Nijesam juce htio da ti pumpam nadanje, ipak je ljepse iz minusa uci u pozitivu sto se ocekivanja tice. Imao sam bas dobar osjecaj za Medison ove noci, ali sam ipak cekao da sat otkuca kraj da se javim ovdje.... Jer Njujork
A sto se utakmice tice da li se mozemo naci na sredini i da kazemo da je Jokic najbolji igrac van USA u istoriji NBA, a Bruda?
Zelio bih da prodje Njujork, ali ljepsi bi bio okrsaj OKC IND
nedostajale bi Bransonove bravure sa poludustance
Last edited by St.Dzonny; 30-05-25 at 03:47.
NYK ima realne sanse protiv OKC, Indi nema.
Mada ovo danas pripreme utakmice ko da gledas regularnu sezonu i Sarlot.
Zato je OKC jedina dje je zbog konzistentnosti u odbrani i postojanja trenera na klupi.
Da je ubacio jedno slobodno Cet pricali bismo o ulasku u finale s dva poraza.
Dobar je Jokic, ne na nacin na koji ga svi uzdizu.
Neki igraci su bas dobri ali i sa ostalim dobrim igracima oni ne mogu da osvoje titulu.
Jokicu se moze dovesti par odlicnih igraca i da osvoji titulu, vrv lovorike odu njemu, a sustinski bas ti drugi igraci ce omoguciti titulu.
Tu je i taj recency bias. Pau Gasol dvije titule. Ne moze se reci da je bio tu dio, jer bez njega nisu mogli nidje. Dodje on i dvije titule.
A onda sa Spanijom pregrst medalja. Onda se i tu moze napraviti slucaj da je imao strasan tim, ali ja isto pamtim kad dodje sa 35 godina na EP, i bukvalno sam osvoji titulu.
Jokic dodje u tim koji osvaja srebrne medalje i onda taj tim ispadne od Italije, ili osvoji bronzu.
Novicki dva NBA finala.
Danas je najlakse za strance. Najlaksa liga ikad za skilovane centre. Jer nema jakih centara.
Ali moramo ipak se sjetiti da je Vlade Divac kao sofomor igrao NBA finale, kao drugi igrac tima.
Da je taj Vlade Divac po mnogo cemu bio bolji igrac od Jokica.
Ali on je igrao u eri dje je jedno 15 timova imalo azdaju od centra, pa mu je svako vece bilo tvrdo.
U eri centara, u eri kad se stranci nisu postovali.
A daj Divcu najvise dodira u istoriji NBA, u danasnjoj kosarci, nesto sam ubijedjen da bi isto bilo ko s Jokicem, a jos Vlade je do 30. bio bolji defanzivac.
Vlade Divac sigurno nije najbolji igrac van USA u NBA istoriji.
P.S. Hakim je realno non-american. Janis...
lakse od ocekivanog. brunson naceo, towns nastavio, hart zavrsio. knicks kosarka.
nakon sto je igrao prakticno samo garbage time u prve 2 runde, +22 landryja shameta za 36 minuta na parketu u zadnje 3 utakmice tesko da je neko imao na listicu za tombolu.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Ko pamti, kada je bilo vise ukradenih lopti sada ili 90ih? Nesto mi se cini 90ih. Procitah neke tvitove koji sugerisu suprotno
Nema niko šansi protiv OKC
80-ih i 90-ih je bilo vise kradji - logicno, u prosjeku su igrali gori igraci, a ove sezone je bilo najvise u 21. vijeku.
i rampi je vise bilo 80/90-ih, mada ne koliko bi neko pomislio, samo 5-10%.
iako slusajuci razne ujceve alberte sa 'during the war...' pricama ne bi niko to pomislio, prakticno sva statistika govori da se danas igra bolja, brza i atraktivnija kosarka nego u 'zlatno doba' - vise poena, vise suteva iz igre, manje licnih gresaka, manje bacanja, manje gresaka, vise zakucavanja, vise trojki, bolji procenti suta, krace trajanje utakmica...
Danas ima vise zakucavanja bego ikad, to mislim ne mora da se provjerava.
Nikad vise ovih kontri, nikad vise nemanja centara blokera, valjda i parket vise nije parket, nego dodaju mu neke paterijale za fleksibilnost.
Kazu ulicni dankeri da na NBA parketima imaju veci odraz.
ALI, dje su ti igraci danas koji vide neku planinu pod kos pa uspjesno zakucaju preko nje?
Moranta smo uzdigli na nivo bozanstva, covjek sam sa 25 godina rekao da nece vise da kuca, a uspjesnost kucanja mu je 4 promasi na svako uspjesno.
Cijela liga i jedino Entoni Edvards ima prava ingame zakucavanja.
Prije je takvih igraca u ligi bilo mnogo vise. Na kraju krajeva, Kempove konstitucije mnogi danas u ligi, ne vidim da se zalijecu na kucanje kad je bilo ko pod kos.
A ovo da neko pomisli danas, pa eto taj Morant jedan jedini, uspio ne bi, a Vins je ovjerio sve visoke iz tog vremena.
Osim ovog.
A to da je sad neka svemirska kosarka... Titule osvajaju najmanje losi timovi.
Minesota igra kuci mec koji je prakticno win or go home, i u toku cijelog meca imas osjecaj da gledas Sarlot kad je odbrana u pitanju.
Za napad nikad necu naci zamjerke, ne upada pa ne upada, neko je stvoren da ubaci kad treba, neko nije, ali da odbranu igras na nivou Sarlota, pa to je nedopustivo.
Minesota igra odbranu da ostane u igri, JDub bez ikakve uigrane akcije ostaje sam na tri. Uze neke druge teske greske u poslednja 3min.
A evo kosarka prije samo deceniju. poslednja 3 minuta perfektna igra odbrane. Jedino sto Grin sutnu trojku koliko toliko lagano, ali to je Grin, i itekako mu je Love zasmetao pri sutu.
I jedini pogodak se dogodio sa fade away trojke sa 9m.
pogledas ovo, pa dodjes i pogledas ovo sto rade Niksi, sto radi Minesota......
Jedini tim sto je odigrao normalnu, pametnu, grindersku odbranu, je OKC, i vrv ce da osvoje.
Evo na 8:42 upalite. Jes to vec 6 razlike, ali opet...
Ni poslednja 2min mozda najbitnije utakmice sezone ne mozes da se sastavis sa odbranom.
Plej ti ode skroz na obruc da polozi bez kontestovanja, utece ti igrac i ostade sam na 3...
I onda hali cudo. Hali je k. na biciklo, znate li kakvu je kosarku kajri igrao te 2016. pa eno se zalece na kos jer je mislio da ima prednost pa zamalo izgubi loptu.
A u ovoj atomskoj kosarci imas tri duga 3D igraca na parketu i centra, a plej ti polozi lagano when it matters most.
Na 00:35 tog snimka iz 2016. godine imate ulaz Lebron dje ga odbrane tako sto se moze tumaciti da je bio faul (makar po jednoj sudijskoj odluci nakon pregleda koja se dogodila ove godine u PO).
Obratite paznju na reakciju lebrona, iliti Leflopa kako ga zovu. Faulirase ga, nema reakcije. Odmah trk nazad.
E zato je on igrao finale svake godine dok je bio u prajmu, e zato danas gledamo svake godine nove finaliste, i plaky plaky sto neke glavne zvijezde nemaju s kim da igraju.
A ne ulazi se u finale jer se prepires sa sudijama oko svake odluke, mases rukama, dok na drugoj strani protivnik postize lake poene.
Zamisli nivo odbrane kad ti protivnicki glavni igrac u najbitnijoj utakmici sezone uvali 32 12 15 i 0 TOs.
Ne moramo da gledamo da shvatimo da je to neki idiotluk od odbrane kad na 15 asistencija je 0 TO, igrac koji ima kontrolu lopte ko Đoko Šalić.
a prelistaj finala, finala konferencija, vazda ces naci da je neko zabio 35-40 u odlucujucoj utakmici. bjese li jordan dao 40 juti 97-e, ili hakeem 35 shaqu 95-e, rookie magic johnson na centru 1980-e sa 40 + 15 protiv sixersa... cus ruki ti zabija 40 u odlucujucoj utakmici, a igra van pozicije, nesprdajse. bolje da su rasformirali ekipu nego sto su nastavili da bitisu ... i posle 3 sezone u finalu pomeli te iste lakerse. koliko retardiran trener moras da budes, pa da imas 5 hall of famera u ekipi i izgubis 4-0 u finalu? a cekaj, riley je to bio? e ne znam onda...
Статистика каже масу личних. А по рекорду на страни, не пише нам се добро.
![]()
Last edited by avet; 31-05-25 at 17:33.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
capers je meni medju boljim sudijama.
a ovoj dvojici ne bih dozvolio da zvizducu ulicom.
Man up.
And bring it home.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
thomas bryant vs hartenstein u finalu. da su u denveru dobijali po 1/4 jokicevih dodira, poslali bi ga u charlotte za taja gibsona.
Изгубљене лопте и фаст брејк одбрана. Пакао.
nazalost, ne vidim izlaz iz ove rupe.
Тешко
crni josh, zavrsi to... znas da ovaj ceka da presjece lob.
Имаш 2 на 1 полагање. Избациш да се 3 пуца, погодиш али јбг пета на линији. Инди 3 погађа без одбране. Умјесто сигурних 10 разлике иде на 15.
И сад ово на крају, умјесто Дус да пуца последњу он додаје Харту да бача циглу.
Што ћеш.
da, najvise bas zbog takvih situacija mislim da je gotovo. gomila nekih sitnica koje su trebale da ucine rezultat izjednacenijim.
moze KAT iz minnesote, ali ne moze iz sudijskih mengela.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks