A ima je i para za to jer nije lud ka’ mi da placa poreze, dozvole, komunalije…
A možda je neko napravio prije 30 godina pod ploču pa je imao kad dignuti i srediti
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A ima je i para za to jer nije lud ka’ mi da placa poreze, dozvole, komunalije…
Nego ima neke placeve dje je zabranjena gradnja ovo izvorista vode jel neko tuzio da mu se nadoknadi imanje?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ili kakaricku... dje god je "sirotinja" gradila tu kvadrata ne fali... dje smo mi posteni, osnova 8x8
vala je za 30 godina imao kad i da naklapa neki prpjeka i preda i plati te takse i pocne placat poreze drzavi ko i mi avetni
no mi te smo sve platili se manje cujemo no ti ugrozeni sto su nakrali sve to i jos im je malo
*gradnja na tudjoj zemlji, drzavnoj zemlji, ne placanja niti jedne takse za prikljucak, divlja potrosnja, ne dobijanje niti jedne dozvole je KRADJA i nista drugo. mene sto se tice novinski clanak o njima moze da bude
LOPOVI traze da im se pokloni ukradeno
a bome, potrajace
Većina je kad je bio prošli "nulti" predala elaborate i plaća porez.
Mozemo li mi sada jedno 30 godina da ne placamo poreze, vodu, struju, smece…
Možemo da probamo
Gdje mogu da pogledam šta je sve u izgradnju u dijelu City kvarta odnosno onaj dio preko puta Delte?
Sent from my iPhone using Tapatalk
70m2 na Zabjelo 210 hiljada.
Čisto sumnjam da će ovo ikad padati.
Ako što jeftino ne iskoči u skorije da se onda saspe u kuću jedno 150 hiljada.
Jel to Zabjelo postalo Menlo Park? Nisam u toku
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ne da ce da pada, nego kad krene ima da se zazdi u zemlju kao asteroid
ahhahahahaha 210K EUR za 70m2 na Zabjelo, ne znam je li vise urnebesan iznos, ili iznos za nesto na Zabjelu, u prslu PG koja nema ulice da valja, nema rasvjete, nema parka, nema nista.
Najnoviji trend: PVC prozori + tarket (drugo ime za 'nije parket, a ni priblizu parketu') + bez klime + plocice flis papir + kartonski zidovi - 2.5K EUR/m2.
Sve si u pravu, ali teren dokazuje drugaciju sliku, tj da se izgleda te pare stvarno daju.
Ipak je glavni grad, svidjelo se to nama ili ne. U PG su bile nerealne cijene < 2020 (preniske), to je surova realnost.
Jel' ti realna cijena da se u vuko*ebini kao npr. Drenovik u Novom prodaju (da, prodaju) nekretnine po 2500+ m2? Zvuci nerealno ali je na zalost istina.
Dok se god 80+% nekretnina prodaje za KES situacija sa cijenama ce biti ovakva. Kad tome dodas da pola tih novo kuplenih stanova zvrji prazno svima je jasno o cemu se radi.
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Za kes ga je bas problematicno kupiti i zakonski nemoguce. Drugo je ako neko svjesno krsi zakon. Notari su upozoreni da konstrukcije "prodavac izjavljuje da je kupoprodajna cijena isplacena u cjelosti" nisu prihvatljive i da svaka transakcija preko 10,000 eura mora da ide preko banaka. Upozoreni u smislu ostace bez licence ako se budu majmunisali i zaobilazili zakon o sprecavanju pranja novca ciji su isti obveznici. Nije da nisu probali da se izvuku i da ga ne primjenjuju, ali ih je ministarstvo pravde napomenulo da ih clan zakona prepoznaje kao obveznike.
Ako je novac u banci, prosao je neke procedure provjera porijekla jer je 7+ banaka kaznjeno prosle godine zbog toga pa im se ne igra bas sa tim.
U zadnje vrijeme dosta istih stanova se ponavlja na oglasima kako za prodaju tako i za rentu.
Uostalom probaj sa kesom da udjes kod Zetagradnje, Bemaxa, Celebica i slicnih i reces da oces stan da kupis.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Skoro sam bio kod notara nekim svojim poslom i pitao ga za ovo. Cak mi je nabrojala i clanove zakona po kojima oni nijesu odgovorni i da imaju pravo da posreduju u sklapanju kupoprodajnih ugovora za kes. Kaze da se nista nije promijenilo zadnjih par godina i da imaju odobrenje za takav nacin rada. Banke, kaze, dizu malo frku jer ostaju tu bez svog procenta![]()
Iz straznjeg dijela izbacujes te informacije o 80%+ ? Ne zezaj molim te.
Definitivno ima i toga da se kupuje za kesh ali sumnjam da je to i blizu cifre o kojoj pricas. Da ne pricamo o tome da u slucaju vecih gradjevinskih firmi nema teoretske sanse da ionako kupis za suvi kesh.
Stanovi zjape prazni velikim dijelom svugdje, ne samo kod nas. Dosta ljudi ima lovu a gledaju na nekretninu kao najbezbolniji vid "investicije". A kad je u pitanju primorje dosta stanova je uzeto samo kao "side cash" za izdavanje u sezoni i pokrice od inflacije na duge staze.
Lijepo se igra notarka sa licencom. A to da nisu obveznici zakona ne bih komentarisao jer sve pise u clanu 4 zakona. Od ministarstva pravde su dobili precizne smjernice kako da rade provjere.
A ja ti vjerujem da je u praksi tako. I bice dok se neko ne opece i ostane bez licence. Znam da je ministar oravde pisao predsjedniku znotarske komore na tu temu prije ovih smjernica.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ovi stanovi što nisu prodati i zjape prazni ne plaćaju državi nikakve penale? Nemaju troška za njih godišnje ni 50c?
Samo ako plaćaju komunalije i porez. Jedino to (kroz taj pdv komunalija daju tih 50 eura godišnje državi i ako plate taj pdv godišnji)
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks