Колико дијагноза на једној фотографији.Ево мало раних радова аветне Маше:
https://x.com/francis_scarr/status/1...portparolka%2F
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ogranicen si, treba ti oduzet auto...mozes da ubijes nekoga iako ga legalno posjedujes... iako posjeduje sve dozvole...
Ne ubija oruzje nego covjek nego ne kapiras dzabe ti... i sad hahaha legendo dobro si pokusaj pameti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Колико дијагноза на једној фотографији.Ево мало раних радова аветне Маше:
https://x.com/francis_scarr/status/1...portparolka%2F
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Last edited by BAR; 27-07-25 at 14:00.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Biber sprej koristiti protiv psa u tu gužvu je nenormalno. Korišćenje vatrenog oružja je za direktnu hospitalizaciju u Dobrotu, kad izliječi nogu.
Nikad ni ja u kuću oružje ne bi sasvim ispravno koliko je tek bilo slučajeva u afektu đe čovjek kad prespava i oladi glavu a ne nekoga zbog nečega da oladi, zna da doma ima pištolj užas.I ovo što vele za đecu da nose oružje u školu imali smo mi taj slučaj u gimnaziju lik je donio pištolj i pucao drugoga sva sreća nije se tragično završilo ali samo što se to dogodilo je dovoljno.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
To je ništa kako nuklearne baca u svakom obraćanju javnosti.Đe stigne.
I stvarno mi nije jasno kako neko ozbiljno može uzeti osobu koja evo više od tri godine prijeti nuklearkama.Tako da mene apsolutno ne iznenađuje da joj je on ostao u diplomatije.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 27-07-25 at 14:46.
Posjedujem 1 auto ne 4. I dalje se prosipas i pises praznu pricu.
Ubija oruzje. Jer ako ga nemas, tesko mozes masakr napravit golim rukama koliko god da ti je kvrcnulo u mozak.
Neka bude da sam ogranicen kao terasa sto nije strasno kad poredim sa tobom koji si u rangu francuskog balkona.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Izgleda smijesno ali je zalosno. Jer je takva panika nastala od glupave situacije. Ne mogu zbilja vise da se trosim na ove teme gdje ne mogu konkretno da djelujem. Jos kad se sjetim kako sam u raspravi s policajcem dobio odgovor svi ste vi potencijalne ubice i svaki dan vas treba zaustavljati, a tome je prethodilo pitanje da li cu dobiti neku nagradu ako me zaustave 10x u nedjelju dana iako ama bas nemaju nista na moje ime, i zasto maltretiraju obicni narod a problematicne, za koje znaju ko su ne diraju. Ali je neki zutokljunac bio, i da sam snimao razgovor prijavu bi popio
U ovoj sezoni požara prisjetimo se one buve kojom nas je Bog kaznio da bude premijer.
I obećanja kanadera od prošle godine.
Doskorašnja nemoć države nad stihijom…
A sad je država moćna
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Bravo Mickey. Vijesti pisu nesto drugacije, da su nasi majmuni narucili pogresan dio za jedan avion a da je drugi toliko ostecen da se ne moze popraviti.
Inače, čelnici MUP -a, Direktorata za vanredne situacije i Avio-helikopterske jedinice MUP-a, proteklih mjeseci su se u javnim nastupima, hvalili navodnom svojom znatno boljom spremnošću za ovu požarnu sezonu u odnosu na prethodne godine, najavljujući da će za ovo ljeto biti operativna sva tri aviona Air tractor sa kojima raspolažu i dva helikoptera.
Međutim, niti jedan od dva u incidentima ranijih godina oštećena Air tractora nije popravljen na vrijeme. Za jednog je, kako nezvanično saznaju "Vijesti" u međuvremenu konstatovano da je tzv. zmaj tog aviona toliko teško oštećen da ga je gotovo nemoguće i neisplativo popraviti, dok je za drugi koji ima oštećeno krilo, za popravku navodno, od strane rukovodilaca Avio helikopterske jedinice MUP-a, naručen pogrešan dio što se pokazalo tek kada su u Podgoricu došli serviseri iz Španije koji su ga trebali ugraditi na avion.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...e-jak-maestral
Neko voli da puca ili lovi pa ima po nekoliko pistolja i pusaka. Ko sto neko voli da peca pa ima 5-10.000 u stapovima i opremi.
Ja volim da pucam, i da imam kakvi ranc u nedodjiji napravio bih streljanu na otvorenom ko ameri i imao 10 pusaka i pistolja, optike obicne, nocne, termal itd.
Ali nemam, i cimanje mi je nepotrebno ovako, plus treba razmisljati o djeci opasno je, pa ponekad uzivam u streljani sa njihovim oruzjem jbg.
Sent from my phone
Ovo je spinovanje bas bzv
Moga ga je ubit nozem ili okastim 36 pa treba li sad sve nozeve i alate da povucemo iz prodaje.nema veze oruzje i cime je neko ubijen.tragedija je da nema rijeci a kolko neko ima pusaka i pistolja potpuno nebitna info.moze se nac na crno trziste bez neke muke.sto rece kolega gore ja sam strasveni ribolovac imam u opremu grdilo para sad mi pane mrak na oci pa nekoga izbodem nozem za filetiranje nije kriv noz i onaj sto mi ga je proda, no ja
Sent from my SM-S938U1 using Tapatalk
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
E pa ok onda. Daj 20 komada legalnog oruzja da imam. Volim da sakupljam.
Last edited by hercules; 27-07-25 at 19:02.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Опет ћу поновити, противпожарној авијацији треба реорганизација и боље управљање.
1. пребацити противпожарну авијацију у надлежност Ваздухопловства Војске Црне Горе, по узору на ЈНА и Хрватску.Мислим на АирТракторе, не и на полицијске хеликоптере, који би остали у МУП-у и били укључивани по потреби.
2.Све Аир Тракторе редовно поправљати, створити залиху резервних дјелова, вратити могућност да ови авиони сами могу пунити танкове изнад водених површина (вратити стајне трапове за слијетање на водене површине). Осакаћени су још за вријеме владавине ДПС-а, а нови авиони нису ни поручивани са овом опремом.
Војни хеликоптери би се кориситили као и до сад.
3.У сарадњи са хрватским и грчким ваздухопловством организовати редовне и интезивне обуке наших војних пилота за ефикасну употребу Аиртактора.Користити за то и двосјед који имамо (ако је још жив).За обуку и дјелове опредијелити сваке године фиксна средства у војном буџету.Нису то неке превелике паре.
4.Купити најмање још пет аир трактора, који би укупно коштали око 15 милиона еура, без дјелова.Летјелице код којих би наступила тотална штета услијед тешких услова експлоатације брзо мијењати новим поруџбинама.
5.Кад се све то заврши, дугорочно размотити да ли нам Канадери требају.
Ако се испостави да нам је 7-8 Аир Трактора у конфигурацији која омогућава самостално пуњење воде изнад површина мало, а ја мислим да није, онда треба наручити два канадера који би коштали укупно најмање 100 милиона еура.
Иначе да знате имали смо четири
Канадера cl215 повучена из Хрватске које је ЈНА предала ЈАТ-у а Слобо 1995. продао Грчкој.Три још увјек лете.
Хрвати, иако су одвајали паре за исту ту ЈНА и остали без иједног Канадера, су током година купили шест нових cl415, и још два dhc-515 су наручили.Такође имају једно 7-8 Аир Трактора у пуној конфигурацији, и све као и за вријеме ЈНА, под војском.Данас ми имамо понеки АирТрактор, а Србија готово ништа.
Поштосе ево толико година ништа не ради да се слиједе успјешни примјери организације противпожарне авиације у блиском окружењу, тачније Хрватске, закључујем да све власти забоље мугабе и да су им пуна уста "Канадера" само кад се нека фрка деси, а да појма немају о чему причају.
Last edited by BAR; 27-07-25 at 19:53.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nevjerovatni Evald Krnić![]()
Tuzanin pobjednik po treći put u skokovima sa Mostarskog mosta
Doktor
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ozbiljnu vojsku cine ozbiljni kadrovi, a oni cesto znaju da budu opasnost za civilne vlasti. Sarplaninac ili rotvajler su dobri dok im je gazda dobar u protivnom gazda je prvi na red. Ministar odbrane mora da bude iz redova oficirskog kora. Ako nije tako onda tu vec u startu nesto debelo nije u redu. Treba protivpozarna avijacija, trebaju robne rezerve, planovi/oprema/ljudi u slucaju zemljotresa, zaraza, rezervne garniture teretnih vozila, bidonjera za vodu, poljskih kuhinja, poljskih bolnica, agregata. Narocito treba rezervni sastav Vojne policije jer zna se kakvi smo. Treba i Telekom u drzavnom vlasnistvu.
Onaj heliodrom kod KBC valjalo bi da radi. Odavno je trebalo razmisljati i o planovi/oprema/ljudi za zastitu od dronova najbitnijih objekata. E sad koliko je sve ovo preozbiljno za Crnu Goru mogu samo da zamislim.
Vojska treba da vidi kako stoji sa hangarima, zemaljskom i letackom ekipom, simulatorima letenja (kvalifikacija sa simulatora je uslov da nekome das masinu i posadu u ruke), aerodromskom opremom pa da ministar odbrane kao bivse vojno lice sa nekakvim autoritetom kaze u sta dalje treba ulagati pare tom nekom premijeru. A ne zamotaj mi jedan `kanader` i sto grama ovih manjih aviona.
Polinezija gospodo.
Jel realno da je ono pašče na Cetinje na kraju uteklo policiji.
Prskalo ga biber sprejom (ja opet umirem od svijeha, dobro mu nije ruku okinuo).
Gadja ga policajac iz pistolja i sam sebe ranio.
Aoooooo… i kucko uteka
Tko leti, vrijedi...
To nije kucko to je Akademija znanja.
Polinezija gospodo.
BIL kucko
f6
Nekad su slali Omer pashu, a sad jednog Kangala. Neustrasiv i ponosan.
Polinezija gospodo.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks