A ovo oko ekskurzija-
Časti vam, koji to pod milim bogom može bit normalan motiv, iz zdravog razuma, da dijete koje ide, taj prvi i jedinstveni put u životu, da se neđe provede, proputuje, nauživa, pusti, ispusti, opusti, oshjeti slobodu i samostalnost, pošalje neđe đe mu treba ''stalna konsultacija i koordinacija sa MUP-om'' da mu slučajno ko greškom bubrege ne odvali po putu, a mogo si na volju da biraš đe ga za njegove pare šalješ?
I razumijete li uopšte koliko je ovo idiotska konotacija, ta izjava nekakvog direktora nekakve škole?
Ako zbilja ne razumijete, nismo naebali samo mi, no nam zbog nas i đeca. Kako to obično biva.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Potpuno razumna i racionalna reakcija i preporuka Zavoda za skolstvo. U ovakvim okolnostima, insistiranje na odlasku je najbanalniji test za zdrav razum. Neke skole su samoinicijativno (demonstrirajuci da misle na bezbjednost djece), prije preporuke ili otkazale ili preusmjerile ekskurzije u dogovoru sa agencijama...
Odavde ------>
Dovde <--------
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Prva stvar je preporuka... to nije direktiva nego preporuka... opet niko nema petlje da izda direktivu ....
Preporuka nije naredba i osjecaj nego skidanje odgovornosti...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Djeca ne biraju svoju borbu, ali mi možemo birati da budemo uz njih – kada im je najpotrebnije.
Na kraju mjeseca avgusta, pozivamo vas da zajedno podržimo liječenje mališana kojima je naša pomoć neophodna. Budimo razlika između dana provedenog u iščekivanju i dana ispunjenog nadom.
Budi human i doniraj na:
Žiro račun: 520-14624-47
Uplate platnim karticama: https://www.budihuman.me/1.children.html
Pošalji 1 na 14543
Iskreno rado cu placati politicare sms porukama samo da su djeca i odrasli na budzet
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sto se sloboda tice, eto i Vlado sad tu moze da prdi nesto protiv vlasti bez bilo kakvih posledica, sto ranije slozicemo se nije bilo moguce, nesto se ne sjecam bilo kojeg novinara rtcga da je imao bilo kakvu kriticku misao ranije, eto ociglednog napretka u pravima i slobodama.
Ili su mozda ranije svi u rtcg bili pazljivo birani po partijskoj knjizici, a sada tamo ima i pristalica i kriticara vlasti, sto je opet veliki iskorak u demokratiji...
Umoran sam od svega sto znam
saša radović mi prvi pada na pamet kao neko ko dugo godina radi na tom rtcgu a uredno je kritikovao dpsočekiva' sam nedje da ćeš se ti javit. jer upravo je takve kao ti i vlado opisao u ovom postu. u ovom dijelu bodovi u gostima i to. teško ti možeš da dobačiš toliko da skapiraš šta je momak napisao. idi, čitaj saopštenja andra i slavena, to je tvoja mjera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
MujEvić u maniru svoje partije laže i petlja.
Na kraju, zgrade se zidaju, tuki park na to mjesto no na drugo đe je predviđena škola?
A đe će školu?
Koji će im qratz škola kad se ziđe 40 crkava.
Pa neka uče kod popova.
https://www.portalanalitika.me/clana...gradicemo-park
Tko leti, vrijedi...
Jel bi ti pustio svoje dijete u Srbiju sad na eksurziju evo reci iskreno?Tamo je rasulo,čovječe.Samo je dovoljno da ih preusmjeravaju kroz neke seoske puteve kao što preusmjeravaju ostalo što će zateći u Beograd a imaš grupu od ne znam koliko tinejdžera razuzdanih.Jel bi ti u okolnostima da si prosvjetni radnik snosio toliku odgovornost?
Kakve direktive samo zdrav razum.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
pa jedno je to. a sasvim druga situacija voditi par stotina djece koju realno ne možeš čuvati 24/7. i ono najvažnije ti koji ih vode su direktno odgovorni za njih.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Opet je rizično dovoljno je jedno veče da izbije neki incident a tamo izbija i da tome prisustvuju i da doma se misliš oće li ti se dijete naći u taj rizik sa gomilom svojih vršnjaka.Reko to je ekskurzija nije nevolja izlagati se tome.No dobro moje viđenje situacije.Loše ti je poređenje tamo nisu pet policajaca šutirali neku majku na proteste niti su bili onako kao specijalne jedinice po ulicama.I zamisli da si prosvetar i baviš se time da si u kontaktu sa MUP-om zemlje koji nema pametnija posla no tebi da iznosi neke informacije.Ono mogu zamisliti MUP Srbije u ovom trenutku da se još bakće nekim prosvetarima iz Crne Gore kojoj je dunulo da šalje djecu na neke ekskurzije u nestabilno stanje njihove države.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 31-08-25 at 16:11.
Čemu drama oko ekskurzije?
Sve to rješava jedan:
Noviteti u crkvi. Globus, ovo, ono…
Još Darvina da ikače
Tko leti, vrijedi...
Uh kako mi vas je zao, lopovi i hokstapleri.
Najveći benefiti koje smo dobili promjenom vlasti je to što smo konačno rasčistili da političare zabolje uvo za građane Crne Gore i za one koji su ih glasali jednako kao za one druge, da im je goozica preča od obraza a od građana im je preče sve!
Lijepo su im prethodnici utabali svijetle puteve kojima hode, nepogriješivo, pravo do maksimalne iskoristivosti svih resursa koji su preostali, s tom razlikom, prije su rukovodili školovani prevaranti a sad ovi s koca i konopca koji ne prezaju a bogme i brukaju nas đe stignu. Neka brukaju, tako nam i treba!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ljudi su htjeli da vide Milov fajront. Kao nekad Slobov, a sad Vucicev. Ko god da je stojao iza scene hvala mu sto je u miru izmijenjao crnogorske kum Zorzove na vlasti. Jer mozda su banalni ali nisu bezopasni. Nismo Svedska ali nismo ni Liban. A Liban nam je itekako blizi od gradjana Svedske.
Jedjigoozica - original crnogorska kovanica za sve vrste vlasti. Odvajkada. Neke drzave odnosno narodi skoro oduvijek su imali Crkvu, Monarhiju, Vojsku, plemstvo pa i burzoaziju. Nama je valjao i Scepan Mali. I to ne da je valjao nego...............
PS
Obecavali su, barem Dritanovi sljedbenici otvaranje dosijea ANB, sredjivanje birackog spiska, Mozura, prodaju Majbaha. Nije se desilo. Cak se i vlasnik `nicije kuce` revno pojavio.
Last edited by biljaneta; 01-09-25 at 00:33.
Polinezija gospodo.
Nema ovdje sta da bude zao ikoga. Ako nema nekih skrivenih stavki (nisam ulazio detaljno u zakon) ovo je jedan od rijetkih pravih poteza u zadnjih 4-5 godina.
Ne znam kome je bilo normalno da se mogu uopste prodavati nelegalni objekti ili objekti sa zabiljezbom...
Last edited by beatnological; 01-09-25 at 09:14.
I banke takođe. Nema prodaje nekretnina za dug ako ima tereta u G dijelu lista nepokretnosti. Nego dobor, banke će preživjeti nego što će da rade stanari u centar PG koji žive u zgrade po 20-30 godina koje nemaju dozvole.
Da legalizuju stanove?
Kako su dobro promislili prije donošenja zakona nema priče. O posljedicama su najviše dumali tačno se vidi.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nama koji smo legalno sagradili kuću nije žao nikoga ko je nelegalno gradio, pa da su ne znam kakve okolnosti.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks