Jeftinija registracija, ostalo nista.
To je ustvari fensi start stop sistem. Cak kod nekih modela imas i klasicni alaser.
Ako mene pitas, za izbjegavanje.
Prema tome, šta da ti kažem?
Izgleda da je svaki benzinac Audi A4 od 2019/20 na ovamo mild hybrid, bas ne može da se izbjegne.
Pretpostavljam da je ta hybrid baterija "most common point of failure". Je li zamjena u hiljadama eura kod nas?
Edit: vidim i ovaj BAS anlaser voli da umre.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; 12-07-25 at 14:25.
Stay salty.
Baterija je najveci problem. Dalje, kad rikne ona auto je mrtav, ne moze da se upali.
Zamjena je preko 15000 (mislim na novu, original).
15.000€, jesi li siguran? Nešto mi to baš previše zvuči za malu pomoćnu bateriju.
Stay salty.
Skoro sam cuo ne znam koliko je istina da za S klasu ta baterija kosta 12000e
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
E to je već... da kažemo prihvatljivo
Stay salty.
Znam da nije mozda tema, izvinjavam se zbog toga, ali ne znam đe bih to trenutno drugo pitao.
Ima li neko iskustva u vezi prelaska preko granice sa tuđim autom. Brat oće da ide za Hrvatsku mojim autom, njegovo nije reg. Prošli put je bez problema otišao za Trebinje a sad bi za Hrvatsku. Znate li oće li ga pustiti? Ne treba zeleni karton za HR?
Špijuniro golubiro
Ako je reg na tvoje ime, nece mu praviti problem
Daj mu punomocje od notara.
Neka nosi zeleni, za svaki slucaj.
Zeleni ne treba. Kum je kupio auto od mene, ima punomocje (za koje ga nikad nisu pitali evo 3 godine koliko vec ide) , a pritom radi cijelo ljeto u HR.
E sad, ovo je iz iskustva, a kakva su pravila ne znam.
[https://atlas-servis]
Hrvatska
Saobraćajna dozvola
Nije obavezna zelena karta osiguranja
Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu DTV* (u slučaju da ne putujete sopstvenim)
Izvor: https://atlas-servis.com/evropa-info...nta-za-vozilo/
Naravno, iskustva govore drugacije pa ljudi idu samo na punomocje od notara. Sad, oce li se naci neko da ga maltretira, nikad se ne znam.
Ja bih na punomocju stavio i dio na HR jeziku da ne se pozivaju na nepoznavanje naseg jezika
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Zuti sam uvijek uzimao kad sam isao bilo dje u EU... a da auto nije na mene....
Mislim da mi ga zadnjih 15g niko nikad nije trazio ali ga vazda uzmem, nikad ne znas na koju nogu je ustao granicni policajac
otpade mi tablica jutros sa motora.... tacno znam i dje jer sam cuo, ali sam u momentu pomislio da je nesto drugo...ukapirah posle pola sata kad vidjeh da mi nema tablice...
vracah se dva puta da provjerim i ne nadjoh je....
koja je procedura u MUP? da ne odem i cekam u onaj haos....
Mislim da se @HaRRyy isto desilo i da je riješio taj svoj slučaj
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
AL no1, crane_operator, darko cfc, ivoc, joni, Kradem_Shahte, METZ, Mr_G_rUzNi, mur3633, nexus4, remark, skodilak, Stivi, TAKUMI, wulfy
Dje reparirati turbinu? Vidim u Pg nekoliko servisa radi, koji je za preporuku?
Ne salje mi se za Uzice radi cekanja.
Odgovorit će ti neko od ovih majstora bolje, al čini mi se prošle godine da je drug išao u neku radnju na stari aerodrom, valjda predstavnistvo ovih iz uzica dje daš svoju a oni tebi repariranu. Ugašen mu je tel pa ga ne mogu pitati tačno dje
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Turbo servis na Stari.
Zvao sam njih, 10-ak radnih dana od kad je donesem do kad stigne nazad...
Prije par godina sam zvao ove sto salju za Uzice rekli su ako donesem turbo u petak imao bi ga nazad do ponedeljka preko dana, sad vidis 10 radnih dana
Pozdrav drugari!
Trebaju mi samo neke okvirne informacije na šta i kako da obratim pažnju prilikom kupovine najvjerovatnije novog automobila.
Trenutno vozim Clia 1.2 iz 2007 godine i manje više sam zadovoljan, ali je vrijeme za neki napredak jer ima određenih nedostataka sobzirom na moje potrebe. Jedan od najvećih je to što je malo veći potrošač. Prosječna potrošnja mu je oko 7,3 a i poprilično je spor kod preticanja, treba mu vremena da da ubrza, specijalno kada naletiš na kojekakve budale koje ubrzavaju kada ih pretičeš ili ako ideš uzbrdo, onda nikad za nikad.
Znači iz tog ugla potreban mi je automobil koji troši manje i ubrzava više.
Trenutno razmišljam o kupovini novog automobila jer ne želim da se kockam sa polovnjacima. Danas, specijalno u CG svaki oglas počinje sa "Auto u top stanju, bez ulaganja", većina polovnjaka ima bar 200k pređenih km, a i pitanje je koliko su vraćani. Tako da odluka pada na nov automobil, što dalje znači da ako dignem kredit, jer nemam keš, a želim da se obezbijedim za narednih 4-5 godina, na nekih 17-20k€ ću plaćati oko 4-5k€ kamate, što mi stvara popriličnu nelagodu, al ajde jbg, bar ću imati novi automobil.
Zbog posla mi je potreban veći prtljažnik, a potrebno mi je i visočije auto jer sam nestašan i znam da ga poguram preko nekih zemljanih puteva gdje sam se iz dva puta zamalo i zaglavio.
Svakako da mi se treba automobil svidjeti dizajnerski ali tu sam za kompromise, stim što jedino cijena ne ulazi u taj kompromisni dio. Cijena samo ako je baš neophodno je da bude preko 18k€. I automobil mora biti u nekoj boji, ne bijela, crna ili siva, tj. valjalo bi da imaju plavu boju![]()
Što se tiče kvaliteta unutrašnjosti, udobnosti isl. Eto Clio mi je udoban,i ne zamjeram mu na kvalitetu izrade, tako da ne bih ništa gore od toga ali bolje bi moglo ići.
Šta su moja osmatranja cijena i vozila sa CG tržišta zaključila:
Cjenovno bi mi najviše odgovarali MG ZS, Ford Puma (ali nešto ne volim amere i Ford mi onda ima blagi dislike), Svidio mi se i Fiat Panda ali u toj osnovnoj varijanti ima čelične felne i to me izluđuje, takođe jedini automobil koji mi se zaista svidio, ali mi ne odgovara cjenovni rang i samo 3 godine garancije ima je Jeep Avenger, mada nisam siguran koliko je on veći od Clia? Kada bih išao tako daleko onda bih mogao i Kia xCeed, ali mislim da mi je to preko svih limita i da ne bih trebao ni pomišljati ići sa tako skupim automobilom, i svidio mi se VW Taigo ali u toj najjeftinijoj varijanti dolazi sa 1.0 motorom, sobzirom da je veći automobil, ne razumijem se ali mi ne zvuči kao automobil koji će me uzbuditi previše na putu od 300 i više km.
Takođe C3 mi je ružan, a Škode ne volim nikako, Dacije su sve 1.0 motori, Renoi najnoviji su mi ružni, osim Megana Conquesta i sličnih, ali oni su boga oca skupi za mene![]()
Ako odustanem od novog, onda bih najvjerovatnije išao na facelift varijantu prve generacije Kaškaija, ali mi je i to neko 2009 godište +/- koja godina, to mi zvuči tako matoro i daleko pa ne znam šta da radim onda. Šta mislite, šta novo kupiti a da se ne zakoljem? Ili polovno a da se ne osjetim izdano i prevareno?
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks