Aaaa neeee, bolje nemoj. 2 soma za manje od 6 mjeseci.
Aaaa neeee, bolje nemoj. 2 soma za manje od 6 mjeseci.
Prema tome, šta da ti kažem?
Nista ne stizem...Uspio sam da ga operem za euro ipo i po mraku da slikam
Prednji lip stoji zapakovan 6 mjeseci, m pragovi isto...kocnice ne ofarbane(ici se u sivu obicnu)
Ove cekerende od "M" retrovizora ce mozda da lete, vidjecemo s lipom kako ce se uklopit...
Donji dio zadnjeg branika ce mozda ide u istu ovu nijansu kao felne
mehanicki smo dobri, otprilike 300e mjesecno zadnjih 10 mjeseci, bice top za otprilike 84 godine
Tocak jeste taman dosta, tako sam i htio, ali kad je na sunce direktno perla i metalika bas odskacu i svjetlucaju
![]()
Last edited by Laz; 18-05-25 at 20:13.
Moraju M branici, pa koliko košta da košta.
Sent from my S25 Ultra using Tapatalk
Stay salty.
za 250e nadjem brednji branik i pragove...
zadnjeg nema za karavana bez zveka
450e je divlji, 700e originalni polovni ali ih gotovo nidje nema...
ocu da kupim i onaj spojler gepeka
nadjoh ga u bugarsku
![]()
Zadnji ti može Vukčević nabavit i još par likova. Ako ti treba, daću ti kontakt.
Stay salty.
[mention]Laz [/mention] Steta sto se nisi dokopao nekog M3-a.
Ne bi ga bilo boljeg u pjacu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad smo kod M-ova, kakvog je plavog M4 neko iz HN uvezao nedavno... Pfff
Stay salty.
Posto ne mogu da nadjem majstora da se posveti tome, odlucio sam sad za ove praznike da skinem kompletnu usisnu granu zbog ciscenja...
Skidao sam map senzor i vidio da je sve krcato garezi, bukvalno se presjek usisa smanjio za 50%.
Koliko sam vidio, kad se skloni 20 kablova razno razne elektronike sto ide preko, trebalo bi da se drzi na samo 5 relativno pristupacnih sarafa...
Kupio sam 2x Abro Carb Cleanera, 2x brake cleaner, dimer imam, aparat za pranje pod pritiskom imam...
Razmisljao sam cak i da je potpuno potpim preko noci u neku banjicu, samo ne znam dal u dizel ili benzin ili u vodu/dimer miks...
Kupio sam nove dihtunge stavke 2, 12, 13 i 19
A planirao sam da rasturim sve, skinem i crijeva od turbine da bacim pogled ima li ulja tuda i kakvih pukotina, ima li svrhe skidati intercooler i mozda njega isprati? (295k km, vjerujem da niko nikad to uradio nije)
![]()
Pa da pocnemo....![]()
tacno te zovem sjutra na video poziv kad skenjam nesto![]()
@guvarana
Stavih napokon prednji lip na ovaj obicni sport line branik, a nije da mi je stigao prije 5 mjeseci...Dosta ga je uozbiljilo casti mi.
I spustilo barem 3 prsta
A znajuci moj mozak, prvi parking idem uz ivicnjak i ostavljam komplet branik tu, zajedno s lipom
Instalacija trajala bgm sat i po' valjanja po podu...nije ga bas lako dovesti u liniju, jer se i ne poklapa bas...ima malih razlika u braniku izmedju 2015 i 2016
Na kraju ovako, jeste malo agresivnije:
![]()
5-6 kila benzina u kadici i ostavis je unutra 10-15h.
Kulturica skroz, jedino ovaj nosac iza resetke je selo.
sto moji rekli, mislis na ove drske od metle?![]()
opet mi vracaju
Nemam nikakvu lampicu ni gresku da prijavljuje...Ali ga uhvatim da radi malo grubo na ler nekad, vidim ostupanja u obrtajima i rekao bih da se malo ulijenio od 1500 do 2000 obrtaja....Kad ga stisnem nekad vuce kao blesav, nekad kao da mi fali bar 60-70nm obrtnog...
Medjutim kad udjem u memoriju gresaka, izadju mi ove greske, i to taman na kilometrazu koja je na satu
(ali pise error would not activate a CEL )
24FC00 - Air mass meter, ratio of mesured to calculated air mass to small
255C00 - Exhaust gas recirculation actuator, valve open too wide
276900 - Map incorrectly applied...Map values not possible
Sta sam uradio, otvorio plastiku na aktuator EGR ventila, vidio dje zapinje(odnosno na tu maks poziciju), ispritiskao ga rucno 15-20 puta i stavio malo masti za visoke temperature na onu ruku/osovinu, tako da trenutno vise ne zapinje.
Ufatio krug, rekao bi da radi mirnije...(opet mislim da ni to nije nista, jer treba odradit adaptaciju egr-a sa ISTA, ali nemam 300gb prostora da je instaliram)
Medjutim hvatao sam neki data log uz pomoc bimmer-toola i bimmer linka, i nista mi jasno nije...
Prvo izgleda da mu fali gomila vazduha (air mass actual 702mh/stk, expected 1600 mg/stk).
Ove vrijednosti su ok, odnosno trebao bi da dobija 1600mg ali iz nekog razloga ne dobija...
Druga stvar, underboost (actual 1725hPa, expected 2227hPa)...a opet nemoguce, hPa kad se pretvori u bar to dodje 1.72 bara trenutna vrijednost, a trazena vrijednost 2.2 bara...Sto je nemoguce, jer ovaj motor gura do 1.55 bari fabricki, osim ako neko nesto nije cackao, s tolikim pritiskom idu debelo preko 200kw
![]()
Kako radi klapna?
Frende imas nedje falsa vazduha pa nemas tih oprilike 500mbara boosta...
Manjak vazduha kroz Maf /Air mass trigeruje duze da egr recirkulira gasove ili je Map osvirao svoje...
Pogledaj na sami kontakt kroz parametre jel imas reference Map na 950mbara...
![]()
Reno fluence
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Vrišti kinesko tržište iz njega
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks