Hahahahahahahaha mislim da pravis problem dje ne postoji, ne znam za ostale banke ali u HB mbanking aplikaciju mozes da vidis i trenutne rezervacije na racunu pa je prosto nemoguce da banka uradi nesto a da ti ne vidis
Da ali ko ulazi stalno na aplikaciju legne ti plata i ides da ludujes .... predas karticu na recepciju i ne razmisljas))
E da i rok je 8 dana da se otkaze rezervacija
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by hercules; 17-07-25 at 20:52.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
"Bankarski sektor u Crnoj Gori funkcionise kao oligopol" rece Zarija Pejovic.
https://x.com/Cavlovic/status/1945865691959107719
Je l ovo NetworkMaster![]()
![]()
![]()
Ne postoji strogo definisan broj firmi koje čine oligopol, ali se u praksi smatra da oligopol nastaje kada tržište kontroliše mali broj firmi, obično između:
- 2 do 5 firmi – vrlo koncentrisan oligopol
- 5 do 10 firmi – umjereni oligopol
Ako broj firmi pređe 10 i ako nijedna nema značajan tržišni udio, tržište više liči na monopolističku konkurenciju ili savršenu konkurenciju, a ne na oligopol.
Dakle, u teoriji:
- Minimalno: 2 firme (duopol)
- Maksimalno: ne postoji striktna granica, ali rijetko više od 10-ak firmi jer tada tržišna moć pojedinačne firme slabi.
Ov izbaci chat GPT. Banaka u CG ima 11. Zarija se bori za udomljavanje u Savjet CBCG đe je konkurisao.
Last edited by Gagarin; 18-07-25 at 06:56.
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Evo ja se ne borim za Savjet a dijelim misljenje sa Zarijom. A za sta se ti boris?
Borim se za zdravi razum i logiku. Možeš li se ti sa deset drugova dogovorit oko izlaska da je svakome potaman.
A očekuješ li svakako da se 11 banaka mogu dogovorit oko cijena.
A to je oligopol.
Od toga tri banke iz EU koje, ako bi bile ođe upecane da dogovaraju, majke banke bi u EU platile kaznu koja je nekoliko puta vrednija nego banka u Crnu Goru koja im je statistička greška u aktivi.
Mada, lijepo zvuči. Oligopol...
Oligopol je možda retail gdje imaš četri velika lanca ili telekomunikacije sa 3 i po operatera.
Ali 11 članova oligopola. Daj....
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Mi ovdje da upecamo 3 evropske banke za oligopol? Mi jednoj domacoj ne mozemo nista a ne tri evropske da tuzimo. Taj bi bio proglasen drzavnim neprijateljem. Ovako je bolje gradjani pune dzepove stranim bankarima pare se iznose i ti-šu. Preko 100 miliona ove godine. Pogledaj samo kamate koje placamo na kredite. Sramno.
Kakve su banke u CG sto drze mali procenat stanovnistva i privrede?
Da li je rizik za stanovnistvo imati npr upisanu hipoteku kod universal capital, adriatic, ziraat, zapad banke (pod uslovom da imaju taj proizvod)?
Sto se desilo sa stambenim / hipotekarnim kreditima kod Atlas Banke ako ih je imala?
Mnogi si ovo probali pa su ih regulatori progutali
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ali kako?
Dovoljno je da skiju aplikaciju svih banaka i probaju.
Da ne idem dalje sa šalterima
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Zar ove nagrade ne budu placene pretezno
Rotiraju se ckb, nlb i erste. Sve su to banke godine. Neke godine.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Kupuju nagrade kao sto ih kupuju mobilni operateri svake godine.
Hmmm... Jel' ovo transferi izmedju banaka ne rade vikendom il' se meni nesto izbagovalo?
Posalo sa HB na NLB racun jucer, jos nista nije stiglo. Sa HB na HB sve ok.
Ne radi
Ako te zakaci praznik ka mene ne radi 5 dana
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
od 18. avgusta 2025. godine produžava se radno vrijeme domaćeg platnog sistema. RTGS sistem za transakcije iznad 1.000 eura radiće do 20:00 časova, a DNS sistem za transakcije ispod 1.000 eura radiće do 19:30, uz šest kliring ciklusa tokom dana. Od sredine oktobra 2025. godine, sistemi će raditi i vikendom, a od jula 2026. godine, sa uvođenjem TIPS Clone platforme, plaćanja će biti dostupna 24/7.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Zanima me jedna stvar, je li ovo poboljsanje platnog sistema, ulazak u SEPA itd zasluga trenutne vlasti ili samo ocekivan niz dogadjaja koji bi se desio svakako? Cisto da znam ako neko iz vlasti krene da koristi ovo za promociju
Svojatace se kao zasluge ove Vlade i guvernerke prvenstveno. Instant payment je trebao da se desi jos za vrijeme Zugica. Covid pandemija je odlozila dosta toga, kao i cekanje eUprave da se napravi iole funkcionalnom.
Ali ostace zaposano da je to ova guvernerka zavrsila.
Za mandata Zugica je dosta dobrih regulativa doneseno. Pod tim mislim da smo usvojili neke prakse koje su standard kod evropskih banaka koje kontrolise Evropska Centralna Banka. Mogao je on biti ni malo simpatican DPSovac ali za to sto je radio oko regulative smo i od EU dobijali pohvale.
A da je moglo vise, moglo je. Moze i sad.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks