Nece ne brini.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa da. Za njih je kredit roba i cilj im je da prodaju. I treba se cjenkati
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ovo treba i kod nas
https://investitor.me/2025/07/09/gra...ze-novi-zakon/
Da li se ugovor o poklonu novcanih sredstava uzoj rodbini mora ovjeriti kod notara?
Notar kaze da, advokat kaze ne, jer nije u pitanju nepokretnost, i ugovor o poklonu je pravno valjan samom sadrzinom, i potpisom ugovornih strana. Ko je u pravu ovdje?
Ne mora osim ako neces da se zastitis radi necega ili zbog poreskih olaksica. Ugovor zaključen kada poklonoprimac izjavi da prihvata poklon. Zakon o obligacionim odnosima:
Član 577
(1) Za punovažnost ugovora o poklonu nepokretnih stvari potrebno je da bude zaključen u pisanoj formi i ovjeren u skladu sa propisima.
(2) Punovažan je usmeni poklon pokretnih stvari, ako su predate poklonoprimcu.
(3) Ako na pisanu ponudu poklona ponuđeni ne izjavi pisanoj ili usmeno u određenom ili zakonskom roku da je ne prihvata, smatraće se da je ponudu prihvatio, izuzev ako ga je ponudilac obavijestio da će njegovo ćutanje smatrati kao odbijanje ponude.
(4) Kad se poklon čini ugovorom u korist trećeg, prihvatanje poklonoprimca ne mora biti u pisanoj formi.
Notar ce reci i da se postovi na forumu trebaju ovjeriti. Posebno iz sekcije oglasiSamo duzme pare…
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Super im je ovaj novi sistem ili sta
Znaci praznik i uplata nidje
Evo 5 dana ne legose pare sa hb na hb
Pred moje oci prebacene aplikacijom
To mora da radi 24/7
Sad upravo gledam iz nekog razloga je transakcija na cekanje, uradjena je bila autorizacija
Onda sam ponistio i odradio - proslo
Sada probah sa HB na ADIKKO i NLB.
Ništa vjerovatno do sjutra
Piše samo u obradi
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Odlican sistem sa Ckb na erste par stotina eura evo 4 dan...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa nije ni namijenjen sistem da radi posle radnog vremena radnim danima i praznicima. Stedi se struja u cbcg
Pa kazu da vjerujem serverima,kompjuterima ,borbi protiv okg... ma kes ,gotovina zakon...!
Platih racune , neku kupovinu obavih... i srecom sto sam cekao priliv novca ... kad dodje priliv i fali 150 eura... pa zovi banku i bla bla evo mail, pare vracene ali zamislimo da se ovo desilo na platu i na manje iznose ti to ne primijeti cista steta
Ne ide to bas tako. Jer kad bi islo redom bi bankama sudili za neosnovano bogacenje.
Nakon max 15 dana se sve rezervacije ukidaju osim ako iz nekog razloga tipa prigovora reklamacije i slicno ne ostane.
A ovdje konkretno je do POS terminala banke koja je iznajmila trgovcu uredjaj. Losa mreza vjerovatno.
To mene kao krajnjeg korisnika Ne zanima niti treba da zanima jel se slazes?
To dodje isto kao da ti stednja sa racuna nestane...
Sajber sekjuriti posao buducnosti
Last edited by NetworkMaster; 17-07-25 at 17:30.
Znam ja da te ne zanima nego pokusah da objasnim sto se desilo. Inace are ti nisu ni posle sa racuna, bile su rezervisane a novac ti je bio na racanu svo vrijeme samo nije bio raspoloziv.
Nego najlakse odma drste lopova, banke kamatasi, lopovi i slicno.
Sredstva sa kojima ne možeš da raspolažeš kada ti trebaju je isto kao da ne postoje.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Da ali da zamislimo najgori moguci scenario da su ti pare trebale a ti ih nemas jer su rezervisane! Nemaju banke opravdanja za ovakve postupke ,tehnicki postupci mene i tebe ne zanimaju dabogda ti se ova rezervacija desila na odmor u egipat pa se ti objasnjavaj sa hotelom sto nemas para na racun...
Herki krajnjeg korisnika boli Q za vase tehnicke stvari tj bankarske to jednostavno mora da radi 100%
Pa ta rezervacija je ustvari dosta dobra stvar. Primjera radi kad si vec pomenuo hotel, dodjes na recepciju i oni ti uzmu depozit, te pare stoje kao rezervacija na tvom racunu, ne mozes ih trositi al nisu prebacene u banku hotela. Ti sad zavrsio u hotel i krenuo da se pakujes, na recepciju oni otkazu rezervaciju i tebi pare budu dostupne za koriscenje maltene odma. Da ne postoji ta rezervacija taj depozit bi ti oni skinuli, prebacili kod njih i onda bi cekao par dana dok se te pare vrate.
Edit: Da ne pominjem da bi potencijalno snosio neke dodatne troskove za taj transfer, rezervacija nema troskova.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks