Page 363 of 409 FirstFirst ... 263313353359360361362363364365366367373 ... LastLast
Results 9,051 to 9,075 of 10207

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    688
    Thanked in
    541 Posts

Mislim da ce opet drzava i gradjani izvuci deblji kraj.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Mislim da ce opet drzava i gradjani izvuci deblji kraj.
    Kao i uvijek.

3. The Following User Says Thank You to Cass For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Dosta sam pisao na ovoj temi o bankama i sprovođenju zakona o sprečavanju pranja novca, i kaznama koje su banke platile. Evo sad i zvanično i malo detaljnije. Valjda je sad jasnije zašto banka bira da vam blokira račun, i eventualno vas izgubi kao klijenta zbog neažurne i nepotpune dokumentacije. Adriatic banka ima par miliona razloa za to. Druge banke širom Crne Gore manje, ali imaju i one računicu u vidu kazni.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ra-spor-u-toku
    Samo da ne zaboravimo da je ovdje riječ o klijentu koji valja milione sumnjivog porijekla a ne građanima koji imaju od priliva samo platu i ne trose vise od nje.

Thanks Thanks Given 
    3,558
    Thanks Thanks Received 
    5,848
    Thanked in
    2,804 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Samo da ne zaboravimo da je ovdje riječ o klijentu koji valja milione sumnjivog porijekla a ne građanima koji imaju od priliva samo platu i ne trose vise od nje.
    Banke su sve krive uvijek i svuđe to smo davno ustanovili. Pokušah, opet bezuspješno, da objasnim zašto vas banke cimaju oko dokumentacije.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    18,957
    Thanks Thanks Received 
    8,838
    Thanked in
    4,290 Posts

Banke opravdano traže ažuriranje podataka i u suprotnom opravdano blokiraju račune.
    Mom sinu rekli da će mu blokirati račun ako ne dođe lično.Zvao,probao telefonom-ne može.Mora lično.Uzeo slobodan dan,jer radi na primorju a poslovnica jedna za Ko i Budvu u Radanoviće.
    Došao,pokazao lk,istu koju im je pokazao i prije 8-9 mjeseci kad je otvarao račun radi studentskog kredita.Rekli,to je to.
    Po mom mišljenju opravdani potez i prijetnja banke,jer u suprotnom...ko zna na šta je mali spreman.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 29-08-25 at 21:39.

7. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Ja sam u zadnjih 12 mjeseci g 3x išao da me provjere.

31.12. Kada sam uzimao kredit.

01.04. Kada sam razročio neku štednju

Sredina juna pojma nemam za šta...

Svaki put ista dokumentacija, i svaki put kažu da prethodni put nijesam odradio

Poslato sa pisaće mašine Fold 7
    ........... Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

9. The Following 2 Users Say Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    407
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Realno banke treba da uvedu online verifikaciju dokumenata.

Ako moze mobilni operater ili kladionica to da uvede, mogu i ovi... ali da... zasto jednostavno, kad moze komplikovano...

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    1,435
    Thanked in
    963 Posts

Meni je baš nedavno prvi put stigla poruka oko ažuriranja podataka. Samo sam im se javila na mail da ne mogu uživo da dođem, objasnila situaciju, kao i da su podaci koje već imaju ostali nepromijenjeni, i navedoh sve kako jeste.
    Fora je što mi se više niko nije javio nakon što su mi tražili jmbg, pa sad nemam pojma hoće li mi blokirati, jer od tad je prošlo nedelju dana, a evo danas namjerno platih nešto preko te kartice da vidim hoće li proć i prošlo je.

A vala i kroz izvode taman mogu da vide sve, na tim računima ničeg sumnjivog ionako nema.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,062
    Thanks Thanks Received 
    897
    Thanked in
    473 Posts

Quote Originally Posted by Lapis Lazuli View Post
    Meni je baš nedavno prvi put stigla poruka oko ažuriranja podataka. Samo sam im se javila na mail da ne mogu uživo da dođem, objasnila situaciju, kao i da su podaci koje već imaju ostali nepromijenjeni, i navedoh sve kako jeste.
    Fora je što mi se više niko nije javio nakon što su mi tražili jmbg, pa sad nemam pojma hoće li mi blokirati, jer od tad je prošlo nedelju dana, a evo danas namjerno platih nešto preko te kartice da vidim hoće li proć i prošlo je.

A vala i kroz izvode taman mogu da vide sve, na tim računima ničeg sumnjivog ionako nema.

Ide blokada prije ili kasnije sigurno.

Djedu (95) su blokirali racun u NLB zbog toga sto nije azurirano bilo.

NLB HN je u pitanju, mogu vam reci od strane gospodje koja je zakacila mene maksimalna korektnost, ljubaznost, ucinjenost itd.. uz njihovu pomoc sam ja uspio da odradim azuriranje, bez da cimam djeda tamo vamo, pogotovo sad kad se tamo autom ne moze ljudski pric.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Kad sam se posljednji put ažurirala u sred korone i očajnih gužvi na šalterima, nakon dva poziva da dođem u baš jednu poslovnicu "na magistralu" i čekam u redu, što sam odbila ako mi ne zakažu vrijeme i liše me bar čekanja, veli mi bankarka "mi ćemo blokirati". Prijetite li vi to meni? Blokiraj slobodno, jer od mene nemaš boljeg klijenta, pa ću ja preći neđe drugo. Ispade da mogu svratiti kad hoću na mjesto đe nema gužve. Svratim, tupav obrazac, samo precrtavam odgovore na određena pitanja, ona veli to morate popuniti, ne moram, vjerujte mi, no ste vi nepismeni. Evo nas i danas zajedno.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ja sam u zadnjih 12 mjeseci g 3x išao da me provjere.

31.12. Kada sam uzimao kredit.

01.04. Kada sam razročio neku štednju

Sredina juna pojma nemam za šta...

Svaki put ista dokumentacija, i svaki put kažu da prethodni put nijesam odradio

Da dodam zašto je bilo ažuriranje.

Imam nekoliko računa otvorenih na moje ime.

Najstariji je preko 10 godina, možda i 15.

U Banci sam morao svaki račun odvojeno da verifikujem što mi je malo glupo, ali prihvatam.

Oko što ne prihvatam je da sam morao to ds radim iz tri puta, a ne odjednom prvi put zajedno za sve račune.

15. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    1,435
    Thanked in
    963 Posts

Pa ako je samo obrazac, mogu mi ga poslat mailom da popunim, skeniram i pošaljem, ne znam čemu komplikacije

Mada boli me uvo, ionako s tom bankom sam uvijek nekih pehova imala, jednom mi bankomat pojeo karticu, 2x se desilo da mi oni izgube pin za karticu pa se to tražilo danima po poslovnicama gdje je nestalo, o neljubaznosti inače da ne govorim, tako da... kako hoće. Ionako sam planirala negdje drugo da pređem, samo da vidim gdje.

Thanks Thanks Given 
    3,558
    Thanks Thanks Received 
    5,848
    Thanked in
    2,804 Posts

Jos kad bi se kako regulatoru moglo dokazat da si ti to kuci popunila a ne neko umjesto tebe bilo bi dobro. Ali ne mere.

Bice vam i video identifikacije za manje od godinu dana. Vec je par banaka proslo tendersku proceduru za to.

Valjalo bi da napisete u kojim bankama su vam ta iskustva tako naopaka bila cisto zbog drugih.

Thanks Thanks Given 
    4,930
    Thanks Thanks Received 
    8,863
    Thanked in
    4,280 Posts

Kvota na NLB 1.05
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    688
    Thanked in
    541 Posts

Kad sam se posljednji put ažurirala u sred korone i očajnih gužvi na šalterima, nakon dva poziva da dođem u baš jednu poslovnicu "na magistralu" i čekam u redu, što sam odbila ako mi ne zakažu vrijeme i liše me bar čekanja, veli mi bankarka "mi ćemo blokirati". Prijetite li vi to meni? Blokiraj slobodno, jer od mene nemaš boljeg klijenta, pa ću ja preći neđe drugo. Ispade da mogu svratiti kad hoću na mjesto đe nema gužve. Svratim, tupav obrazac, samo precrtavam odgovore na određena pitanja, ona veli to morate popuniti, ne moram, vjerujte mi, no ste vi nepismeni. Evo nas i danas zajedno.
    Svidja mi se tvoj pristup. Zvali majku od 90 godina iz Nlb i zaprijetili blokiranjem racuna i penzije. Treba da se maltretiraju stari ljudi da bi dosli na salter i odgovorili na glupa pitanja. To nikakve veze sa pravom borbom protiv pranja novca nema. To je samo prosipanje magle. Ovdje su se oprale i dalje se peru milijarde tzv investitora.

20. The Following User Says Thank You to Apolo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,558
    Thanks Thanks Received 
    5,848
    Thanked in
    2,804 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Banke opravdano traže ažuriranje podataka i u suprotnom opravdano blokiraju račune.
    Mom sinu rekli da će mu blokirati račun ako ne dođe lično.Zvao,probao telefonom-ne može.Mora lično.Uzeo slobodan dan,jer radi na primorju a poslovnica jedna za Ko i Budvu u Radanoviće.
    Došao,pokazao lk,istu koju im je pokazao i prije 8-9 mjeseci kad je otvarao račun radi studentskog kredita.Rekli,to je to.
    Po mom mišljenju opravdani potez i prijetnja banke,jer u suprotnom...ko zna na šta je mali spreman.

Sin može da promijeni banku, evo ih ima 11 da ga ne maltertiraju nakon 8 mjeseci jer su zaboravili jedan papir onomad.
    Jedino mi je sporan ovaj dio prijetnja banke. To država traži od banke da sprovede, u konačnom država mu prijeti.

Thanks Thanks Given 
    18,957
    Thanks Thanks Received 
    8,838
    Thanked in
    4,290 Posts

@hercules
    Adiko...račun otvoren u oktobru/novembru samo i isključivo radi studentskog kredita.8 uplata/rata studentskog leglo i u avgustu obavezno "ažuriranje podataka"...ličnim dolaskom na šalter.Tražili LK(istu onu koju je izvadio prije godinu i po i koju je priložio kad je otvarao račun),pogledali,upisali nešto i to je to...do daljeg...t.j. do neke nove provjere pere li dečko pare...a on ni čarape svoje ne umije oprat.
    Po meni opravdan postupak,ako ništa drugo da bar uzme slobodan dan,da se ne preforsira ljetos.
    Edit.Ne može da promijeni banku jer nije mogao ni da bira na koju će banku da mu liježe studentski kredit(već je imao račun u CKB đe mu je lijegala plata za sezonski posao)
    Prijetnja,možda gruba riječ.Država mu neće blokirati račun nego banka.Država mu uplaćuje kredit.Banka samo uzima proviziju

Last edited by joni; 30-08-25 at 12:15.

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    1,435
    Thanked in
    963 Posts

Addiko je i u mom slučaju. Račun je otvoren ja mislim 2016, ili 2015 a devizni tek prije 2-3 godine, od tad pa do sad prvi put se susrećem s tim ažuriranjem podataka.

A ličnu i pasoš kad sam mijenjala, uredno sam tad svratila da ih obavijestim, tako da sve važeće podatke zapravo imaju.

Last edited by Lapis Lazuli; 30-08-25 at 15:06.

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,933
    Thanked in
    1,052 Posts

Kaki banka zna da su vam je ista licna karte, tj da nije doslo do promjene, imena, prezimena,itd? Ne skupljaju samo podatke sa licne nego jos po neke.

I njima se to ne radi, no ih CBCG cera na isto.

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    1,435
    Thanked in
    963 Posts

Bože dragi, ne mijenjaju se ti podaci svako malo pa da se ne zna. Uostalom i 30 dana pred istek lične, šalju obavještenje da je potrebno da se svrati u poslovnicu kako bi se i kod njih podaci obnovili.

A i negdje mi je logično da kad dođe do neke promjene da se ljudi sami jave. I sama sam prošle godine samostalno svratila zbog promjene pasoša, pa su mi rekli da ne mora pasoš uopšte, da mi imaju ličnu u sistemu, ali sam sama insistirala da zavedu i pasoš jer mu je duži rok.

I nije problem što oni moraju da 'ažuriraju podatke', već što nije malo fleksibilnije napravljen sistem radi onih koji su spriječeni da odmah po primljenom obavještenju dođu.
    Uostalom i po samoj istoriji računa se da zaključiti da li ima sumnji u vezi zloupotreba i ilegalnih radnji.

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Unhappy

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Kaki banka zna da su vam je ista licna karte, tj da nije doslo do promjene, imena, prezimena,itd? Ne skupljaju samo podatke sa licne nego jos po neke.

I njima se to ne radi, no ih CBCG cera na isto.
    Pa ako je ikoga briga je či istekla moja lična on se poveže sa organom koji je za to nadležan. A ne ažurira podatke tako što mene pita koliki promet očekujem na računu - ne znam, možda dobijem milion na lutriju umjedto 500 eura plate, ne mogu da odgovorim tapno, precrtavam.

Odem u bolnicu, poštu, na šalteru oće da mi kopira ličnu kartu, nisam pravnik ali to je nezakonito, ona veli mi smo dobili papir da moramo, od koga, od privatne firme! Pa jeste li vi pravnik, šašavi, šta li, da vam stigne papir da opaučite klijenta prakljačom vi biste zamahivali?

Gase račune ljudima koji primaju svakog mjeseca hiljadu eura, penzionerima, da ne bi prali pare, plaćaju se računi samo iz ličnu kartu i to svaki put iznova identifikacija, unos podataka, a na oči nam prolaze milioni, jahte, luksuzi. Niđe veze.

27. The Following User Says Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,558
    Thanks Thanks Received 
    5,848
    Thanked in
    2,804 Posts

Povezale bi se banke, ali MUP nema tehnicke uslove a najmanje volje. I predlagalo se da banke ucestvuju i plate troskove toga ali dalje neces moci. Rozu uplatnicu na vidjelo.

Vec sam ti prosli put postavio isjecak iz zakona dje banke imaju pravo da kopiraju kicnu kartu.
    Last edited by hercules; 30-08-25 at 16:57.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,444
    Thanked in
    2,608 Posts

Meni je Hipotekarna tražila verifikaciju toliko puta

Iako sam i dalje kod njih jer su meni realno najbolji, moramo pisati i ono što nam se ne sviđa...

Thanks Thanks Given 
    23,989
    Thanks Thanks Received 
    9,850
    Thanked in
    7,360 Posts

Podsjetiste me da nisam otišla na poziv Erste ako promijenim ličnu zbog onog novog sistema da dođem a jesam promjenila nikako to da odradim.Zamisli čekaš u red tamo zbog te gluposti.Mogli su i to staviti na onu njiovu aplikaciju.Koja se plaća.

31. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Pa ako je ikoga briga je či istekla moja lična on se poveže sa organom koji je za to nadležan. A ne ažurira podatke tako što mene pita koliki promet očekujem na računu - ne znam, možda dobijem milion na lutriju umjedto 500 eura plate, ne mogu da odgovorim tapno, precrtavam.

Odem u bolnicu, poštu, na šalteru oće da mi kopira ličnu kartu, nisam pravnik ali to je nezakonito, ona veli mi smo dobili papir da moramo, od koga, od privatne firme! Pa jeste li vi pravnik, šašavi, šta li, da vam stigne papir da opaučite klijenta prakljačom vi biste zamahivali?

Gase račune ljudima koji primaju svakog mjeseca hiljadu eura, penzionerima, da ne bi prali pare, plaćaju se računi samo iz ličnu kartu i to svaki put iznova identifikacija, unos podataka, a na oči nam prolaze milioni, jahte, luksuzi. Niđe veze.
    Mogao bi coek da kaze da je ovo jedan klasican sistem terora, represije i sl. koji za krajnji cilj ima da se uspostavi totalna kontrola nad gradjanima, da im se onemoguci da slobodno raspolazu kesom, da se sve prebaci na elektronska placanja. Sjutra ako dati gradjanin nije 'poslusan' mogu pritiskom na dugme da ga naprave prosjakom, da ga uniste, sto ako ima kes nije bas tako lako.

Sve ove mjere i zakoni naravno nece sprijeciti pranje novca. Dira li ko ove Spajkijeve drugare sto u Tivtu rade kripto

Prive ovaj, Prive onaj, CSGOEmpi*e i sl.
    Last edited by techlinkit; 30-08-25 at 21:15.

33. The Following 2 Users Say Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Page 363 of 409 FirstFirst ... 263313353359360361362363364365366367373 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)