Televozr od 32 inča je nikad jeftiniji.
Problem je što se 32 inča sada smatra sirotinjom.
Klima sa inverter om se sada može kupiti za manje od 300e, što nikad nije moglo.
Mašina za sušenje veša ima za manje od 250e.
Garancija na sve je sada 5 gofina, ranije je bila 2 godine.
Tehnika je zaista nikad jeftinija...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ ¯\_(ツ )_/¯............
ima naravno uticaja i svijet na nas, nijesmo mi u balonu
ali mnoge stvari jesu skuplje, ali dobijes vise -> npr gadni iphone najnoviji je skuplji, ali je fakat bolji - nudi vise funkcionalnosti
neke druge stvari su pojeftinile, jer ih sto rece bugi gazi vrijeme i sad su nam "sirotinjske" u ocima - porasli su nam apetiti, ok je ako mozemo i vise da platimo, ali za VISE proizvoda... prije 10godina se za 1000eura kupovao smart tv dobrog proizvodjaca od 43", danas se kupuje od 65" (plus ostale spec)
to sto nam je prehrana skocila je jasno vidljivo po knjigama volija/idea/aroma i ostali da je u pitanju samo bahatost i porast rabata jer kad se uporede promet/troskovi sa udjelom profita, poreast je i do 250%...
isto se desava i sa stanovima... i sa autima...
cijene iz 2022 necemo gledat nako dodje do nekog ozbiljnog kraha svega, ali u tom slucaju ce nam cijene stanova biti najmanja briga, jer vecina ni za ljeb nece imat
Nema tu bijesa, nego cisto objektivno posmatranje cinjenica. Nema coek sta tu da hvata, ni za 1000, ni za 2000, ni za 3K EUR/m2.
Ako stan kosta 3K EUR/m2, ocekuje coek da dobar dio tih 3K EUR/m2 bude stvarno ulozeno u dati stan. Sve suprotno je prevara, crno na bijelo. Sta u stanu koji ima obicne zidove i viseca sijalicna grla okolo govori o luksuzu tog stana? Eto realno pitanje, dje je tu tih 3K EUR/m2.
Ako coek kritikuje stvari koje su za kritiku, ne vidim ni tu problem. Ili treba da glumimo i da se pravimo fini dok nam polusvijet prodaje damu za bubrege?
Podno grijanje, toplotna pumpa, ventilacija i parking nisu luksuz. To je standard svuda u razvijenom svijetu, i ne vidim zasto se to u CG predstavlja kao luksuz.
Evo taj stan gore od 3K EUR/m2 nema nista od toga, sto znaci da je cak ispod minimalnih uslova/standarda da se isti zove stambenim prostorom. Mozda CG 'gradjevinski magovi' misle da gradjani treba da zive u barakama, bez hladjenja/grijanja, filtracije vazduha, dnevne svjetlosti itd. Ako gradjani hoce sve to, onda je to 'luksuz'
Sto je problem da se u stanu koji kosta recimo 150K EUR ugradi kuhinja - je li stan stvarno zavrsen/spreman za useljenje ako nema kuhinju, osvjetljenje itd. Naravno da ne, i kako ga onda prodaju kao spremnog za useljenje - znaci uzmu pare a tebi ostave da dodatno placas nesto sto si vec uveliko platio.
Last edited by techlinkit; 28-06-25 at 21:39.
Zato što imaju kupce za tu cijenu.
Kada ne bude kupaca cijena će biti niža.
Osnova trgovine je potražnja i ponuda.
Ista je stvar sa Bitcoin ili breskvama.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ ¯\_(ツ )_/¯............
E ljudi moji prije neki dan odoh kod jednog klijenta da mu postavim neke AP u stan . Zgrada ispod Vile Gorica - ja jos u ljepsi i luksuzniji stan nisam bio . Cio stan podno grijanje , centralno grijanje , split sistem , hodnici mermer , ostalo sve parket siroki stilski , stolarija kombinacija drvo/alu . Svaka soba ima svoje kupatilo , gardarober . Posebno veseraj , posebno ostava , soba za kazan , bojler i ove zezalice oko grijanja, mali wc …. Ulaz ogroman uredjen na max , sve oko zgrade . Da kazem prava lux zgrada
Ovo ispisah samo iz razloga sto sa njim uskocih u pricu bas oko zgrade , stanova i cijene i rece covjek da je njegov komsija sad skoro prodao po 2800e kvadrat i jedino je zajeb sto su svi stanovi vece kvadrature ali kad uporedimo da se prodaju ovi papirni stanovi u Dalmatinsku, kod Vezirovog i na josh neke lokacije po 3000e ovo dodje dzabaluka
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ima li parking?
Imaju parking ispred zgrade numerisan sa onim rampama malim , e sad vjerujem da nema bas svako parking mjesto
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Zar tamo kvadrat nije bio 2400 eura još u izgradnji? Na koju je foru sad samo 2800? Mislim, "samo" u odnosu na cijene stanova na gorim lokacijama i goreg kvaliteta.
Vidim da na Stari nice nova zgrada, pored Mastera cini mi se... ko je investitor, cijene?
Ono ce izgleda sve da se popuni do Mediterana...
I ko zida one nove zgrade kod Volija u Siti kvart, koja je cijena?
Last edited by 357; 01-07-25 at 12:08.
na stari pocinje Zetagradnja.
a ono kod volija mislim da je sve kips
f6
Zetagradnja koliko cuh 2400€ hahahahaha.
Pakao.
ekskluzivno naselje, izmedju trkalista i kancerogenih zaostavstina pruge i depoa... milina
imao je jos neko pomedju, ali dosta je KIPS... i gore na kraj je Voli valjda??
Ostali su jos Savana i LIDL sa placevima da ih nisu zakucali
i opstina dok ne proda one svoje
ona pored pruge? u temelje dok su??
Sigurno ima neki plan da se zeljeznicka ili razmjesti ili ukopa jer nemoguce je da onamo dizu onolke zgrade i da to ljudi trce i kupuju. Ja vozove nocu na Drac (kod Ei Nisa) cujem kako skripe a zidovi kuce debeli po metar, mogu mislit kako se njima cuje u njihove papirne zidove...
cuju se i u centar i na kraj staroga...
zeljeznicka se u cg nece ni izmjestati ni ukopavati prije no te zgrade budu barem na polovini zivotnoga vijeka, ako ikad...
jer mi se ne umijemo 20+ godina dogovori jedan nadvoznjak/podvoznjak da naparavimo, a ne cijelu zeljeznicku da izmjestimo
Pritom, mozda bi mogli da izmjeste stanicu i depo, ali sine ne bi nikako, nema logicne alternativne ruke kojom bi se povezali za Bar i Niksic
mada, mislim da bi za PG bio gubitak idje da presele stanicu - time bi samo taksisti mogli biti na dobitku![]()
Dobro momci sto mene napadoste ka da krenuh sa lopatom da je premjestam
Samo kazem da mi je nepojmljivo da to nije slucaj a da se ti stanovi kupuju pritom nisu bas ni dzabaluk stanovi.
Put konika vidjeh bulevar 4 trake .... brzo ce i tamo.zgrade... a i masu bjelopoljaca ima tamo
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks