"When you are identified with the whole Universe - death finds you already annihilated. And there is no one to kill."
“Smrt je raskidanje svega što niste vi. Tajna života je "umrijeti prije smrti" i otkriti da nema smrti. "
Svaki dan je dobar za upiranje.
Sto bi dobri Djido Kej rekao ne bojimo se mi kod smrti od nepoznatog no od nestanka poznatog.
γνῶθι σαὐτόν
Što vas više čitam to više nisam siguran jesam li ja živ uopšte? U svakom slučaju više volim da sam(ka što jesam) živa kukavica no mrtav ali heroj![]()
Žila kucavica, brate vodeni![]()
Ne povrijediti nikoga dok smo zivi i ispostovati bliznje dok smo zivi. Svaki dan kao da je poslednji.
Saosjecaj, uzdrzanost u misli, rijeci i djelu. Bla bla.
Here I opened wide the door,
Darkness there, and nothing more.
Ne znam ko je ovo rekao, ali je sjajno rečeno. Kada su mi onomad doktori saopštili da mi nije ostalo previše vremena, u tih par dana sam "umro prije smrti". I zaista, posle toga nema smrti, sasvim ravnodušan sam prema istoj. Doduše, dobro sam ih zajebao sa prognozama i izliječio se uprkos pesimističkim očekivanjima, čak sam i skinuo 30kg, pa sam po prvi put posle studija fit, nikad bolje nisam izgledaoŠto bi rekli - nije svako zlo samo za zlo. Elem, da vam Đed Đuro kaže - smrt je strašna samo kad se prvi put sa njom susrijećete. Ako vam se posreći pa taj prvi put preteknete, svaki naredni je sasvim lagan. Plus iz toga izađete 1000 puta pametniji i mudriji, jer u tim danima suočavanja sa košačem dosegnete neke nivoe svijesti koje u normalnom stanju nikad ne bi ni zagrebali.
Smrt imaju samo živi. Trebalo bi da je dovoljno to saznanje da znaju kojem od to dvoje da se posvete.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Jedan od omiljenih ikad.
A ima i jedan britanski, star poprilično- osamdesete neke ili početak devedesetih, ne mogu se shjetit kako se zove šanse nema, a film mi se zakucao skroz, divan je. Mlađa žena, sa sinom od nekih dvanaestak godina, uda se za starca, ali ono, vrh intelektualca i lika i dušu umjetničku, i ona mlada umre. A njih dvojica, starac i sin, ostanu da se s tim kutaraju. I iskutaraju se kako se rijetko gleda.
Film je fantastičan, pretužno lijep, i presmislen. Sav je o smrti, a zapravo je sav o Ljubavi.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
The real question is not whether life exists after death.
The real question is whether you are alive before death.
-Osho
γνῶθι σαὐτόν
Zašto bismo samo počivali u miru,
zašto ne bi i ŽIVJELI u miru?
Mislim da je mjesto Kosača ovo danas bolja simbolika. Bilo kako bilo, te davne 2007 podno Alpa bioe kafić posvećen 8 putniku i švajcarskom umjetniku koji je dao ideju. Tu sam sjedio i pio dobru fuka. zaboravih ime mjesta i lokala al da se izguglat.
γνῶθι σαὐτόν
Da je tako, onda ne bi bilo jednog poznatog manastira kod nas, pošto je makar nekoliko njih nastalo tako što se pokojnik koji je imao neke veze sa njim pojavio nekome u snu i u više navrata saopštio da tamo treba da se traži to i to. Npr. manastir Dajbabe, Ostrog...
Plus slučajevi za koje znam da su ljudi u snu saznali da je neko umro, sa kim se nisu čuli toliko dugo, tako što se javio u snu ili polusnu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks