Kao sto rece @Buva+gacce pod Vojsku... a zasto jos jedan razlog pod vojsku jer vojska ima inzenjeriju , bagere sposobne masine da naprave tampon zonu... niko se od direktorata ne sjeti da zovne Bemax i puteve pripomognu za pare ,novce naravno... isto kao ovu svu pomoc sto cemo platiti i fala bogu kad se moze platit
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ništa tu nije kvantna fizika, ovo je nešto sa čime se sav svijet bije od kako ga ima. Naravno da je zemlja koja je ubjedljivo najnaprednija i najbolje organizovana za borbu sa ''wild fires'', od kojih i mi konkretno bolujemo, USA. Naravno i da se ne možemo jurit s njima po kapacitetu i mogućnostima, ali bar smo PROCEDURE mogli snimit. Jer su bukvalno savršene. I uz to se svaki dan pune empirijom. Požari su nešto što niko nije savladao, pa ni oni. Ali su konstantno na nivou maksimalno efektivne reakcije. A procedure su 99% posla tu.
A našim političkim vođama bih kao obavezujuću lektiru uveo film ''Only the brave'', bar dva puta mjesečno da ga gledaju, dok im bar neka reakcija ne dođe u glavu.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Авиони су у Грчкој и још раде.
https://tangosix.rs/2023/02/08/udes-...si-jugosloven/
Interesantno je da su u stroju još uvek tri bivša jugoslovenska CL-215-1A10 koja su 1995. godine prodata Grčkoj. To su avioni sa evidencijskim i fabričkim brojevima 1067 (bivši 72202), 1069 (bivši 72203) i 1110 (bivši 72205).
Četvrti bivši jugoslovenski avion (1070, bivši 72204) otpisan je nakon incidenta 17. jula 2015. godine kada je zbog tehničkog kvara posada izvela prinudno vanaerodromsko sletanje pri kojem je avion teško oštećen
Црногорце је одржало црногорско срце.
I sve je i dalje kako je dogovoreno
edit: kontam da bi ih danas, za 8.5 milki, kupili i mi, trčeći![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
jutros ufatih na televiziji kako čoek veli kako ljudi dolaze da bi gledali požar (vjerovatno i slikali) i na tak način prave gužvu i onemogućavaju vatrogasce i ostale da rade. veliki debili žive odje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Jeste, to se desilo i kod mene prosle godine.
Onda smo imali debila koji je zabranio vatrogascima da idu kroz njegovo imanje, psovao ih i to…ali nece vise.
Prema tome, šta da ti kažem?
pošto razni bolesnici žive odje ispravna odluka.
https://etv.me/drustvo/park-suma-gor...-za-posjetioce
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...terne-u-kucima
kakav užas.
Sletjeli su sa puta u kanjon, vjerovatno premoreni.
Danas su gore i policajci gasili požar.....bez opreme i obuke za tako nešto.
Osoblje iz hitne je izvuklo jedva živog ovog drugog. Skinuli majice sa sebe da ga vežu i izvuku.
Bitno je da ima para za službena auta raznim neznalicama.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Херој. Нека му је вјечна слава.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ako nam ovi pozari nisu pokazali i dokazali dje zivimo onda stvarno ne znam sto ce. Ljudi se svadjaju, likuju, politicari iz vlasti raspiruju mrznju najvecu kako pomazu Srbi, a ne pomazu Hrvati, kako gase ruski, a ne Nato avioni. Ljudi se bore sa vatrenim stijihama dok ih onemogucavaju u radu SLIKANJEM i GLEDANJEM pozara!!!
Imamo sve moguce mehanizme pomoci Nato clanica u ovim situacijama, kasnilo se sa trazenjem te iste pomoci samo nekih 16 SATI! Cim smo zatrazili pomoc vidimo da ona stize, nije Srbija poslala helikopter na svoju ruku no smo zatrazili pomoc od nje, ovaj kanader iz Hrvatske ne moze da dodje i gasi kako njemu padne na pamet, nego mora da se zatrazi pomoc logicno. I evo odjednom stize i kanader iz Slovenije, dva iz Italije, znaci moglo se samo se kao i uvijek kasnilo.
Vazno je da se na drustvenim mrezama broje i dalje krvna zrnca i u ovoj situaciji. A reakcije kao i uvijek s nama. ZAKASNJELE. To je rezultiralo ljudskim zivotom nazalost. Izgorelo je mnogo vise povrsine nego sto je trebalo. Imanja, necije kuce, ali vazno je da su iz vlasti duhoviti na tviteru. Hehe.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Upravo sam krenuo da pišem. Glavna ti je vijest sto se nisi zahvalio Srbiji no Hrvatskoj i sto ne šalje NATO no Srbija prva itd. Poginuo ti je vojnik pokušavajući da spasi sto se može spasiti,a ovi lešinari od političara ceraju po svome. Ne zna se ko je grdji,oni ili mediji. Mater im yebem svima bolesnu.
narod urnisan mržnjom.
Pa samo se sjetite kad je ono zadnji put gorica gorela da se nije moglo proci magistralom od parkiranih auta i ljudi koji na sred magistrale stoje i snimaju, bas bolestina
“Napominjemo da NATO ne posjeduje niti komanduje sredstvima za gašenje požara – ta sredstva posjeduju države, i na njima je da odluče da li će odgovoriti na zahtjev za pomoć"
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
I jesu li odgovorili? Kako stoje stvari danas ce cetiri kanadera gasiti pozare. Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija su Nato clanice koje su se vec odazvale pozivu. Naravno imamo saradnju sa Srbijom za ove situacije koja je logicno odma pritekla u pomoc, kao sto bi i mi trebali njoj valjda, i svim ostalim komsijama.
Last edited by Jakuza; 12-08-25 at 14:29.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Čiji je to propust,ozbiljan propust.
https://www.slobodnaevropa.org/a/crn.../33500944.html
Nije novo (stari je snimak) ali samo da se oda pocast i ovim ludacima sto voze kanadere. Jos su mi sjecanja freska kad sam klinac bio i gledao ove ludake sta sve rade...
https://www.youtube.com/shorts/_rguQPb7mcg
Zvucati cu bezosjecajno... Al' takvi slobodno neka gube, evolucija radi svoje (nadam se).
Last edited by beatnological; 12-08-25 at 14:50.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks