mora bit baš dobro freška. Ovoj oči kažu da jeste.

Ahahahahaha, brancinčić je ušo u sliku samo zato što je jutros bio tako živahan da ga nisam imao duše puštit kome drugo
    A ne moze bit klasa brancina, komad je losija, od sve ribe sto sam lovio jedino mi je trupac losiji od nje.
    Prvu kad sam uvatio, nisam znao sta cu sa njom pa pravac youtube da vidim kako je amerikanci jedu - nadjoh neki recept przenu na kockice u wrap sa povrcem, dobro je ispalo i fino smo se najeli. Nakon toga kako ih je sve vise pristizalo, pekli smo ih u rernu (maslinovo, limun, vino, ruzmarin i so), ko i bijelu ribu, tako je super ali opet komad losija od bijele ribe.

Sent from my phone

31. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Pasta, prsuta i preko maslinovo ulje (ekstra djevicansko)

kakav reset.

33. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Danas se neko naboo na ježa, pa u izvanrednim okolnostima i vanredni ručak po želji. Jedna prosta kaprićioza, i jedan bućkuriš gaude, mekane živkaste pršute, 4 vrste paprike sa sve ljutom, kalamata, jajeta, ribanog grana padana, i malo straćatele.

23 komada sam joj iz noge izvadio, garantujem da nije bila pica za ručak da ne bi stigo ni do 3

35. The Following 3 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    A ne moze bit klasa brancina, komad je losija, od sve ribe sto sam lovio jedino mi je trupac losiji od nje.
    Prvu kad sam uvatio, nisam znao sta cu sa njom pa pravac youtube da vidim kako je amerikanci jedu - nadjoh neki recept przenu na kockice u wrap sa povrcem, dobro je ispalo i fino smo se najeli. Nakon toga kako ih je sve vise pristizalo, pekli smo ih u rernu (maslinovo, limun, vino, ruzmarin i so), ko i bijelu ribu, tako je super ali opet komad losija od bijele ribe.

Sent from my phone
    Nikad u komad, mora se otvorit Samo je šibni po kičmi, ne moraš filetirat, dobro naulji ali običnim uljem, ne soli- to ide poslije pečenja, i na jaku vatru, ne dugo. Poslije masu petrusina, češnjaka, maslinovog i limuna, ostavi da odstoji u to desetak minuta bar, pa da pričamo o utiscima Uslov je naravno da je skroz freška, gubi strahovito brzo, za razliku od brancina.

37. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post

Danas se neko naboo na ježa, pa u izvanrednim okolnostima i vanredni ručak po želji. Jedna prosta kaprićioza, i jedan bućkuriš gaude, mekane živkaste pršute, 4 vrste paprike sa sve ljutom, kalamata, jajeta, ribanog grana padana, i malo straćatele.

23 komada sam joj iz noge izvadio, garantujem da nije bila pica za ručak da ne bi stigo ni do 3
    Izvinjavam se na off ako je morski jež nadam se da je sad sve okey nema ništa gore.

A možda i nije off neki i to vide kao delišes.
    I ja ozbiljno razmišljam o farmi puževa ako uđemo u EU da Francuzima valjam u tome je fjučr.

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Jedno vrijeme (prije nekih 20 godina) su ovdje bile popularne farme puževa. Ali se nešto nisu usrećili koliko se sjećam.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Ne kad su im prodali sto jesu + bez mogucnosti otkupa

Page 254 of 287 FirstFirst ... 154204244250251252253254255256257258264 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)