Ove 3 adrese za viber sam davno dodao u hosts i nisu se vracale reklame. Koristite editovane hosts fileove i nema reklama.
https://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm
https://someonewhocares.org/hosts/
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Jel ti puna memorija na google drive.
Sent from my S24 ultra tastature
Mogu li kako da promijenim viber ID, prikazuje se ljudima kad ih zovem neki idiotluk totalni, a zasto ne znam![]()
Daj broj da vidim pa cu ti reci![]()
Kako ide ovo sto ljudi reklamiraju biznise na viber? Moze li se direktno na viber uplatiti novac i on to da salje ili mora neka agencija i sl?
https://www.admind.me/
ovi su se valjda bavili/bave time. Rade Milošević, nekadašnji kadar URA-e.
Ne znam kako i šta, samo sam čuo za ovaj njegov biznis, dok je još bio politički prisutan
Tako je... Moraćeš da nađeš posrednika
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Nasam sam neke agencije, poslao im poruku, pa da vidim sta ce mi reci. Budzet mi je 150e pa da vidim koliko poruka mogu poslati.
Meni dosli hakeri na viber, pa sms.
s pricom da mi je blokiran viber na mom broju pa da unesem kod.
javljam vam da prenesete svojima starijima koji bi unijeli kod ili kliknuli link
nothing comes from violence and nothing ever could
Poceli su Indusi i Nigerijanci da migriraju na Viber i WA.
Do sad je bilo skoro iskljucivo Telegram koji je i dalje najbolji/najlaksi za preuzimanje tudjeg naloga u 2 poteza.
A dzabe je kod nas pricat' bilo sto... eto se oko onih prevara za Postu CG i sl. brujalo na sve strane pa opet ljudi redovno ostavljaju podatke kartice na phishing sajtovima.
Izgleda se skoro svi moraju zayebat' bar jednom.
--------------------------
Do Not Disturb.
Čekaj, uzmi. Viber nalog i šta onda?
Pa kod nas je fizički broj, vraće se za 1 minut nazad...
Iskreno ne znam kako radi na Viber-u, na Telegram-u preuzme broj, odradi 2FA preko sebe (realno jako mali broj korisnika koristi 2FA prije nego se ovo desi) i ne mozes ga vise vratit' nikako.
Srecno sa korisnickom podrskom koja ne postoji. Postoji grupa volontera koji ne odgovaraju na vecinu upita a na one koje odgovore se ceka nedeljama ili mjesecima.
Znam jer sam imao X ljudi koji su mi se zalili pa sam vidio kako funkcionise.
Ne znam koliko je komplikovanije/teze na Viber/WA
Do Not Disturb.
Na viber ti je uvjek primarni nalog na onom uređaju gdje je sim kartica.
Dakle i da mi uzmeš nalog, ja ga vraćem ukoliko imam SIM za 10ak sekundi.
Vjerovatno se radi fišing podataka, računa oli nešto slično sa kontaktima.
I mene zanima kako preuzmu Telegram jer ga bas dosta koristim i nikad nisam imao pokusaj, dok na viber jesam.
Sent from my Fold using Tapatalk
Jedan od (vjerovatno mnogih) nacina a koji najcesce gledam je sledeci:
Nalog koji vrsi prevaru/otimanje naloga cemo nazvati 'hakerom' a osobu koja se zayebala cemo nazvati 'ovcom'.
Haker otvara Telegram aplikaciju u 2 minuta, koristeci vec poznat 'template'. Nekad su to aplikacije koje ti navodno daju 'tip'-ove za kladionicu, akcije berze, kripto signale itd. itd. a nekad je to jednostavno neki XXX sadrzaj. Fora je sto nijedna od tih aplikacija ne postoji vec su sve iste i koriste samo jednoj svrsi, samo se imena mijenjaju a ovce je vide dalje od toga.
Kad ovca otvori tu Telegram aplikaciju ide neka dobrodoslica i jedan od prvih koraka je da potvrdi da nije robot. To ne potvrdjuje nekakvom 'captcha'-om kao sto je uvijek slucaj nego kodom koji stize od samog Telegram-a i kojim potvrdjujes da si to ti. Iako u poruci od Telegram-a jasno pise da taj kod ne dijelis ni sa kim, ovca to ne vidi ili ne zeli da vidi. U kvazi aplikaciji se obicno pojavi numericka tastatura ili neki drugi vid 'input'-a gdje se trazi da ukucas taj kod koji ti je stigao od Telegram-a. Ukucavanjem tog koda prakticno si dao svoj nalog, pogotovo ako vec nemas 2FA, sto vecina ovaca nema. Obicno par minuta nakon sto si ukucao kod koji nisi smio da ukucas, stignu ti dva obavjestenja od Telegram-a: prvo "new login" gdje se haker ulogovao koristeci kod koji si im bukvalno dao a drugo "2FA enabled" gdje je haker sam napravio 2FA koristeci svoju sifru koju ti ne znas i bez koje ne mozes ni da iskljucis 2FA ni da povratis nalog.
Hakeri su uglavnom iz Africkih zemalja poput Nigerije ili Indije/Bangladesa i sl. a koriste EU VPN-ove pa se naizgled nalozi otimaju iz Njemacke, Austrije, Holandije i sl.
Kasnije ti hakeri iste te naloge koriste da spam-uju iste te fejk aplikacije po raznim grupama i privatnim porukama i to onda bude kao zaraza ovaca. Nesto kao kad na Facebook-u (ili bilo kojoj platformi) odjednom vidis kako i tebi poznati ljudi (ovce u ovom slucaju) u relativno kratkom vremenu pocnu svi da dijele neke objave prevara bilo da neka nepostojeca elektro radnja poklanja 10 sporeta ili da VOLI poklanja neko novo auto. Ovi 'fenomeni' se ponavljaju svako malo... ovaca ne fali a ovakvim prevarama se skoro nemoguce ulazi u trag, pogotovo kad su ljudi nesposobni i za mnogo vece i ozbiljnije probleme kad su prevare u pitanju.
Ima tu jos dosta manjih detalja, drugih nacina i sl. ali ukratko je to ono sto najcesce gledam i na sta mi se najvise ovaca zali.
Do Not Disturb.
Ima li neko ideju kako da rijesim situaciju sa viberom. Mali mi ima sim karticu par godina, nalog na viber isto toliko. Ali i dalje stoji slika i ime covjeka koji je koristio karticu prije njega.
Mislim da sam sve probao....
Ima li neko resenje?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Na svaki telefon ili tvoj?
Na nekom novom uređaju bi trebala da bude nova slika, dok na starim vuče iz keša.
To se dešava ako si postavke privatnosti povećao da ne može svako da mu vidi sliku. Ili. Smanji postavke privatnosti ili obriši keš kod sebe.
Living on the EDGE side
Ova nova opcija vibera, kad te neko zove pise tudje ime i prezime...ne znam kako to da maknem.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
E to je tajna već, kako viber odluci koje će ime prikazati...
Niđe nema tačne informacije..
Living on the EDGE side
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks