Napisah ja nije instant, nego "gotovo odmah". Dogodine instant.
A mislio sam da je 24/7 na prvo citanje.
Ali NIJE…
Cekamo TIPS clone… sredina 2026.Code:U narednoj fazi, do kraja 2025, planirano je proširenje operativnih kapaciteta sistema, uključujući produženje radnog vremena, kao i mogućnost obrade naloga tokom neradnih dana i vikendom, čime će se dodatno unaprijediti fleksibilnost i dostupnost platnih usluga.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Napisah ja nije instant, nego "gotovo odmah". Dogodine instant.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Bolje i to nego kao sada da cekas po par sati
Danas testirao, radi sa HB na NLB (iznos 1.10) u roku od par minuta.
Nego provalih da ne dolazi sms od HB, mora da su stavili opet neki limit, nedje sam se zalio pa su me bili ubacili u “grupu” dje dolazi.
Ili android zna te poruke da posalje u junk/spam
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Zasto je 1000 eura limit? To je ispod prosjecne zarade.
Samo da vam kazem za postenu HB.
Ne salju se odlivi manji od 3€. Na moje pitanje zasto, kada se slalo i da mi ukljuci. Ne moze on da ukljuci, pa reko kako ste ugasili? Pa ne znam.
Uglavnom moram sada na salter.
Ni Andorid ni IOS poruku od registrovanog sendera ne šalje u Junk. Tehnički može, ali se u praksi to ne dešava. Banke su morale da registruju sendere kod provajdera.
Zato što je od uspostavljanja platnog prometa isti sporvođen kroz dva sistema. RTGS i DNS. RTGS je bio za transakcije preko 1,000 eura i budžetskew prihode, a DNS je za iznose manje od 1,000 eura. Ovim je to sad svedeno da se bukvalno sve radi kroz RTGS. Precizan naziv je RTS/X.
Ako dobro pamtim, radi se o sistemima koje smo dobili kao donaciju od narodne banke Slovenije krajem 90tih.
Last edited by hercules; 27-05-25 at 07:53.
Android redovno salje 2fa poruke od PayPal. I to ih sakrije u taj junk, pa ne zna svako da provjeri tamo…
Last edited by hercules; 28-05-25 at 08:35.
200e poslato juče (sinoć) iz CKB u NLB. Još nema priliva.
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Stiglo u 10:00![]()
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Odmaraju CBCG aplikacije i serveri od tolikog rada u toku dana. Jos sada sve brzo obradjuju, pa se pregriju. Lampasi
Ovaj novi RTS/X izgleda da radi samo 9-17 i to samo radnim danima. A to je radno vrijeme RTGS sistema.
Tek kada uvedu TIPS clone kapiram da cemo dobiti instant 24/7/365 (jul 2026).
Last edited by Sale; 28-05-25 at 10:39.
Ne.
Nalozi preko 1,000 eura su oduvijek išli odmah i idu i dalje. Po starom su nalozi ispod 1,000 se saldsirali 3x u toku dana.
Po novom sistemu, sad će i nalozi ispod 1,000 eura da se saldiraju odmah tj do nekih 20tak minuta prođe.
Limitirajuće je što platni sistem radi do 17:30. Sve nakon toga, nezavisno od iznosa će biti proknjiženo sjutra dan ujutro.
Ma kakvi,u praksi nije tako 100%
Pitaj CKB,puste u 11h na pr,oni proknjize mozda u 16i45 pri kraju radnog vremena. I to redovno. A nekad se desavalo ako je petak u pitanju,puste plate oko 13, ponedeljak smo cekali dosta puta.
Isto meni i kolegi,koji jedan ima manje jedan vise.
Zato te pitam oce li ovaj sistem sto pomoci
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Miovrag ovo je ovako kako sam ti napisao. 100% i u praksi je ovako. Kazne za platni promet su ogromne, i niko se sa tim ne igra.
Knjiženje zarada koje pominješ je druga tema gdje ima problema od banke pa do poslodavaca. I dan danas ima poslodavaca koji spisak za knjiženje dostavljaju faxom, slikaju pa pošalju na viber i slično.
Da za većinu njih nema tačan broj računa ili nešto drugo unešeno.
A onda imaš banke, koje drže (DNS) naloge do zadnjeg kliringa pa ih tek onda puštaju.
A iz prakse ću ti reć, da poslodavci što privatni što budžetski lažu zaposlene da su puštili zarade. Najčešće ukucaju nalog koji nije realizovan jer nema sredstava nego se u toku dana napuni prilivima pa onda prebace bankama. Pa onda pšošalju spisak. Pa kako je zadnji dan u mjesecu, a dobijaš spiskove rijetko u excel ili txt formatu da bi to mogao nekako automatizovano da odradiš, imaš situacije koje si napisao.
A ti mi pošalji račun na PM da ti prenesem novac danas i doći će ti za 20 minuta ako to odradimo do 17i30.
Ja pricao o prilivu novca tj plate na mjesecnom nivou.
Jer to mogu milion posto da tvrdim,da banke nesto ne odrade kako treba,mada iskreno po iskustvu kolega NLB je gora od CKB.
Poslodavac pusti novac(drzavni sektor),racunvodja proslijedi banci,kolege koje imaju racun u banci dje dje je poslodavac,istog trena dobiju novac,a mi ostali smo na stand by cekanju. Kazem opet kada je petak (sada banke neke ne rade vikednom)desavalo se x puta da nas prebace za ponedeljak posle 11h.
Poslednja je isto bila u petak,ckb je zavrsila stvarno u roku za 40min svi smo se cudili,dok kolege koje su imale racun u hipotekarnoj morali su da cekaju ponedeljak. Uplata je bila stvarno malo prije 16h.
Tako ti si u tome, mnogo bolje znas o svemu,ja samo ti kazem kako je u praksi i ne moze bas svaki mjesec da racunvodja pravi propust
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Posalje tvoja firma kumulativno pare i spisak od 200 radnika, uplatio bih vam nikad![]()
Bila je prica da ce CBCG da zabrani ovaj nacin rada ali su se sjetili da im kolege iz ostalih parazitskih institucija primaju na isti nacin pa cute.
Ovo sto pominje Herkules za fax sam svojim ocima gledao i iznevjerovao da firma salje faxom u 21vi vijek spisak sa platama
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ma sve je to ok sto oni to rade, meni je veci provlem sto ti banke odrade dalje.
Banka ako odbije onda nece slat, vjerovatno ce prec na drugu banku ali se to rjesava sa cbcg, upsss cbcg ne radi kako treba, vracamo se na spiskove.
Da li moze signal za fax? Hvala![]()
Kazu mi u filijali banke - lik svakog dana dolazi i donosi zute naloge za prenos i “pusta” ih sa saltera…
XXI vijek… covjek nece da koristi m/eBank. Nego tamo ceka sa penzionerima…
Last edited by Sale; 28-05-25 at 21:13.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks