Page 364 of 409 FirstFirst ... 264314354360361362363364365366367368374 ... LastLast
Results 9,076 to 9,100 of 10204

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    3,555
    Thanks Thanks Received 
    5,846
    Thanked in
    2,802 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Mogao bi coek da kaze da je ovo jedan klasican sistem terora, represije i sl. koji za krajnji cilj ima da se uspostavi totalna kontrola nad gradjanima, da im se onemoguci da slobodno raspolazu kesom, da se sve prebaci na elektronska placanja. Sjutra ako dati gradjanin nije 'poslusan' mogu pritiskom na dugme da ga naprave prosjakom, da ga uniste, sto ako ima kes nije bas tako lako.

Sve ove mjere i zakoni naravno nece sprijeciti pranje novca. Dira li ko ove Spajkijeve drugare sto u Tivtu rade kripto

Prive ovaj, Prive onaj, CSGOEmpi*e i sl.
    Mogao. Ali je onda teror širom Evrope i svijeta. Čisto podsjetnik a prošli post koji si propustio.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nisu sve uvele takve interne pravilnike. Ako imas dokaze o porijeklu - ugovore o radu i obracunske listove nije problem da se uplati kes. Mozes i milion.

Svajcarska i pranje para i tajnost racuna je na drugoj strani jednacine transparentnosti u koju ide CG regulativa.

U tu istu Svajcarsku sve preko 15.000 CHF banke mogu da zahtijevaju porijeklo. Mogu i ispod ako im se ucini sumnjivo.

I Spaniju/Italiju/Francusku je gotovinski limit 1.000 eura [slovima hiljadu eura] pa nesto ne vidim da su izasli na ulice da kukaju oko toga.

Grcka 500 eura.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Mogao. Ali je onda teror širom Evrope i svijeta. Čisto podsjetnik a prošli post koji si propustio.
    Ako je tako u EU i svijetu, mora li CG to da kopira?

Moze li CG da kopira nesto dobro/najbolje, ili sve najgore?

Meni se cini da pod izgovorom EU standarda i demokratije, se u CG uvode neke stvari koje iz godine u godinu sustinski smanjuju standard, i kvalitet zivota CG gradjana, pocevsi od PDV-a 2003-e god. pa na ovamo.

Kad smo kod PDV-a, sta je sustina PDV-a, koju to 'dodatnu vrijednost' dobije obican gradjanin CG od PDV-a, osim sto ima sve manje i manje para u dzepu? Dodatno, kad neko kaze za zanatlije, molere, frizere, keramicare i sl. da ne placaju porez zaboravlja da svi placaju PDV, na sve sto kupe, na sve sto potrose, tako da svaki stanovnik CG vec placa porez, i to zestok porez.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,443
    Thanked in
    2,607 Posts

Dodatno, kad neko kaze za zanatlije, molere, frizere, keramicare i sl. da ne placaju porez zaboravlja da svi placaju PDV, na sve sto kupe, na sve sto potrose, tako da svaki stanovnik CG vec placa porez, i to zestok porez.
    Očigledno ne znaš kako funkcioniše PDV sistem.

Poslato sa pisaće mašine Fold 7
    ........... Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Očigledno ne znaš kako funkcioniše PDV sistem.

Ajde objasni mi ti kako funkcionise, i sto obican narod ima od tog 'funkcionisanja'.

Evo, sta ima obican gradjanin od toga sto plati PDV na svaku uslugu, svaki prehrambeni artikal sto kupi i sl.? Sta ima obican gradjanin od ostalih taksi poput akciza, recimo od akcize na gorivo?

Da nema mozda besplatno zdravstvo, skolstvo, normalne puteve, trotoar, rasvjetu, parkove i ostalo? Ne, i sta je onda poenta za obicnog gradjanina?

Thanks Thanks Given 
    2,098
    Thanks Thanks Received 
    3,726
    Thanked in
    1,566 Posts

imas i besplatno zdravstvo i skolstvo… kakvo je u to necemo ulazit. i milion drugih stvari koje cine sistem i osnov funkcionisanja drzavnog sistema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

6. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Ajde objasni mi ti kako funkcionise, i sto obican narod ima od tog 'funkcionisanja'.

Evo, sta ima obican gradjanin od toga sto plati PDV na svaku uslugu, svaki prehrambeni artikal sto kupi i sl.? Sta ima obican gradjanin od ostalih taksi poput akciza, recimo od akcize na gorivo?

Da nema mozda besplatno zdravstvo, skolstvo, normalne puteve, trotoar, rasvjetu, parkove i ostalo? Ne, i sta je onda poenta za obicnog gradjanina?
    Ima sve to besplatno... i bolje puteve no u region

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    688
    Thanked in
    541 Posts

Iz razgovora sa prijateljima koji zive u EU saznajem da je to ipak malo drugacije kod njih iako su nam isti zakoni jelte. Ipak smo mi pametniji od njih ili gluplji kako hocete. Azuriranje u EU nije tako cesto kao kod nas i nije tako rigidno. Konsultujuci AI saznajem sljedece: Azuriranje podataka se vrsi u zavisnosti od rizicnosti klijenta, pa se procjenjuje rizik i u skladu sa tim azurira rizicni cesce a ne rizicni ili manje rizicni rjedje. E kod nas ispada da su penzioneri vrlo rizicna kategorija prepiznati kao peraci novca sa vecim transakcijama.
    Drugo, azuriranje se vrsi i online putem video poziva ili mobilnim bankarstvom itd. u zavisnosti od banke do banke. Jednom rijecju maltretiranje obicnog naroda.

Thanks Thanks Given 
    3,555
    Thanks Thanks Received 
    5,846
    Thanked in
    2,802 Posts

Ici cete svake 2 godine. 90% ce biti nisko rizicni klijenti. Srednje rizicni 1 godisnje a visoko rizicni svake pola godine.

Zahvalite se regulatoru na tu ucestalost.

Mora se poceti i uhvatiti krug od klijenata kojima prvima isticu dokumenta i koje su banke oznacili kao srednje i visoko rizicne. Bio tinejdzer ili penzioner od 90 godina.

Video identifikaciju nece ni 5% populacije koristiti kada bude omogucena. Nekih 30% ljudi ima ebanking po bankama, aktivno ga ne koristi ni polovina.

Svima vama pricaju kako je u EU i vani. A svi imaju ista ta pravila kao i mi. I kod njih je prvih puta bilo negodovanja.

Ali dobro ovo je CG, naravno da su banke odlucile da imaju armiju nezadovoljnih klijenata i da namjerno maltretiraju narod.

Nego nema kolege koji je u roku od par dana trebao kod druga da provjeri kako je u Ameriku.

Volio bih da vas vidim u neku EU zemlju da ovako negodujete oko papirologije i kako bi prosli.
    Last edited by hercules; 31-08-25 at 18:57.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Ka za pojas, ka za svijetla...

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,013
    Thanked in
    1,139 Posts

Ici cete svake 2 godine. 90% ce biti nisko rizicni klijenti. Srednje rizicni 1 godisnje a visoko rizicni svake pola godine.

Zahvalite se regulatoru na tu ucestalost.

Mora se poceti i uhvatiti krug od klijenata kojima prvima isticu dokumenta i koje su banke oznacili kao srednje i visoko rizicne. Bio tinejdzer ili penzioner od 90 godina.

Video identifikaciju nece ni 5% populacije koristiti kada bude omogucena. Nekih 30% ljudi ima ebanking po bankama, aktivno ga ne koristi ni polovina.

Svima vama pricaju kako je u EU i vani. A svi imaju ista ta pravila kao i mi. I kod njih je prvih puta bilo negodovanja.

Ali dobro ovo je CG, naravno da su banke odlucile da imaju armiju nezadovoljnih klijenata i da namjerno maltretiraju narod.

Nego nema kolege koji je u roku od par dana trebao kod druga da provjeri kako je u Ameriku.

Volio bih da vas vidim u neku EU zemlju da ovako negodujete oko papirologije i kako bi prosli.
    Jesu li procenti za mbanking proizvoljni ili imas neke podatke? Bas sam se skoro pitao oko ovoga jer mi se cini da sve vise i vise ljudi vidim da koriste barem google pay u prodavnicama sto je opet korak naprijed.

Thanks Thanks Given 
    18,930
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

Ko kategoriše/određuje stepen rizičnosti klijenta?Banka?

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,013
    Thanked in
    1,139 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post

Pa da, dovoljan im je izvod iz rkb da vide jesi bio dobar ili ne :P

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,443
    Thanked in
    2,607 Posts

Evo, sta ima obican gradjanin od toga sto plati PDV na svaku uslugu, svaki prehrambeni artikal sto kupi i sl.

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,555
    Thanks Thanks Received 
    5,846
    Thanked in
    2,802 Posts

Da banke.

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pa da, dovoljan im je izvod iz rkb da vide jesi bio dobar ili ne :P
    Nije. RKB je da vide tvoju urednost u otplati dugovanja po bankama, nema dodirnih tačaka sa AML.

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Jesu li procenti za mbanking proizvoljni ili imas neke podatke? Bas sam se skoro pitao oko ovoga jer mi se cini da sve vise i vise ljudi vidim da koriste barem google pay u prodavnicama sto je opet korak naprijed.
    Istraživanje par banaka. Digitalni novčanik je jedno, e i mbanking za plaćanja drugo.

Thanks Thanks Given 
    18,930
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

Vrijeme je da ovog mog blago propuštim kroz šake jer naginje visokorizičnom(zvali ga na ažuriranje posle 9 mjeseci a LK mu važi još 8godina).
    Mene je naša' sa pričom da je u Adiko otvorio račun samo radi studentskog kredita.Neka,no se i dobro prikriva.Ne učestvuje u plaćanju režija a živi s nama,jede za dž. kući,odire se ljeti na sezonski posao,očistio prvu godinu studija sa 9 prosjekom...
    Vrijeme je da ja i banka zajedno djelujemo u sprječavanju pranja novca i kriminalnom djelovanju.Svako na svoj način.

Last edited by joni; 01-09-25 at 07:39.

17. The Following 3 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,667
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    434 Posts

Da li vam radi HB Klik preko weba?

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Da li vam radi HB Klik preko weba?

Bas pustah neke uplate prije nekih sat vremena, sve OK kod mene.

Thanks Thanks Given 
    1,667
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    434 Posts

Nije prolazio login, a poslije ni nalozi. Ali izgleda da neko prati forum ili imaju neki monitoring, pa su sredili

21. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Vrijeme je da ovog mog blago propuštim kroz šake jer naginje visokorizičnom(zvali ga na ažuriranje posle 9 mjeseci a LK mu važi još 8godina).
    Mene je naša' sa pričom da je u Adiko otvorio račun samo radi studentskog kredita.Neka,no se i dobro prikriva.Ne učestvuje u plaćanju režija a živi s nama,jede za dž. kući,odire se ljeti na sezonski posao,očistio prvu godinu studija sa 9 prosjekom...
    Vrijeme je da ja i banka zajedno djelujemo u sprječavanju pranja novca i kriminalnom djelovanju.Svako na svoj način.

Ako je NLB u pitanju dobar dio tih "checkova" su im random te nema nikakve veze sa time koliko je neko visokorizican ili ne.

Thanks Thanks Given 
    18,930
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ako je NLB u pitanju dobar dio tih "checkova" su im random te nema nikakve veze sa time koliko je neko visokorizican ili ne.
    A pretpostavljam i ja no karikiram malo,ne bi li Herki prevalio preko usta da nisu banke te koje ulaze u analize klijenata jer to zahtijeva vrijeme i posao,no metoda "dormeo"-pošalji svima pa nek se oni śekiraju.
    Inače...Adiko banka je u pitanju

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

I jedno i drugo je, ali konkretno za NLB ima i random user sample kojem salju. Dal' tako treba ili ne, nemam pojma.

Thanks Thanks Given 
    18,930
    Thanks Thanks Received 
    8,827
    Thanked in
    4,280 Posts

A šta tek reći ako je neko u kategoriju visokorizičnih perača para,pa dođe lično kod g-đe na šalter,ona mu uzme LK(istu onu koju je uzela i prije 9mjeseci) upiše nešto u sistem iz nje(a možda i ne upiše no se folira da nešto radi kad ste već došli),kaže to je to,hvala,i ti više nisi sumnjiv ili si i dalje sumnjiv ili si još više sumnjiv(ovonzadnje dvoje ćeš viđeti u zavisnosti koliko će vremena proći do sledećeg poziva da lično dođeš u banku).
    Mislim da su po g-đicama sa šaltera pravili lik poreskog/FBI agenta kojeg igra Kajl Čendler u Vuku sa Vol strita ili Tom Henksa u Uhvati me ako možeš

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

A šta tek reći ako je neko u kategoriju visokorizičnih perača para,pa dođe lično kod g-đe na šalter,ona mu uzme LK(istu onu koju je uzela i prije 9mjeseci) upiše nešto u sistem iz nje(a možda i ne upiše no se folira da nešto radi kad ste već došli),kaže to je to,hvala,i ti više nisi sumnjiv ili si i dalje sumnjiv ili si još više sumnjiv(ovonzadnje dvoje ćeš viđeti u zavisnosti koliko će vremena proći do sledećeg poziva da lično dođeš u banku).
    Mislim da su po g-đicama sa šaltera pravili lik poreskog/FBI agenta kojeg igra Kajl Čendler u Vuku sa Vol strita ili Tom Henksa u Uhvati me ako možeš

Banka te saslusava, banka te tuzi, banka ti sudi, banka ti je 'egzekutor'

Ima li idje u provizorijumu zvanom CG, pravnika da iole valja, da pokrene pitanje ovih i ovakvih stvari.

Donosi isfrustrirana 'Ir*na' nonsens 'pravilnike' i vrsi teror, jer je obezbedjenje 'princa' izbacilo glavacke iz auta (sva poklapanja sa realnim osobama i dogadjajima su 'slucajna' )

CG je jedan veoma los film, sa petparackim scenarijom, i sibicarskim, sisnjarskim reziserima

Thanks Thanks Given 
    1,667
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    434 Posts

Amerika: online azurirana promjena dokumenta. Cao

CG: dodjite na salter, misevi

28. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,555
    Thanks Thanks Received 
    5,846
    Thanked in
    2,802 Posts

Pa ne znam mora li bas propustanje kroz sake da padne?

A kako sam vazda na stranu ugrozenih, u ovom slucaju tvog prispjenka, moze biti da je otvorio studentski racun da bi primio kredit, a kad su poceli prilivi osim tog kredita da stizu sistem je prepoznao neku nelogicnost i ukazao zaposlenima banke da bi mu valjalo azurirati dokumentaciju jer se racun ne koristi za ono sto je namijenjen i da mozda treba otvoriti novi racun, odraditi prenamjenu racuna i slicno.

Eto ovo je neko moje zapazanje pa mu prenesi prije nego ga izlemas jer ja vjerujem da so ga fino vaspitao i da zbori istinu.

Page 364 of 409 FirstFirst ... 264314354360361362363364365366367368374 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)