Page 294 of 548 FirstFirst ... 194244284290291292293294295296297298304344394 ... LastLast
Results 7,326 to 7,350 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    336
    Thanks Thanks Received 
    1,604
    Thanked in
    1,227 Posts

Nego, šta ćemo s braćom Croatima?

Grahovac: “Jadran” vlasništvo Crne Gore, ne vjerujem da Hrvatskoj dugujemo dvije milijarde

General u penziji Blagoje Grahovac rekao je za Portal RTCG da brod „Jadran“ nesumnjivo pripada Crnoj Gori. Komentarišući ocjene iz Zagreba da je Crna Gora dužna Hrvatskoj dvije milijarde dolara po osnovu sukcesije vojne imovine, Grahovac je rekao da ta imovina u Crnoj Gori, ni u vremenu SFRJ, nije toliko vrijedila.Grahovac je dodao da je propaganda sastavni dio današnje, moderne politike.

„Nije ta imovina vrijedila toliko ni za vrijeme Jugoslavije. Mislim na sve ono što je bilo u Crnoj Gori, uključujući i ono što je poslije pridodato sa Ćilipa. Što se tiče Broda ‘Jadran’, on je po Badinterovoj komisiji stvarno i formalno vlasništvo Crne Gore. Propaganda je uglavnom. Nešto se drugo smjera na osnovu ovih izjava“, rekao je Grahovac.

Hrvatsko Ministartvo vanjskih i evropskih polsova (MVEP) poručilo je kako crnogorski ministar odbrane „svjesno obmanjuje crnogorsku javnost“ ili je „talac neke druge politike“, nakon što je Dragan Krapović kazao da ne postoje dokazi o crnogorskom dugovanju Hrvatskoj više od dvije milijarde dolara na temelju vojne sukcesije.
    (...)

https://rtnk.me/politika/grahovac-ja...ije-milijarde/

Thanks Thanks Given 
    6,124
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Isto sto i sa bracom Srbima sve na ignore u jedan koš...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,014
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Nego, šta ćemo s braćom Croatima?

Grahovac: “Jadran” vlasništvo Crne Gore, ne vjerujem da Hrvatskoj dugujemo dvije milijarde

(...)

https://rtnk.me/politika/grahovac-ja...ije-milijarde/
    Платићемо им што смо се попишали и посрали по Дубровнику и околини.Можда само дјелић, али рачун ћемо платити за улазак у ЕУ.
    Да се нисмо курчили са резолицијама о Јасеновцу, и боли очи хрватској десници а да се свидимо пицоустом, можда би тај рачун био релативно јефтнин.Као кад смо под ДПС-ом ушли у НАТО.
    Овако Видовдане мој ћори очињи виде, бери плодове минулог Крада.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

4. The Following 5 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Ne zanima Hrvate ni vracanje Jadrana, ni ploca na Morinju, ni ime bazena, ni placanje odstete za Dubrovnik, ni pravljenje problema oko upisa u UNESCO Bokeljske mornarice, ni rezolucija o Jasenovcu, ni Hrvatski dom kulture u Tivat, ne zanima ih ni ona nekad (ne znam za sad) predimenzionirana zastava Hrvatske na konzulatu u Kotor, ne zanima ih ni to sto mnogi njihovi politicari/intektuelci/popovi kulturno-istorijsko nasljedje Boke (in)direktno dominantno proglasavaju za hrvatsko - da zaliv teritorijalno, istina, pripada Crnoj Gori (ozbiljno? ajde?! - ista matrica kao kad se iz Srbije kaze da CG je nezavisna drzava i da na osnovu istorijskog trajanja i tradicije njoj taj status pripada - ali da je u njoj kulturno-istorijsko nasljedje kompletno srpsko...)
    Ne zanima ih ni to da Boku preimenjavaju u "Zaljev hrvatskih svetaca", ne zanima ih ni kopnena/morska granica kod Prevlake, ne zanima ih ni ribar kom slucajno parangal rubom zakaci njihove teritorijalne vode, ne zanima ih ni to da Milanovic vojnim brodom, dakle vojnim vozilom dodje u posjetu drugoj drzavi, ne zanima ih ni to da svako mjesec dana neki hrvatski ministar dolazi u Kotor da time "podupire i daje potporu" opstanku hrvatske kulture, ni izjava jednog poznatog pokojnog hrvatskog istoricara 20 godina unazad - da se plasi da je "Hrvatska zauvijek izgubila Boku"...

Ne zanima njih nista od ovog. Pojedinacno.
    Nego sve ovo na gomilu, a nisam sve ni nabrojao, cini jedan mozaik dugorocne agende i cekanje povoljnih uslova...

I puno toga je postojalo za vakta DPSa, samo je stajalo u fioci, da se ne bi kvarila farsicna slika dobrosusjedskih odnosa, pranja biografije DPSa i njenog vodje i slicnih motiva. Ipak i tad, ko je zelio vidjeti, mogao je primijetiti neke predznake ovoga sto se desava danas. Jos tad sam govorio da HR nama nije neprijatelj, ali da nam nije ni prijatelj...

Nisam velikosrpski nacionalista, ni bivsi ni sadasnji, naprotiv, nit sam odio na Dubrovnik, nit mi je odio ko iz kuce, niti uzivam u vazalnom polozaju u odnosu na HR, u cemu uzivaju pojedini takozvani crnogorski suverenisti, pa mi nije bas nikakav problem nazvat stvari svojim imenom...
    Last edited by Platinum; 05-08-25 at 14:46.
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

6. The Following 6 Users Say Thank You to Platinum For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,874
    Thanks Thanks Received 
    9,791
    Thanked in
    7,310 Posts

ni pravljenje problema oko upisa u UNESCO Bokeljske mornarice

Ovo je bilo jako ružno s njihove strane,odnosno nastupio je na scenu taj čuveni nacionalizam.

8. The Following 3 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by Platinum View Post
    Ne zanima Hrvate ni vracanje Jadrana, ni ploca na Morinju, ni ime bazena, ni placanje odstete za Dubrovnik, ni pravljenje problema oko upisa u UNESCO Bokeljske mornarice, ni rezolucija o Jasenovcu, ni Hrvatski dom kulture u Tivat, ne zanima ih ni ona nekad (ne znam za sad) predimenzionirana zastava Hrvatske na konzulatu u Kotor, ne zanima ih ni to sto mnogi njihovi politicari/intektuelci/popovi kulturno-istorijsko nasljedje Boke (in)direktno dominantno proglasavaju za hrvatsko - da zaliv teritorijalno, istina, pripada Crnoj Gori (ozbiljno? ajde?! - ista matrica kao kad se iz Srbije kaze da CG je nezavisna drzava i da na osnovu istorijskog trajanja i tradicije njoj taj status pripada - ali da je u njoj kulturno-istorijsko nasljedje kompletno srpsko...)
    Ne zanima ih ni to da Boku preimenjavaju u "Zaljev hrvatskih svetaca", ne zanima ih ni kopnena/morska granica kod Prevlake, ne zanima ih ni ribar kom slucajno parangal rubom zakaci njihove teritorijalne vode, ne zanima ih ni to da Milanovic vojnim brodom, dakle vojnim vozilom dodje u posjetu drugoj drzavi, ne zanima ih ni to da svako mjesec dana neki hrvatski ministar dolazi u Kotor da time "podupire i daje potporu" opstanku hrvatske kulture, ni izjava jednog poznatog pokojnog hrvatskog istoricara 20 godina unazad - da se plasi da je "Hrvatska zauvijek izgubila Boku"...

Nego sve ovo na gomilu, a nisam sve ni nabrojao, cini jedan mozaik dugorocne agende i cekanje povoljnih uslova...

I puno toga je postojalo za vakta DPSa, samo je stajalo u fioci, da se ne bi kvarila farsicna slika dobrosusjedskih odnosa, pranja biografije DPSa i njenog vodje i slicnih motiva. Ipak i tad, ko je zelio vidjeti, mogao je primijetiti neke predznake ovoga sto se desava danas. Jos tad sam govorio da HR nama nije neprijatelj, ali da nam nije ni prijatelj...

Nisam velikosrpski nacionalista, ni bivsi ni sadasnji, naprotiv, nit sam odio na Dubrovnik, nit mi je odio ko iz kuce, niti uzivam u vazalnom polozaju u odnosu na HR, u cemu uzivaju pojedini takozvani crnogorski suverenisti, pa mi nije bas nikakav problem nazvat stvari svojim imenom...
    https://www.portalanalitika.me/clana...kostati-drzavu

Ево и Самарџић нешто сматра, а рекао бих да је био у прилици да ријеши овај проблем.

Све је ок треба прихватит да ће нас добро одрат за сагласност да уђемо у ЕУ, можда је достојанство стварно и најјефтиније што можемо дати?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1,014
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by Platinum View Post

Од свих великодржавних пројеката који нас притискају овај је толико безопасан да је више комичан.0.8% становништва.

Хрватској је искључиви интерес Црна Гора која није обала српског мора, и Црна Гора која прати њене геополитичке позиције кроз чланство у НАТО и ЕУ.

И док год смо то пратили све гријехове које имамо према њима су ставили он холд.
    Кад се појавила јасна назнака да то више није случај онда се отвара књига дугова.
    Питање је зашто смо ми толико глупи да себи штету правимо.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

11. The Following 3 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Eh da su devedesete i JNA sa magacinima punim oružja i municije pa da se jednom za vazda razgraničimo sa ustašama, nego nema, popapala maca, može samo da se prducka iz udobnih fotelja.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Питање је зашто смо ми толико глупи да себи штету правимо.
    zato što državu vode filijale snsa. prvo ura sad df. to je baš prosto, i jasno se vidi. osim toga ministar vanjskih poslova je tip koji u bilo kojoj drugoj državi svijeta ne bi bio ni blizu bilo kakve funkcije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,124
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

A sto se opterecujete od Budala Hrvata... 2028 su sledeci izbori taman pred ulazak... mijenja se vlada dodjeljuju se grantovi ...

Thanks Thanks Given 
    18,899
    Thanks Thanks Received 
    8,818
    Thanked in
    4,274 Posts

Ako je već neminovno da će nam Cro ispostaviti račun za ulaznicu u EU od 2 mlrd€,može li se organizovati u live TV prenosu plaćanje.Scenario prenosa:
    Učesnici: premijeri Cro i Mne.
    Mjesto događaja: Andrijevica.
    Pripremiti 2mlrd € u apoenima od 10centi.
    Zahtjevati da premijer Cro ili neko iz njegove delegacije prebroji novac, potpiše priznanicu i izjavu u kojoj će pisati "To je to"
    Na kraju,onako po naški da premijer izvadi još 50€ kao bakšiš i da za završnu riječ prenosa iskoristi opasku Boža Ćorog:"Jesmo li se mogli više skvasit"...

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 05-08-25 at 18:26.

16. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,874
    Thanks Thanks Received 
    9,791
    Thanked in
    7,310 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    zato što državu vode filijale snsa. prvo ura sad df. to je baš prosto, i jasno se vidi. osim toga ministar vanjskih poslova je tip koji u bilo kojoj drugoj državi svijeta ne bi bio ni blizu bilo kakve funkcije.

Isto ko što tamo vodi ustaška HDZ koje se otvoreno time hvale ali pošto je ođe Hrvata manje mi treba kao licemjerno da velimo da je to okey.

Barem tamo vele na TV nakon izbora da je Hrvatska tamo đe i u devedesete a nisu ni oni bili baš..mislim ovaj HDZ je produkt ratnih profitera devedesetih.
    Last edited by Bluemoon; 05-08-25 at 18:29.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

odje je riječ o tome ko trenutno vodi ovu državu. a to je BG, tačnije sns. hdz je preslikan sns al nemaju 1% uticaja na dešavanja u ovoj državi. sns drži partije, df i uraše u prvom redu. tonu medija (brzo i vEsti), ljudi snsa dolaze i završavaju izbore za df, ova država donosi rezolucije po diktatu njihovom.

Thanks Thanks Given 
    23,874
    Thanks Thanks Received 
    9,791
    Thanked in
    7,310 Posts

To ti vidiš.
    Ja sve više uviđam uz retrospektivu i dolasku ovih na vlast da je vodi USA.I Srbiju i CG i Hrvatsku a sve više i EU.

20. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

jedno je što ameri imaju glavnu riječ odje. sasvim drugo ovo o čemu ja pričam. eo 5 godina iz petnih žila se trude da nam objasne kako Crnogorci ne postoje na narod, kako je sve odje srpsko i u tome im pomažu df (što je očekivano i jasno) i uraši/evropa sad. izlivi mržnje ka svemu crnogorskom. spisak je dugačak, mogu o tome stranice da se napišu.

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Платићемо им што смо се попишали и посрали по Дубровнику и околини.Можда само дјелић, али рачун ћемо платити за улазак у ЕУ.
    Да се нисмо курчили са резолицијама о Јасеновцу, и боли очи хрватској десници а да се свидимо пицоустом, можда би тај рачун био релативно јефтнин.Као кад смо под ДПС-ом ушли у НАТО.
    Овако Видовдане мој ћори очињи виде, бери плодове минулог Крада.
    Moj BARe, ko da si napisao a mogli su da nas ze-gu al da ne boli

A boljece jednako tebe koji im se skidaš svaki put ko i ove koji se kao ne daju.
    Ovi drugi se makar ne daju odma.

23. The Following 2 Users Say Thank You to MLS For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,874
    Thanks Thanks Received 
    9,791
    Thanked in
    7,310 Posts

@outline
    Što ćeš i meni baš smeta kad ti nazoveš Nikšić četničkom kasabom,ili da nije dio Crne Gore ali me realno ne dotiče možda da pokušaš da i tebe ne dotiču izjave pojedinaca.O izjavama lokalnih političara neću mnogo jer su svi u Brisel i Vašington samo je onaj avetni Dajković po Moskvi a i tamo se s njim sprdaju.A i na sve su mu skupove flaše Coca Cole i priča engleski u sred Moskve. A i ovima kad dođu u Beograd sprdaju se s njima,a ni on nije više baš da mu je svejedno eno mu je kum danas dobio moždani u sred emisije Pinka.
    Ali ni za jedan grad nisam rekla da nije dio Crne Gore.Grad u Crnoj Gori ne postoji da ja rečem da neću tamo zbog ljudi da odem,jer svuđe ima i ljudi i fukare.Kako ođe tako na vas cijeli svijet.
    Last edited by Bluemoon; 05-08-25 at 20:12.

25. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    jedno je što ameri imaju glavnu riječ odje. sasvim drugo ovo o čemu ja pričam. eo 5 godina iz petnih žila se trude da nam objasne kako Crnogorci ne postoje na narod, kako je sve odje srpsko i u tome im pomažu df (što je očekivano i jasno) i uraši/evropa sad. izlivi mržnje ka svemu crnogorskom. spisak je dugačak, mogu o tome stranice da se napišu.

Ne znam kako u Srbiji stoje sa izlivima mrznje ali je valjda Crna Gora sampion u podcjenjivanju i ruganju. Ne bi me cudilo i da su izlivi mrznje u Beogradu proizvod osoba porijeklom ili direktno iz Crne Gore. Skraceno, Vi Autlajne imate problem sa samim sobom.
    Polinezija gospodo.

27. The Following User Says Thank You to biljaneta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    2,630
    Thanked in
    1,187 Posts

Dokle vise

Brat Alme Ćosović: Smrt moje sestre nije čin porodičnog nasilja, već svirepo ubistvo

https://www.cdm.me/hronika/brat-alme...irepo-ubistvo/

Sent from my SM using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Ne znam kako u Srbiji stoje sa izlivima mrznje ali je valjda Crna Gora sampion u podcjenjivanju i ruganju. Ne bi me cudilo i da su izlivi mrznje u Beogradu proizvod osoba porijeklom ili direktno iz Crne Gore. Skraceno, Vi Autlajne imate problem sa samim sobom.
    ada, e. da li su svi iz snsa iz Crne Gore? jes izlivi mržnje koju prema CG upućuju mediji koje drži sns kao i osobe bliske toj partiji su nekako pro cg. kakva čupri.

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    @outline
    Što ćeš i meni baš smeta kad ti nazoveš Nikšić četničkom kasabom,ili da nije dio Crne Gore
    ja fino napisah kako ljudi koji čine vlast u NKu rade i pričaju u korist ovoga. pa jel se vijorila četnička zastava u tom gradu nakon pobjede dfa? i svi ćute.

Last edited by outline; 05-08-25 at 20:33.

Thanks Thanks Given 
    23,874
    Thanks Thanks Received 
    9,791
    Thanked in
    7,310 Posts

Bome nije ti loše rekla,gotovo svi prethodni predsjednici su im porijeklom iz Crne Gore,i onaj Vučević se hvali da je iz Kuča.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Jovica Stanisic, onaj general KOSa, onaj brkati iz Vukovara, Arkan, Amfilohije, Matija ceracemo se jos, Djilas na kraju Srbin i da ne nabrajamo dalje. I svi su psiho - profil jednog Autlajna.
    Polinezija gospodo.

32. The Following User Says Thank You to biljaneta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Jovica Stanisic, onaj general KOSa, onaj brkati iz Vukovara, Arkan, Amfilohije, Matija ceracemo se jos, Djilas na kraju Srbin i da ne nabrajamo dalje. I svi su psiho - profil jednog Autlajna.
    samo bi valjalo da ne pišeš neistine pa onda polako redom da čitaš šta sam napisao. a prilično je lagano za skapirat. ko 'oće naravno.

mada, ako ti je jovica reper za bilo šta, onda nema potrebe da se ulazi u bilo kakvu dodatnu raspravu.

Last edited by outline; 05-08-25 at 20:38.

Thanks Thanks Given 
    6,124
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Dokle vise

Brat Alme Ćosović: Smrt moje sestre nije čin porodičnog nasilja, već svirepo ubistvo

https://www.cdm.me/hronika/brat-alme...irepo-ubistvo/

Sent from my SM using Tapatalk
    Kakvi monstrumi setaju pored nas... greote

35. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Tako je Autlajne. Sve sto ti neodgovara proglasi za neistinu.
    Polinezija gospodo.

Page 294 of 548 FirstFirst ... 194244284290291292293294295296297298304344394 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)