Ako te dobro razumijem imas tavansku plocu, pa krov.
Ne treba ti niko, pogotovo ako se na tu tavansku plocu ne izlazi (ne gazi). Imas foliju, poredjas kamenu vunu, pa opet foliju (ako nedje voda prodre). To je to, ustedjes masu para za nesto sto moes sam za dan napravit.
što bi rekao AL no1 - ekser umijem zakucat a ostalo ne diram. priznajem da bih volio da imam malo tvog entuzijazma za majstorisanje.
ako već investiram, ja bih najradije da nađem nekog profesionalca da to odradi kako treba. da ne razmišljam oće li to da se skvasi, zapali ili će ga miševi pojesti
znate li nekoga pouzdanog kome bih mogao da se obratim za ovakvo rješenje? osim velikog troška, postoji li još neki razlog zašto ne bi ovako izolovali da ste na mom mjestu? nemojte mi samo reći da je overkill ako se niste tokom zimske sezone tuširali kod mene.
Kome se obratiti za postavljanje ležećih policajaca? Pretpostavljam da s Ene smije na svoju ruku kupiti i postaviti, nego da treba neko riješenje od mjesne zajednice ili opštine?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
Malo mi fali, jer ima nekoliko pilota sa raznim kršinama, pitanje dana je kada će neko dijete da pokupe
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
Mogu ti ja provjeriti za to pa da ti javim.
Setam zadnjih dana donjim pa znam koje su to budaletine, golf 3, golf 4, bmw 3, sve old tajmeri a djecina vozi inpola ih narkomani i sitni dileri.
Evo ovako:
Trebalo bi odobrenje od sekretarijata za kom. djelatnosti. Oni skupe zahtijeve i onda komisija donosi odluku treba li i moze li.
Zahtjev predas u mjesni zajednicu pa oni proslijede sekretarijatu.
To ti je to.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Koja firma ili majstor su dobri da se angažuju za mjesečno održavanje lifta i koliko naplaćuju ako ko ima iskustva? Lift je 20 godina star. Imamo problem sa predsjednicom, neće da čuje za takav ugovor ali sredio bih ja to.
Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Zavisi koji je lift koja marka... Ne rade svi sve..
Inace reci toj precednici da je to njena obaveza ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by darko cfc; 17-05-25 at 18:44.
Satelitski resiveri/oprema
Mi smo presli na Lovcen Lift, za sada su veoma dobri.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Lift je Kleemann, nama ga Vulin održava, tj. kad se nešto ozbiljnije pokvari dođe. Inače, par stanara ima ključ od podruma i resetuju lift ako može to da pomogne. Treba sad neki semering da se mijenja, ulje curi od prvog dana ali sad su to lokve. Nekakvu kontrolnu tablu je popravio, to je bilo ~900 eura, nema računa fiskalnog. Neće žena da prihvati da je ugovor bolje rješenje, a što da uradim ne znam. Mislim (griješim?) ***aćemo mu oca tim resetovanjem. Pa ovi s nižih spratova što se tobože ne voze liftom, a vidim gore na forumu to je učestalo, ne kapira svako da je zgrada jedna kuća zajednička i da sve pripada svima i svi su obavezni da doprinesu održavanju, bez obzira na zakon a i u skladu sa zakonom. Sumnjive stvari se dešavaju u ulazu, ne valja ni tenzije da rastu.
Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ukoliko zgrada ima lift skupština stanara mora (naglašavam mora) imati ugovor sa ovlašćenom kompanijom za održavanje liftova. Ugovor sklapa upravnik. Ako se nešto desi zbog neispravnog lifta upravnik se smatra odgovornim (ako nije angažovana kompanija). Svi ne rade sve (to bilo neozbiljno), a, kako su kolege napisale, Vulin je za taj lift u vašoj zgradi.
Sent from my Motorola 8400
Kazne za neodržavanje liftova
Upravnik ili privremeni upravnik može biti kažnjen novčanom kaznom od 500 do 10.000 eura ako ne obezbijedi redovno održavanje i kontrolu bezbjednosti liftova u upotrebi. Ove kazne propisane su Zakonom o održavanju stambenih zgrada i sprovodi ih nadležna inspekcija.
Kazne za nedostatak protivpožarnih aparata
Stambena zgrada kao pravno lice može biti kažnjena novčanom kaznom od 150 do 10.000 eura ako ne obezbijedi ispravnost protivpožarnih uređaja, uključujući protivpožarne aparate. Takođe, za neobezbjeđivanje vršenja kontrole ispravnosti ovih uređaja, kazna može iznositi od 100 do 1.500 eura.
Prema Zakonu o održavanju stambenih zgrada, upravnici su dužni da:
Obezbijede redovno održavanje i kontrolu bezbjednosti liftova.
Održavaju ispravnost protivpožarnih uređaja.
Vode evidenciju o korišćenju sredstava za održavanje zgrade.
Podnose izvještaje skupštini etažnih vlasnika.
Predaju dokumentaciju po prestanku mandata.
Neispunjavanje ovih obaveza može dovesti do novčanih kazni u skladu sa zakonom.
Za detaljnije informacije, možete se obratiti lokalnoj inspekciji za stanovanje ili pravnom savjetniku specijalizovanom za ovu oblast.
Ovo veli chap gpt sto pretrazi novinarske clanke
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pozdrav ljudi. Da li neko zna kome bi se mogao obratiti za neke informacije, konkretno, planiram jedan dio zajednickog podruma pretvoriti u stambeni dio. Kako se radi o prenamjeni, trebao bi neke informacije odakle da krenem, sta je potrebno da bi se izvrsila prenamjena itd..
Procitaj prvo zakon o odrzavanju stambenih zgrada. Cini mi se da nije dozvoljeno..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks