I ja sam motorcikista i presao sam dosta na dva tocka...ali ovo sto se radi u zadnje vrijeme (od kad je ugrijalo) nema nikakvog smisla, reda, nacina, pameti, discipline...jednako vozaci automobila i motora znaci mozga bez...
Sto se tice motorista ovo je jad sto se radi, koliko su samo napadni, bahati, mudovista sa usadjenom mislju da moze sve i svasta i kad god pozeli, to je zalosno.
Kad god vidim, cujem i mogu ja se sklonim desno da me predje kroz grad i na otvoreno ali isto tako nisam duzan da lomim auto po šahtama da bi njega propustio, da gazim po sljunku, da ulazim u kanale pored puta...toliko su 85% njih bezobrazni i nabijaju se uz branik ne bi li dali do znanja da si kreten koji se "mora" skloniti.
E da imam neko starije auto vecini bi zakocio pa neka trosne jer drzi rastojanje od par cm pa neka se celici eto do toga je doslo to divljanje.
Naravno da ima i vozaca automobila koji su mozda ljubomorni sto motor moze proci i brze stici dje je naumio pa se namjerno nabiju uz bijelu liniju i ne daju da ga mimodje i prodje izmedju dva auta...
Sve ukupno ovo je jad sto se radi magistralom, ulijecanja, prelijecanja, makazica, izlijecanja....amin Boze daj.
Francuska. Tamo vozače automobila uče (ili im se preporučuje) da se drže bliže desnoj ivici svoje trake kada su u gradskoj gužvi ili koloni, kako bi ostavili sredinu slobodnu za motocikliste koji prolaze između vozila.
Ova praksa je deo kulture deljenja puta i u skladu je sa zakonima i smernicama za bezbednost motociklista. Slične smernice postoje i u Belgiji, Holandiji i Španiji, ali se najčešće povezuju s Francuskom, gde je prolazak motociklista između kolona (tzv. interfiling ili lane splitting) legalizovan i regulisan u određenim uslovima.
U mnogim drugim zemljama (poput Srbije, Nemačke, Velike Britanije itd.), ovakva praksa ili nije zakonski regulisana ili je čak zabranjena, iako se u praksi često dešava.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pomjerim se dje god mogu da prodje motor, jer ako ja moram da cekam na semafor ili kolonu auta, on ne mora,zato je motor-skuter napravljen da se brze moze krecat u gradsku guzvu, ne bi trebalo da preticu na granicu jer tamo svi cekamo, na ostala mjesta srecan im put
Srecan im/nam put i uz put da ne remetimo ostale ucesnike u saobracaju eto toliko.
Ukoliko kolona stoji uvijek se treba skrajnut desno ne samo zbog motora nego i zbog hitne/vatrogasne/policije...koja mora imati put za prolaz i lakse ce se probit ako smo toliko kulturni a ne kosta nas nista.
Ko zna koji udes na ovu dionicu...
*ovoj dionici
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ajde majcin sine nadji djelove za Camry…
Prema tome, šta da ti kažem?
Bjehu li na ovu raskrsnicu kamere što snimaju prolazak kroz crveno?
Poginuo taj mucenik u klia.bagra neizivljena
Sent from my SM-S938U1 using Tapatalk
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Sta se desilo tu tacno? Ako je Audi leceo iz pravca milenijuma kojom brzinom je morao ici da ovoliko odlete?
Dvije osobe su teže, a jedna lakše povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nezgodi do koje je došlo sinoć oko 23 sata kod Pravnog fakulteta u Podgorici u ulici 13. jula.
Nema poginulih kažu Vijesti...
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Maturanti pjani, btw kad ste vidjeli zadnji put patrolu da stoji i zaustavlja Podgoricom i alkotestira? Ne pamtim da sam vidio, prije su stalno bili na barem 10 lokacija, kod Sat kule recimo stalno, sad ih nema niđe/nikad. Vikendom da ne pričam, nema šanse da je neko pjan iz centra recimo mogao promašiti policiju, cijelu kolonu su znali da zaustave.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 22-05-25 at 07:39.
Nadrkani vozac vozi nadrkanog BMW-a…to nikako ne moze biti regularno.
Sinoc oko 10 sati, vozim NK PG, kroz Budos, vidim u retrovizor auto sa upaljenim pozicijama priblizava se ogromnom brzinom, ja 4 zmigavca, on duga na 2-3 sekunde (vidim da mu ne rade kratka). Ajde da mu idem ispred da moze da se orjentise, poslije par minuta je poceo da pravi osmice i nikako ne znam kako je izbjegao 3-4 auta iz suprotnog. Vozio je tako par km, onda je legao na gas i skinuo nas kao da stojimo.
122, tako i tako, kaze odlicno, imamo patrolu kod Bogetica, ja kod Bogetica, evo ih, zensko, zaustavili je, pijana ili nasmrkana.
Mozete da kazete junšpi i to, *****ise bas.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks