Ne razumijem se ja u to, niti znam đe je osigurač haha. Levat sam za auta
U vezi Reno Klio Cetvorke 66kw da li je neko, nekad, nedje na teritoriji Montenegra mijenjao FAP/DPF filter u nekom, na primjer, ovlastenom servisu. Imam info da novi FAP kosta izmedju 750 - 1200 eura, no vezano za novi FAP da je pri promijeni istog neophodno remapiranje racunara. To nekako zvuci kao da je neizvodljivo, da pare ne pomazu. Jos postoji mogucnost da zamijene FAP, remapiraju, naplate, a ono i dalje ne radi. Ima li nekih iskustava?
Polinezija gospodo.
Potrebno je uraditi dijagnostiku,da se uvjeri da su sve komponente DPF sistema ispravne(senzori,sonde,egr).
Ako sve radi kako treba,uradi se resetovanje DPF,i pocetna regeneracija,posle ugradnje novog DPF.
Ako dpf ne radi,onda neka od komponenti ne radi kako treba.
Treba provjeriti potrosnju ulja,jer turbine koje trose ulje doprinose brzem zacepljenju DPF.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Hvala Bugi !
Nesto se bas masu cekao. Tipa dva mjeseca.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Šta znači 2 mjeseca ako ga budeš vozio 60.mjeseci
Poslato sa pisaće mašine Fold 7
........... Ż\_(ツ )_/Ż............
https://www.theparking.eu/used-cars/renault-kiger.html
Ovo je dobro auto za te pare , novi u indiju 6000 eura
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Cijena je povoljna jos ako nema problematicnih komponenti kao pravljen za Crnu Goru. Nadam se da su Indusi izgurali ako ne vrhunski onda bar neki kvalitet.
Polinezija gospodo.
Kako je skocila cijena ovim dacia duster sa 1.5dci motorom... fabrika izbacila dizele samo guraju gono od 1.2 motorom a trosi dosta lijepo... neka iskustva kolega izduplirali su im se troskovi za gorivo) e sad ako je vjerovati iskustvu kolega sa ovim novim benzincima zasto fabrika svjesno puca sebi u celo kad izbacuju dizel motore? Nije mi jasna politika a jos cjenovno priblizili su se toyoti...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Benzinac ne trosi duplo nego samo malo vise ako se pazi tj. mazi pedala od gasa. E sad sto neko stiska auto to je njegov problem, ali moze da trosi onoliko koliko fabrika napise.
Prica o duplo nidje veze.
1.2 trosi 7-8 lit.
Prema tome, šta da ti kažem?
Benzinci 1.0 i 1.2 mrče kako troše kroz grad.
Ako bih uzimao benzinca, samo 1.5 pa na više, japanac ili Ford naravno![]()
Je li to onaj 1.2 sto se svi zale na njega, ili sam ja pomjesao da je taj problematicni na Peugeot
Ja imam taj 1.2 doma evo dvije godine vozi se samo i isključivo po gradu. Prosjek potrošnje od kad je uzet je 6.6l/100km, nikada se promijenio nije, dok njemačka dizelača uzima 8-9. u kreni-stani.
Od ulaganja dvije sijalice.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Nije renault u pitanju,nego Škoda 1.0mpi,sinova pa me zapala ljetos da je vozim.Ne znam koliko laže borf komp.,ali ljetos troje u nju,nešto stvari u gepek,penzionerska vožnja(drugačija je i nemoguća uzbrdo),nekoliko vožnji Morinj(0mnv)-Grahovo-NK-PG(40mnv)...bord mi je pokazao 4,4l/100km.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Jos stari te Skode spusta ispod reelanih 4, po bordu na 3.7, na otvoreno, Bar-PG- Bar.
Pezo 1.2 pure ne moze ispod 5.x, taj motor trosi na otvoreno i u grad i u mjesto. A ide nikako.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by Tom; 31-08-25 at 20:33.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks