Page 15 of 17 FirstFirst ... 511121314151617 LastLast
Results 351 to 375 of 422

Thread: Izrael priprema napad na Iran?

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    111
    Thanked in
    60 Posts

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,185
    Thanks Thanks Received 
    5,816
    Thanked in
    3,366 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Sjutra je ministar inostranih poslova Irana u Rusiji . Ne znam o čemu će pričat ali je evidentno da USA i Izrael žele da ih unište ( nema veće želje od 5-6 bombi sa 13 tona eksploziva na nuklarna postrojenja jer su mogli da ih radioaktivno ozrače za narednih 100 god. ) . Zbilja je zanimljiva situacija kad neko želi da te uništi jer predpostavljam da je to neko stanje dje ti zapravo samo imaš prirodnu potrebu da braniš svim sredstvima a u velikom svijetu ima dovoljno sredstava za tu namjenu . Iran je u situaciju dje im je jedina karta da naprave što više štete neprijateljima jer oni neće stati drugačije. Čitava poruka press konferencije povodom napada je da će USA napadat sve države svijeta dok im ne dokažu da su dovoljno jaki da im uzvrate . Dok se to ne desi ( a dešava se na mnoga mjesta ) oni će zadržati pravo da su najmoćnija armija svijeta i mogu da rade šta oće .
    Iran

Saveznici: Sirija, Hezbolah (Liban), Hamas (Gaza), Rusija, delimično Irak.

Neprijatelji: Izrael, SAD, Saudijska Arabija, UAE.

Ciljevi:

Regionalna dominacija šiitskog "polumeseca": Iran → Irak → Sirija → Liban (Hezbolah).

Eliminacija izraelskog uticaja i podrška Palestincima.

Održavanje uticaja kroz proksi grupe.

Nuklearni program kao sredstvo odvraćanja i prestiža.

---

Izrael

Saveznici: SAD, delimično Egipat, Jordan, UAE, Saudijska Arabija (neformalno).

Neprijatelji: Iran, Hezbolah, Hamas.

Ciljevi:

Sprečiti iransko nuklearno oružje.

Oslabiti Hezbolah i Hamas.

Normalizacija odnosa sa arapskim državama (Abrahamovi sporazumi).

Regionalna bezbednost kroz superiornu vojnu silu.

---

Saudijska Arabija

Saveznici: SAD, Izrael (neformalno), UAE, Egipat.

Neprijatelji: Iran, Huti (Jemen), šiitske milicije.

Ciljevi:

Ograničiti iranski uticaj u Jemenu, Iraku, Siriji.

Održati stabilnost dinastije i verski sunitski primat.

Ekonomska modernizacija kroz "Vision 2030".

I Turci koji su vjeciti neprijatelji Arapa i imaju svoje vizije...
    Arapi su ih kupili dosta al nedovoljno jos za kontrolu...

Tako da odje ima prostora tj kad kazu Balkan bure baruta a ne sprdajte se ))

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    398
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    199 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Tramp nije nikoga bombardovao i njegovim izborom prestala je agresivna americka politika!

Sent from my iPhone using Tapatalk
    I završio je rat u Ukrajini za 24h

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

5. The Following User Says Thank You to rzeljko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,037
    Thanks Thanks Received 
    9,897
    Thanked in
    7,404 Posts

Ovo je ključno.U cijeloj priči.

Jer se, poslije toliko decenija razvoja jedne od najsofisticiranijih naučnih tehnogolgija poznatih čoeku, ne može bit na nekoliko neđelja od okončanja proizvodnje atomske bombe, no to znači da je već imate. Što im je to moglo preostat u tih par dana, da još koji prekidač ugrade u te prostorije, da se bolje vidi i da im naučnici ne oćore?
    Jer razvoj atomskog oružja nije razvoj sredstava, no razvoj tehnologije. I, ako su ga okočali toliko, znači da imaju recept.
    A, ako imaju recept, sve što im poslije ovoga treba je da iskopaju dovoljno duboku rupu u kakvu planinu, i da je sasvim lagano u najdalje par godina po razrađenom receptu naprave.
    Tek naročito što, nakon ove intervencije, svijet kontrolu koju su do sad iranci poprilično dopuštali, može zaboravit.

Naročito boldovano crvenim slovima.

A ko je s kim u savez koga nakon ovoga briga više.
    Last edited by Bluemoon; 22-06-25 at 14:32.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,736
    Thanked in
    1,571 Posts

Na ciju smo stranu mi? Srbi iz cg

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

8. The Following 3 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,560
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Premijer Kosova Albin Kurti u nedjelju je upozorio da “nuklearno oružje u rukama autoritarnih režima predstavlja ozbiljnu prijetnju međunarodnom miru i stabilnosti”.

U izjavi podijeljenoj na društvenim mrežama, Kurti je izrazio podršku Kosova zapadnim partnerima u vezi s tekućom krizom koja uključuje Iran.

“Nuklearno oružje u rukama autoritarnih režima predstavlja ozbiljnu prijetnju globalnoj sigurnosti“, rekao je Kurti.
    Kosovo čvrsto stoji uz SAD i EU u protivljenju iranskim nuklearnim ambicijama. Mir i stabilnost moraju prevladati radi zaštite civila i budućnosti regije“, dodao je.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Znaci javio se kozoyebac. Malo da se tisne u knopr da ih ne zaborave. A ćaci pametno čeka i vaga.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Iran blokirao prolaz u Omurski moreuz tako da se uskoro očekuje napad na USA bazu u Katar pošto će vjerovatno nešto probat da ih prepanu . Valjda 20% globalne potrošnje nafte prolazi tuda ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Iran blokirao prolaz u Omurski moreuz tako da se uskoro očekuje napad na USA bazu u Katar pošto će vjerovatno nešto probat da ih prepanu . Valjda 20% globalne potrošnje nafte prolazi tuda ...
    20-30%, u svakom slucaju dovoljno da snazno uzdrma svjetsku ekonomiju naglim porastom cijene nafte… neke drzave imaju mehanizme kojima se takvi efekti mogu ublaziti, dok miiii… za nas ce biti malo zaebano sve su prilike.
    I prica sto od jutros prosipaju Tramp i drugari kako je sa par bombi ugasen jedan Iran i njihov nuklearni program bas i ne pije vodu, kad bi to bas tako lako bilo, ne bi svijet nikad ni dosao u ovu situaciju u kojoj je sad. Sve u svemu, ovo se bez gusala nece zavrsavat’
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    498
    Thanks Thanks Received 
    2,027
    Thanked in
    1,150 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    20-30%, u svakom slucaju dovoljno da snazno uzdrma svjetsku ekonomiju naglim porastom cijene nafte… neke drzave imaju mehanizme kojima se takvi efekti mogu ublaziti, dok miiii… za nas ce biti malo zaebano sve su prilike.
    I prica sto od jutros prosipaju Tramp i drugari kako je sa par bombi ugasen jedan Iran i njihov nuklearni program bas i ne pije vodu, kad bi to bas tako lako bilo, ne bi svijet nikad ni dosao u ovu situaciju u kojoj je sad. Sve u svemu, ovo se bez gusala nece zavrsavat’
    Imamo i mi naftne rezerve molim lijepo

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    Sve u svemu, ovo se bez gusala nece zavrsavat’
    Ako je vjerovat Iranu " gusle " su prebačene na bezbjednu lokaciju . Dobro su znali da će ovi gadjat javna postrojenja inače bi danas bili potpuno uništeni . Ovako jos imaju jaku kartu u rukama sto bi Tramp rekao
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,037
    Thanks Thanks Received 
    9,897
    Thanked in
    7,404 Posts

Zamislite da postanemo dio EU i ajde recite koga će poslati tamo da zbori?

Doduše ni Hrvate ne Hebu ni 3%.

15. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Zamislite da postanemo dio EU i ajde recite koga će poslati tamo da zbori?

Doduše ni Hrvate ne Hebu ni 3%.
    Sad bi lokalni posraći rekli da ovoga Hrvata ustvari boli sto Slobo i Šešelj nisu na vlasti i ostale gluposti koje samo ti isprani mozgovi mogu da plasiraju. Jedini kojeg bi uopšte mogli poslat u evropski parlament je Joković iz SNP-a .
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,037
    Thanks Thanks Received 
    9,897
    Thanked in
    7,404 Posts

Quote Originally Posted by forum View Post
    Sve ste u pravu koleginice, želim ugodan dan.
    Da se vratim na ovoga.Ugodan dan?Tačnije sam sHebana kad sam vidjela što je ovaj učinio.

Jesam JBG.

Ali voljela bi da nisam ka ti koji tražiš opravdanje za teroristički čin USA i tu mjeriš koliki im je da izvineš Q a zabolje te što su ovim činom napravili jezivo ****** na planeti.I sigurno da tebe ne pogađa što ti je država u savez sa takvima a vidiš mene baš jezivo pogađa.
    Moji i takvija ka ti se svjetonazori potpuno mimoilaze JBG u životu ali u životu ne bih podržavala to što ti opravdavaš.
    Apsolutno me ne zanima jel to USA ili ko već.Moja država je trenutno u savezu sa teroristima a to je meni vidiš itekako dovoljno da se osjećam loše.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,449
    Thanked in
    2,612 Posts

Fordo postrojenje je duboko ukopano, tako da je to upitno.

Amerikanci su koristili "bunk buster" bombu GBU-57. Teška je 13 tona i može da prođe kroz 18 metara betona ili 61 metar zemlje prije nego što eksplodira. Uptino je da li su uspjeli da unište Fordo postrojenje, ali je to jedina konvencionalna bomba sposobna za to.

Korisili su B-2 bombardere (stelth - teško ih je vidjeti na radaru) koji su sa visine od 12 km iznad mete izbacili bombe. Sama bomba je bez motora, ali zbog velike visine sa koje se baca dostiže veliku brzinu tokom pada. Preko satelita se upravlja krilicima - putanjom i velika težina bombe proizvodi veliku kinetičku energiju pri udaru. Ova energija omogućava čvrstom omotaču bombe da prodre 60 metara ispod površine. Na kraju upaljač aktivira 2400 kg eksploziva.
    Može da prođe kroz 60m betona, ali može i kroz samo 8m ojačanog betona. Sve zavisi koliko su se u Iranu za ovo pripremali. Tehnologija betona je izuzetno napredovala od nastanka čuvene GBU-57.

Generalno ako Iran ima svoje Know how o obogaćivanju uranijuma, kad tad će se osvetiti.

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Last edited by Bugi; 22-06-25 at 17:52.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

19. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Može da prođe kroz 60m betona, ali može i kroz samo 8m ojačanog betona. Sve zavisi koliko su se u Iranu za ovo pripremali. Tehnologija betona je izuzetno napredovala od nastanka čuvene GBU-57.

Generalno ako Iran ima svoje Know how o obogaćivanju uranijuma, kad tad će se osvetiti.

Mene zanima da li je registrovan povećani nivo radijacije i odgovarajuća seizmička aktivnost. Jer se pominje da je na Fordow bačeno 4 ili 6 GBU-57 bombi ukupno, a svaka im oko 2,5 tone eksploziva (13 tona je valjda ukupna težina). Viđeli smo nažalost kakav efekat imaju FAB bombe što ih rusj bez milosti bacaju po mrčenoj Ukrajini. A koliko mi se čini, npr FAB-500 ima 10x manje eksploziva od ove bunkerske.

Uglavnom to mora da je grunulo samo tako, još su pojačali malo sa salvom Tomahavka.

E sad je li prošlo dokle su planirali, to mi možemo samo da nagađamo. Isto i kao da li je išta od opreme premješteno prije udara.

Thanks Thanks Given 
    6,093
    Thanks Thanks Received 
    6,644
    Thanked in
    3,172 Posts

Дима се јави...

Russian leader claims multiple countries prepped to provide Iran nuclear weapons following US strikes

https://www.foxnews.com/politics/rus...ing-us-strikes

"The enrichment of nuclear material — and, now we can say it outright, the future production of nuclear weapons — will continue," Dmitry Medvedev, now the deputy chairman of the Security Council of Russia, said in a Sunday X post.

"A number of countries are ready to directly supply Iran with their own nuclear warheads," Medvedev said.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Da se vratim na ovoga.Ugodan dan?Tačnije sam sHebana kad sam vidjela što je ovaj učinio.

Jesam JBG.

Ali voljela bi da nisam ka ti koji tražiš opravdanje za teroristički čin USA i tu mjeriš koliki im je da izvineš Q a zabolje te što su ovim činom napravili jezivo ****** na planeti.I sigurno da tebe ne pogađa što ti je država u savez sa takvima a vidiš mene baš jezivo pogađa.
    Moji i takvija ka ti se svjetonazori potpuno mimoilaze JBG u životu ali u životu ne bih podržavala to što ti opravdavaš.
    Apsolutno me ne zanima jel to USA ili ko već.Moja država je trenutno u savezu sa teroristima a to je meni vidiš itekako dovoljno da se osjećam loše.
    Ja Vas razumijem, ali nažalost, ne mogu vam pomoći.
    Last edited by forum; 22-06-25 at 20:00.

Thanks Thanks Given 
    24,037
    Thanks Thanks Received 
    9,897
    Thanked in
    7,404 Posts

Ja Vas razumijem, ali nažalost, ne mogu vam pomoći.
    Ko ti je i tražio pomoć ahahahahaha pakao.
    To što je tebi posve ugodno da ti je država u savezništvo sa USA koja roka bombe đe se lijepo objasnilo da za tim nema potrebe i đe narušila međunarodne sporazume pa ih tu nešto opravdavaš to je reko tvoj problem meni tvoja pomoć ne treba.

Malo si se zaHeba druže nisam ti ja nešto ka ovaj ima veće naoružanje i to i on je u pravu.Izvini,molim lijepo svaki ljudski život je za mene jednako bitan ja gledam JBG hjumaniti.
    A ne ko je kakva 8ebena sila u svijet.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,449
    Thanked in
    2,612 Posts

Mi gledamo ko ima veću bombu.
    Možemo li ili da otvorimo odvojen topic za tu stvar?

Thanks Thanks Given 
    24,037
    Thanks Thanks Received 
    9,897
    Thanked in
    7,404 Posts

Gledamo ****** svjetskih razmjera a tu neki seru ka foke.

U prevodu nemoj drug forum sa mnom da se kačiš to ti tamo đe si navika po kafana da prodaješ kafanske priče i opravdavaš neka sranja đe apsolutno ali apsolutno ukinut monitoring na nuklearne bombe na koje je isti Iran pristao mani se te rabote nije ti ovo kafana.To što ti nisi svjestan što je Tramp učinio ovim bombardovanjem Irana to je tvoj problem.
    Last edited by Bluemoon; 22-06-25 at 20:28.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,449
    Thanked in
    2,612 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Mene zanima da li je registrovan povećani nivo radijacije i odgovarajuća seizmička aktivnost.
    Nema seismickih aktivnosti loše one od prije 3 dana, na 5.1 stepeni za koju se sumnja da je u stvari bio i test nuklearne bombe i trigger za ovo što se desilo sinoć.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    43 Posts

Nema seismickih aktivnosti loše one od prije 3 dana, na 5.1 stepeni za koju se sumnja da je u stvari bio i test nuklearne bombe i trigger za ovo što se desilo sinoć.

Mislim da neme potrebe za otvaranje odvojenog topic-a. U okviru ove teme smo pričali o naoružanju koje koriste zaraćene strane. Neko može pogrešno da razumije da pričom o tome nipodaštavamo ljudsku patnju, što nije moja namjera. Naravno da želim da se taj sukob okonča što prije sa što manje žrtava.

Thanks Thanks Given 
    24,037
    Thanks Thanks Received 
    9,897
    Thanked in
    7,404 Posts

Ma da.Nisi u stanju ni da pročitaš koliko je Iran ispoštovao nivo Uranijuma ali u detalje opisuješ što može američka bomba samo bi ti avetni povjerova u namjere.

Opravdavaš teroristički čin od strane USA na Iran.DobroEto.

29. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Dzi

Thanks Thanks Given 
    6,952
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

I meni se cini da sam procitao 60m betona, ali ovdje pod planinu je glavna zastita stijena, trebalo bi dosta manje da probija.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    19,013
    Thanks Thanks Received 
    8,870
    Thanked in
    4,309 Posts

Holandija najavila donaciju F-16 Iranu.Priča se o 14 kom

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

32. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Page 15 of 17 FirstFirst ... 511121314151617 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)