Eto cim nas ima na forumu takvih znaci da je slicno misljenje itekako prisutno i u siroj masi.
Kad-tad mora doci vrijeme gdje ce se morati ili legalizovati ili rusiti. Legalizacija na pojedinim mjestima nije uopste jeftina, te ispadne taman ta razlika u cijeni koju "nisi platio" (naravno ne u ovakvim extremnim slucajevima kao ovaj od prije par dana).
Dok to dođe da se legalizuje prođe život.Novac više nema isti vrijednost itd. Ja pričam o ovakvim slučajevima, gdje je razlika realno velika i gdje se po meni isplati rizikovati. Bar je do sad tako bilo.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ima li sto u CG zakonima sto bi natjeralo ove CG agencije za nekretnine, i povezane sajtove za oglasavanje istih, da pociste/urede ove informacije sto im stoje po sajtovima, pocevsi od nekretnina koje su vec prodate pa do svega ostalog.
Ja ne znam kako njima nije crnjak da ih narod zivka i cima za objekte koji su davno prodati
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Cus zakon za ovo. Salis li se ti? Valjda imamo u drustvu - drzavi vecih problema i neizglasanog zakona o azuriranju ponude na sajtu nekretnine.
Da li ocekujes od agencije da svaki dan obavi par stotina poziva i pita svakog klijenta ponaosob da li je prodao/izdao nekretninu?
I da li mislis da ce svaki klijent uredno obavjestiti svaku agenciju da je prodao/izdao nekretninu?
@gagarin
https://me.ekapija.com/real-estate/5...-cetiri-zgrade
DADI na Zabjelo 70000m2, nisam ukapirao kad ce propadanje da znam do kada da skupljam pare?
Moras bit jasniji, ne znaci da je kes preko 10K kriminal, samo je bazno da imas opravdanje.
Npr svaki mjesec odavajam 1000€ i za godinu imam 12k, postajem kriminalac?
Pa CG nema ni Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, samim tim agenti u CG koliko sam upućena nemaju nikakav stručni ispit da polažu da bi dobili licencu za bavljenje tim poslom. Dakle sve im je u potpunosti neuređeno što se tog tiče
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
A jedno pitanje aj strucno koliko vaze te potvrde isplate sa racuna? Unazad 3 godine stedis,sa racuna podizes platu u gotovini citavu i koliko to vazi za pravdanje ... npr neki Sudija donese kesa 200 000 eura i kaze to mi je ustedjevina zadnjih 5 godina.... jel validan?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
sto bi odvajali od plate 1000 i podizali sa racuna da bi ih posle godinu opet vratili na racun. Cisto blic pitanje
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Šta ako podignem 10 hiljada da pozajmim prijatelju i on mi ih vrati poslije dvije godine? Treba li kod notara kakva izjava ili tako nešto?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Novcane pozajmice mogu da rade samo institucije koje imaju odobrenje za to. Tako da su i te ovjere kod notara bas zakonski upitne. Nedavno im je i skrenuta paznja da se to ne smije raditi pa nesto u zadnje vrijeme nisu bas voljni da se igraju sa licencom i ovjeravaju kamatske pozajmice pucanstvu.
Naravno, cekamo prvu legendu od notara koja ce da to sve odjebe i da gas i ostane bez licence.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nešto mi ne pije vodu tvoja priča, jer ja kao fizičko lice sam uplačivao pozajmice firmi. Ne jednom no više puta. I posle mi firma potpuno legalno uplati na moj žiro račun. To sve knjigovođa završava.
P.S. nisu male cifre bile no po nekoliko hiljada...
Nisam mislio na ugovor o pozajmici kod notara, nego tipa kad mi se vraćaju pare da onaj ko vraća pođe kod notara i izjavi da mi vraća pare koje sam mu prethodno pozajmio. Uz svoj dokaz o porijeklu para koje mi vraća. A onda sve to zajedno meni da posluži kao dokaz o porijeklu para kad ih uplaćujem na račun.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks