Bezbjedonosno stanje redovno, molimo građane da se vrate redovnim aktivnostima
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://rtnk.me/politika/milicic-nep...-moraju-stati/
Ako nešto radite protiv nas, možda će vas neko prebiti pa vi vidite.„Istovremeno, vjerujem da smo dostigli i nivo svijesti u kojem shvatamo da niko nema pravo da sistematski izigrava i krši zakon, da vrijeđa pojedince i porodice, da zavađa građane – a da za to ne snosi odgovornost. Svi smo bili svjedoci upravo takvog ponašanja u prethodnom periodu u Budvi. Mislim da govorim u ime svih kada kažem da uz sve gore navedeno i mnogo drugih tekovina modernog civilizacijskog kruga kojem pripadamo, niko nema pravo da zabranjuje državni zakon u jednoj opštini, jer bih volio da podsjetim da je sud ove zemlje prije poslednjih lokalnih izbora u Budvi presudio da je dotadašnja potpredsjednica Opštine protivzakonito smijenjena. U ime principa i pravde, moja je obaveza da podsjetim javnost Crne Gore da je neko drugi protivzakonito umjesto nje potpisivao i donosio odluke, te da je iz takve nelegalne i nelegitimne pozicije izašao na izbore i uz pomoć brojnih saučesnika, sa lokalnog, ali i državnog nivoa, sakrio da je istjerao legalnu potpredsjednicu iz kancelarije“, naglasio je Miličić.
Podsjeća i da su građani Budve „bili svjedoci situacija u kojima je upravo ta ista osoba, koja je sada predmet javnog sažaljenja, zabranjivala pojedinim odbornicima – legalno izabranim – da uopšte učestvuju u radu skupštine opštine“. „Kao što danas ne želimo da vidimo nasilje na ulicama, tako ne smijemo ni zatvarati oči pred institucionalnim i pravnim nasiljem koje se, nažalost, prećutno tolerisalo. Dok su primjeri koje sam nabrojao bili par-ekselans politički motivisani, jučerašnji sukob na budvanskim ulicama nema nikakve veze sa različitim političkim stavovima, niti sa strankama. Prije će biti da je tu riječ o odnosu prema ljudima i prema porodicama koje decenijama i vjekovima žive u Budvi. U konkretnom slučaju, uvjeren sam da je po srijedi pitanje morala i odgovornosti, a ne političke različitosti. Riječ je o ličnom sukobu koji se, evo drugi dan, od nedobronamjernih i malicioznih pojedinaca iz opozicije i pojedinih medija želi prikačiti Novoj srpskoj demokratiji, čije rukovodstvo u prethodnom periodu nije bilo upoznato sa brojnim dešavanjima u Opštini Budva.
Mislio sam da ne može bolesnije saopštenje od onoga što su Demokrate (tj BBB) izdale ali evo.
Mozda da se vrate ovi sto nose transparente i majice sa porukama tipa - Svi smo mi Neno Kaludjerović?
Sto do izbora ubijaju samo koga moraju a posle deru?
Možda je to rešenje?
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Ma ja samo pitam predlažem što se veli tragam za rešenjem-šta vi imate na umu kao opcije?
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Recimo da sektor bezbjednosti snimi još jedan klip.
I veting, naravno…
Eo’ čim su suspendovali Veljovićevu anumu stala su ubistva.
Mozda ne bi bilo loše da uhapse onoga što su ga tri mjeseca tražili zbog pokušaja ubistva, a koji se došeta do Stare Varoši i ubio lika kojeg je ranije ranio.
I opet im uteka.
Đed od 70 godina pravio budale od policije i uteka im u drugu državu.
Dosta nam je dobra ova vetingovana policija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Saopštenja-stavovi DCG-a i NSD-a, su mnogo gora i opasnija stvar od samog incidenta, kad se izolovano posmatra. Tragična horor slika. Ogledalo vlasti. I društva. I sistema vrijednosti.
Taj sistem vrijednosti nije napravio DPS. U njihov vakat se bar ovoliko otvoreno i bezočno nije relativizovao i podržavao zločin. I svakako se na zločin nije ovako otvoreno i bezočno ćutalo, propuštalo, i popuštalo. No su se ovi koji su danas na vlast i te kako čuli, i mogli čut.
Taj sistem vrijednosti nije napravila ni današnja vlast. Iako je, i kao tadašnja opozicija, nvo sektor, i što sve ne, i te kako imala ulogu u tome. Iako im je danas mnogo udobno nastupat kao da opozicija i nvo sektor nemaju težinu, pa nisu mogli ni učestvovat u oblikovanju ovog društva. A, po matematici najjednostavnijoj, učestvovali su sa više od 40% težine, decenijama.
Ali nisu bili dominatni, pa im se to oblikovanje ovog društva u današnji horor svakako pisat ne može.
Iliti, temelje i par spratova je stvorio DPS. A ovi mu eo 5 godina krov i sve ostalo stavljaju.
I opet, ovo društvo nisu stvorili ovakvo ni jedni, ni drugi.
Stvorili smo ga mi. Svi.
I, naravno, danas svi, do poslednjega, tvrdo ubijeđeni da nije tako. No je neko drugi.
Aha. A suština zapravo krajnje jednostavna.
Čak i pretpolitičko društvo, kao naše, vlast i opoziciju će vazda imat. I oni će se oko vlasti vazda tuć. Koliko god se puta vlast mijenjala, ta će priča vazda bit ista. Jedino, kod nas, valja primjetit da je današnja vlast bila zilion puta kvalitetnija i efikasnija opozicija od onoga što je tadašnja vlast kao opozicija danas. I to je najsistemskija greška koju su sami sebi načinjeli, konkretno od momenta sklanjanja Igora Lukšića, ikad. Nekvalitet. I dugo će je plaćat. I, na kraju, vjerovatno završit u bzedan zbog tog istog nekvaliteta koji su sami sebi napravili. Jer čak ni danas ne umiju razumjet da taj nekvalitet nisu oni plaćali, no mi.
Identično važi i za današnju vlast. Jer rade isto. Samo sa još manje umijeća, a više zora i drčnosti i bezobrazluka.
I zato će nam mnogo brže doć na plaćanje svima, a onda i njima.
Već dolazi. To vam je sve ovo što gledate po ulica, od mafijaških ubistava, do raskopanih puteva i propalih brodova, aviona, i turističkih sezona.
Ovđe samo digresija: Ovo društvo 1990 nije bilo pretpolitičko. No milion puta naprednije od današnjega. Ne dajte da vas lažu. Ako umiijete.
I ukapirajte da je to tragedija za đecu nam, a ne nas.
Elem, i kriminala i mafije je vazda bilo, i biće. Nije ih stvorio DPS. A još manje ovi današnji.
Ali se DPS sa njima mnogo lijepo uklopio, a ovi današnji još ljepše nastavili.
I ni jedne ni druge očito od toga nije sramota. Svaki dan nam to pomalo pokažu.
I, konačno, što se tu može, i treba?
Pojma nemam. Ali jednu stvar zasigurno znam, bez trunke sumnje.
Najbolja stvar koja tu može bit je kritička misao. U glavu svakome od nas. Ovo je aksiom.
Najgora stvar koja može postojat je podrška bilo čemu tu. Jer je sve ovo, sveukupno, ambis da gori ne može bit. I tu se nema što dobro podržavat.
I najgo9ra stvar koju možete svojoj đeci uradit, jeste da u ovo opšte propadanje nešto podržavate, iz svog ugla, svoje agende, svoje strane, svoje pripadnosti bilo kakve.
Odnosno da vam, u jednu potpuno lošu priču, pola ne valja, a pola valja, jer dolazi sa vaše strane, koja god bila.
I, isključivi razlog što se ovako bzvz rastrubjeh, je što još nisam vidio da je bilo ko ovđe uradio jedinu ispravnu stvar:
Reko 'Dosta je', i poslao sve u qrc, počevši od sebe, i svojih. I tako steko pravo da zahtijeva bolje. Jer se ne može nešto, što komplet ne valja, popravljat tako što ćemo ambisat tuđe, a svoj udio nećemo dirat.
A, upravo ovim i ovakvim saopštenjima, kao ova sa početka, relativizacijama i čak opravdanjima, i podrške koju im ovđe pravite, i koje svuđe ima, postaje bukvalno groteskno koliko smo zapravo svi komplet otišli u taj isti q....
Živo me interesuje oće li ikad doć vrijeme da se narod ove zemlje probudi i rasani, ili se svi moramo prvo iselit da se to desi.,
Last edited by Buva+gacce; 20-07-25 at 12:05.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Zanimljivo koliko umiješ prepojednostavit ako ti treba. Zato se vjerovatno i u onu Kuhinju onako prelijepo snalaziš
Odnosilo se ne samo na njih konkretno, no na sve iz te sfere koje su forumaši u prethodne postove navodili, što implicitno, što eksplicitno.
A, ako je tebi kriterijum da bi se za nekoga reklo da 'učestvuje u politiku' to da se učlani u stranku i postane npr. član borda u Morsko dobro, onda ćemo se teško razumjet
Ne slikaj ga u crno-bijelo toliko, obojica smo odavde, i predobro znamo da nije, i da ne može bit. Od samoga starta, oba 'klana' su tu, i te kako, i dalje su danas. I ima ih u oba pravca, i to znamo jednako, nije teško![]()
Inače, i jedni, i drugi, i treći, svi mi školski drugoviTek nas to vrće u ove tragi-generacijske priče.
Last edited by Buva+gacce; 20-07-25 at 12:20.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Kad vec pominjes te likove, prica se da su ovi drugi u poslednje vrijeme dosta ojacali.
Neko paranoican bi mogao pomislit da ih neko stiti... kao sto je neko stitio ove koje pominjes. Ali to mogu samo paranoici da pomisle, sigurno to nije slucaj jer u CG politicari nijesu nikad imali veze sa kriminalom, posebno ovi novi koji su dosli nakon pada diktature.
A kad vec pitas sto treba cinjet, mozda ne bi bilo lose ispitat ove prepiske sa Skaja sto su juce objavljene.
Mada, pricalo se po gradu davno da je jedan pokojni vodja narko klana bio bas blizak sa Demokratama... ne bi ni to lose bilo ispitati, eto cisto da se razbiju te gradske price. Jer lazu ljudi 100 posto, ne bi oni nikad
Ada ne slikam ih znam dobro da su u sivo, niti imam potrebu. Mislio sam da konkretno na njih mislis, tako je pisalo.
Ja bi najvise volio da su svi oni upali u skupstinu i opstinu onda, i tu se pobili sa 10-15 dilera i kamatasa koji su sjedeli u kabinetu Jovanovica, da se ogole i da narod vidi pravo lice obje strane.
Sent from my phone
Aj ovako sa strane da sumiramo cinjenice desila su se ubistva , vatrometi,slavlje i vjerovatno se ceka ponedeljak da se vrate sa mora ljudi da se pokrene akcija pretresa stanova OKG ,BIL i BIO osoba i grupa... ali procitah zaplijenja stara puska m48 noz i sjekirica veli lik na komentar falilo.jos tiganj i plinska boca da se oduzmu...
Ne znam sve se bojim da anb ne postoji bez na papir, ta policija mrci i hapsi bori se protiv vjetrenjaca sa tuzilastvom a da sudstvo i ziks poseru se u rabotu...
Sve povratnici
Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara kod Njivica
Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o istoj osobi koja je i prije dvije godine na više lokacija u hercegnovskom zaleđu podmetala požare.
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ra-kod-njivica
UP: Danas vanredna pres konferencijahttps://mladiniksica.me/up-danas-van...-konferencija/Povodom novonastale situacije po pitanju bezbjednosti Uprava policije danas u 16:30h organizuje vanrednu pres konferenciju.
“Pres konferenciji će prisustvovati Lazar Šćepanović, v.d. direktora Uprave policije, Velimir Furtula v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, kao i pomoćnik načelnika Regionalnog centra bezbjednosti “Centar” za borbu protiv kriminala Zoran Bašanović”, najavljeno je iz Uprave policije.
Dje nabavljate pancire ???
Mislim da su u buduće oni preporučljivi na poklon
Ада кад шетате кроз град нађите руту која не пролази поред кафића и ресторана.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Cim nema hvalisanja nema ni becica ni saranovica na press konferenciji
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks