Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 76 to 88 of 88

Thread: Novi Pixel

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ako nekome treba pomoc za VoLTE da ukljuci na pixel.

5G moze da se koristi ako imate Andorid 15 beta, vrlo moguce da ce moci i na 15 kada bude pustena.

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by Djala View Post
    Ako nekome treba pomoc za VoLTE da ukljuci na pixel.

5G moze da se koristi ako imate Andorid 15 beta, vrlo moguce da ce moci i na 15 kada bude pustena.
    5G, pa ajde vise sagoreli kakvi suuuu

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,455
    Thanked in
    2,615 Posts

Google je zvanično predstavio Pixel 9a, svoj najnoviji pokušaj da ponudi nešto pristupačniju ulaznu tačku u svet Pixel telefona.

Uprkos tome što je jedan stepen ispod flagship statusa, ovaj uređaj i dalje donosi veoma atraktivan hardverski paket, uključujući najveću bateriju u Pixel telefonu do sada.

Međutim, vest o debitovanju Pixel 9a nije došla bez određene neočekivane neizvesnosti, jer Google još uvek nije podelio sve detalje svojih planova za pretprodaju i početak stvarne maloprodajne dostupnosti.

Sa telefonima poput prošlogodišnjeg Pixel 8a, Google je odmah otvorio pretprodaju i saopštio tačan datum izlaska telefona.

Međutim, sa Pixel 9a, sve što za sada znamo je da će prodaja početi negde u aprilu. Dok će ponovo postojati period pretprodaje, Google još nije objavio kada će taj period početi.

Za sada još ne znamo (i možda nikada nećemo saznati) tačno koja komponenta telefona bi mogla izazivati glavobolje, ali obožavaoci "a" serije Pixel telefona već imaju hardverske kvarove na umu nakon kontroverze sa baterijom Pixel 4a.

To je bio još jedan alarm za Google da malo bolje pogleda potencijalne probleme ovog puta, i eventualno nakratko odloži početak prodaje u pokušaju da izbegne brojne reklamacije kasnije.
    Last edited by Bugi; 23-03-25 at 19:13.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,455
    Thanked in
    2,615 Posts

Neko su već dobili pozivnice za Pixel 10.

Google se uozbiljio...

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,834
    Thanked in
    3,574 Posts

Ja samo da kazem da ne mogu da vjerujem da se telefon (Pixel 8) moze toliko zagrijat' da pocne da brljavi skroz, lag nenormalni do trenutka kad pocne sam da izlazi iz aplikacija, tj. zatvara ih jer kao da nema trunke rama da ista drzi otvoreno.

I ovo se desava pri recimo ucestalijem fotografisanju, ne koriscenjem nekih zahtjevnih aplikacija, igrica i sl.

Ocigledno je taj Tensor cip smece ili kombinacija njega i ostalog ali bas veliko razocarenje.

Na mnoge stvari sam se navikao i mnogo nekih 'falinki' poslije nekog vremena prihvatio ali ovo za zagrijavanje je za mene totalni 'deal-breaker'.

Cekam da naidje neka fina ponuda za OP12/13 ili sl. pa da ovaj ide na prodaju a ujedno ce bit' i prvi i posljednji Pixel koji sam kupio.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

6. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    155
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    71 Posts

Kad bih se odlučio da dajem veće pare za telefon, pixel bi mi djelovao najzanimljivije. Desetka na papiru djeluje sasvim dobro, navodno je i čip moćniji nego što je bio. Ne baš na nivou sd gen3, ali sasvim dobar. Odbijaju me navedeni problemi sa prethodnim modelima plus to što se ne pravi za evropsko tržište pa se nikad ne zna šta može da napravi problem. Kako kažu, najpametniji među pametnim telefonima.

I meni bi one plus bio drugi izbor.

Sve je ovo mišljenje nekoga ko telefon kupuje da ga koristi duže vremena, ne da ga mijenja poslije godinu dana. Da imam takve navike, jedino iphone drži cijenu toliko dobro da često mijenjanje telefona finansijski nije toliko bolno.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,834
    Thanked in
    3,574 Posts

Treba imati u vidu i da novi(ji) Pixel telefoni za US trziste imaju samo e-sim (osim najboljeg/najskupljeg) sto je kod nas jos uvijek nedovoljno zastupljeno iako ima opcija od strane svih operatera koliko znam.

Cisto da se neko ne iznenadi kad ne bude imao dje da metne svoju SIM karticu u teleVon.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    327
    Thanked in
    208 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja samo da kazem da ne mogu da vjerujem da se telefon (Pixel 8) moze toliko zagrijat' da pocne da brljavi skroz, lag nenormalni do trenutka kad pocne sam da izlazi iz aplikacija, tj. zatvara ih jer kao da nema trunke rama da ista drzi otvoreno.

I ovo se desava pri recimo ucestalijem fotografisanju, ne koriscenjem nekih zahtjevnih aplikacija, igrica i sl.

Ocigledno je taj Tensor cip smece ili kombinacija njega i ostalog ali bas veliko razocarenje.

Na mnoge stvari sam se navikao i mnogo nekih 'falinki' poslije nekog vremena prihvatio ali ovo za zagrijavanje je za mene totalni 'deal-breaker'.

Cekam da naidje neka fina ponuda za OP12/13 ili sl. pa da ovaj ide na prodaju a ujedno ce bit' i prvi i posljednji Pixel koji sam kupio.
    Ne bi ga preporucio?
    Imas probleme sa mrezom i slicno?

Iskoci mi ponuda neka za pixel 8 pa sam htio danas da ga pogledam

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,834
    Thanked in
    3,574 Posts

Quote Originally Posted by Fitnespro View Post
    Ne bi ga preporucio?
    Imas probleme sa mrezom i slicno?

Iskoci mi ponuda neka za pixel 8 pa sam htio danas da ga pogledam

Ja nemam problema sa mrezom i signalom.

Imam problem sa zagrijavanjem telefona gdje me u vise bitnih momenata potpuno izdao. Skoro iskljucivo je to bilo prilikom slikanja gdje kamera jednostavno pocne da laguje, tacno vidis da cak i prikaz na ekranu kasni u odnosu na ono sto ti pokusavas da uslikas, nakon dosta muke izgleda je recimo napravio 10-20 fotki a kad otvoris galeriju vidis da imas 2-3 slike ukupno. Ostale nisu ni zabiljezene. A pri duzem slikanju (vise stotina fotki) redovno pocne da puca po savovima, nesnosan lag do potpune neupotrebljivosti telefona gdje mora da se pauzira, ostavi da se ohladi i onda opet koristi.

Ja sam pokusao sve... prvo sam iskljucio onaj "best shot" da ne pravi mini snimak (iPhone je valjda to prvi uveo) iz kojeg biras fotku koju oces iako mi se svidja ta opcija. Onda sam ugasio jos neke opcije kako bi mu olaksao ali nije to vele pomoglo.

8GB rama nije sjajno ali ne bi trebalo ni da pravi ovoliko problema... Primjecujem da i jako slabo "pamti" ista u pozadini... Jos jedna stvar gdje sam ga imao slomit' vise puta jer kad nesto kupujem sa neta preko pretrazivaca (ne aplikacije). Recimo pocnem da ispunjavam podatke i onda ako dodjem do nekog podatka gdje treba da pogledam u drugom programu (galerija, neki mesendzer i sl.), kad se vratim na ptretrazivac nakon 5-10 sekundi, redovno se stranica sama refresh-uje i izgubim sve podatke koje sam do tada kucao. Ne iskljucujem mogucnost da ovo moze biti i do same stranice ali posto mi se desilo vise puta, na vise razlicitih stranica onda imam opravdanu sumnju da je ipak do telefona.

Sto se mene tice, razocarenje jer me previse puta ostavio na cjedilu i izgubio sa dosta vremena i zivaca pri ovakvim 'radnjama'.

Meni je kamera odlicna i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg sam ga uzeo ali dzabe mu i najbolja kamera ako ima ovakve osnovne probleme pri radu i funkcionisanju. A od tada je Pixel prakticno izgubio 'tron' kad je u pitanju kamera i mogu se naci telefoni sa kamerama koje daju dosta slicne ako ne i bolje rezultate, u slicnom cjenovnom rangu.

A dostina AI stvari koja obicno bude ekskluzivna na Pixel-u (makar u pocetku) ili najbolje na njemu radi kod nas najcesce nisu ni dostupne vec samo za US pa to nije nikakva prednost u odnosu na bilo koji drugi Android telefon.

Ne znam kakvi su novi(ji) modeli. Ne sumnjam da su bolji ali sam prilicno siguran da necu istrazivati.
    Do Not Disturb.

11. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    327
    Thanked in
    208 Posts

Ja nemam problema sa mrezom i signalom.

Imam problem sa zagrijavanjem telefona gdje me u vise bitnih momenata potpuno izdao. Skoro iskljucivo je to bilo prilikom slikanja gdje kamera jednostavno pocne da laguje, tacno vidis da cak i prikaz na ekranu kasni u odnosu na ono sto ti pokusavas da uslikas, nakon dosta muke izgleda je recimo napravio 10-20 fotki a kad otvoris galeriju vidis da imas 2-3 slike ukupno. Ostale nisu ni zabiljezene. A pri duzem slikanju (vise stotina fotki) redovno pocne da puca po savovima, nesnosan lag do potpune neupotrebljivosti telefona gdje mora da se pauzira, ostavi da se ohladi i onda opet koristi.

Ja sam pokusao sve... prvo sam iskljucio onaj "best shot" da ne pravi mini snimak (iPhone je valjda to prvi uveo) iz kojeg biras fotku koju oces iako mi se svidja ta opcija. Onda sam ugasio jos neke opcije kako bi mu olaksao ali nije to vele pomoglo.

8GB rama nije sjajno ali ne bi trebalo ni da pravi ovoliko problema... Primjecujem da i jako slabo "pamti" ista u pozadini... Jos jedna stvar gdje sam ga imao slomit' vise puta jer kad nesto kupujem sa neta preko pretrazivaca (ne aplikacije). Recimo pocnem da ispunjavam podatke i onda ako dodjem do nekog podatka gdje treba da pogledam u drugom programu (galerija, neki mesendzer i sl.), kad se vratim na ptretrazivac nakon 5-10 sekundi, redovno se stranica sama refresh-uje i izgubim sve podatke koje sam do tada kucao. Ne iskljucujem mogucnost da ovo moze biti i do same stranice ali posto mi se desilo vise puta, na vise razlicitih stranica onda imam opravdanu sumnju da je ipak do telefona.

Sto se mene tice, razocarenje jer me previse puta ostavio na cjedilu i izgubio sa dosta vremena i zivaca pri ovakvim 'radnjama'.

Meni je kamera odlicna i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg sam ga uzeo ali dzabe mu i najbolja kamera ako ima ovakve osnovne probleme pri radu i funkcionisanju. A od tada je Pixel prakticno izgubio 'tron' kad je u pitanju kamera i mogu se naci telefoni sa kamerama koje daju dosta slicne ako ne i bolje rezultate, u slicnom cjenovnom rangu.

A dostina AI stvari koja obicno bude ekskluzivna na Pixel-u (makar u pocetku) ili najbolje na njemu radi kod nas najcesce nisu ni dostupne vec samo za US pa to nije nikakva prednost u odnosu na bilo koji drugi Android telefon.

Ne znam kakvi su novi(ji) modeli. Ne sumnjam da su bolji ali sam prilicno siguran da necu istrazivati.
    Hvala na detaljnom odgovoru.
    Da se preskoči onda, nema što...
    Zato se danas i mogu dosta "jeftino" naći, pogotovo ovi polovni modeli pixela, očito iz ruke u ruku idu zbog bagova i mana koje sam čuo da imaju od još par osoba što su telefon koristile.

Vidim da danas kamere dosta prednjače kod kineza (vivo, oppo, xiaomi sa leicom, honor) pa će se u tom kampu nešto istraživati.

Imam S23 samsung, i generalno je dobar, nema bagova i zezanja uopšte, ali mu je kamera prosjek, midrange kamera.

Prije njega sam imao Huawei Mate 30 pro (iz 2019) i jede ga za doručak što se kamere tiče, pa se nikad ne mogah navić na samsung normalno opet.

Shutter lag ogroman, grainy slike, pikselizovano... svaki samsung iz okruzenja isti problem ima, nebitno je li midrange ili flagship, i ultre pate od toga...

Thanks Thanks Given 
    155
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    71 Posts

Treba imati u vidu i da novi(ji) Pixel telefoni za US trziste imaju samo e-sim (osim najboljeg/najskupljeg) sto je kod nas jos uvijek nedovoljno zastupljeno iako ima opcija od strane svih operatera koliko znam.

Cisto da se neko ne iznenadi kad ne bude imao dje da metne svoju SIM karticu u teleVon.

I iphone je evo dvije godine u usa samo sa esim, bez fizčkog slota. Pixel za globalno tržište ima jedan fizički slot + jedan esim. Sad sam bacio pogled na države u kojima će moći da se kupi. Dostupnost je mnogo bolja nego što je bila do prije dvije godine. Sada će moći da se kupi u 33 države, među kojima ima preko 20 evropskih. Prije je bilo da se prave samo za USA i japansko tržište, mislim da je prošle godine bilo ubačena još poneka država. Makar problema sa mrežama ne bi trebalo da bude.

Inače, zna li neko da li neko u CG prodaje OP13?

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,455
    Thanked in
    2,615 Posts

Living on the EDGE side
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............

15. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,072
    Thanks Thanks Received 
    8,375
    Thanked in
    4,116 Posts

Ima li ko pixel 10 pro XL? Iskustva veli, korisnika?
    @guvarana viđeh da si ga ti tražio?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)