El Eternauta AKA The Eternaut (2025)
Prve dvije epizode skroz na mjestu.
A vrv ce biti sve bolje i bolje.
Serija je sjajna oslanja se na kultni Invasion of Body Snatchers ali 6 epizoda su malo bile da iole zagrebu sto ce se dalje desavati, ogromni clifanger na kraju
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Mobland odlichan,samo mi je krivo shto ne sachekah da izadju svih 10ep pa da tek tada odgledam.
...
Ja i cekam da izadju sve pa da gledam, ne mogu tako polovicno pa da cekam u nedogled.
Odgledah i ovu 7. sezonu Black Mirror-a. Ne znam, nisam vele odusevljen ili mi je dosadila slicna tematika.
Taman mi je prva epizoda 'najbliza' sa svim preplatama u danasnjem vremenu... Ostale bzvz.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Vidim bombastične najave na neki portal za serije a nisam gledala ni prvu sezonu pri tom tematika (sjutra će smak svijeta od vanzemaljaca i vječite zime) evo od 1999. ako nije iscrpljena ne znam šta je.
Pogledah trejler ako izuzmem saj faj momente meni izgleda kao klasičan ratni film gomila pucačine/straha/i sl.
https://m.imdb.com/video/vi409978703...tt_ov_pr_ov_vi
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
[QUOTE=Bluemoon;6170719]Vidim bombastične najave na neki portal za serije a nisam gledala ni prvu sezonu pri tom tematika (sjutra će smak svijeta od vanzemaljaca i vječite zime) evo od 1999. ako nije iscrpljena ne znam šta je.
Pogledah trejler ako izuzmem saj faj momente meni izgleda kao klasičan ratni film gomila pucačine/straha/i sl.
https://m.imdb.com/video/vi409978703...tt_ov_pr_ov_vi
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk[/QUOTE
Serija je pravljena po noveli nekog argentinskog autora jos iz 60-tih godina proslog vijeka, u vrijeme diktature na kraju nije uspio da je kompletira jer je nestao ka i mnogi tih godina u Argentini.Serija nije nista originalno ima podosta rupa u prici plus sto je 6 epizoda u sezoni prekratko da se ista objasni a otvorenih prica koje su samo zagrebane u ovoj sezoni za narednu sezonu ima poprilicno ali obzirom da su je argentinci pravili moze im se progledati, ja cu pogledati i drugu sezonu jer me zanima kako ce zatovoriti sve teme koje su ostale otvorene.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
[QUOTE=goldfinger;6170742]Pogledah o čemu pišeš zapravo mnogo zanimljiva storija u stvari se radi o stripu i ima jake političke poruke u metafori o vanzemaljcima odnosno kolonijalistima.Ali i ozbiljna priča o prodaji autorskih prava koga zanima.Netflix vjerovatno tako nešo prilagođava mas kulturi.
zavrsi se The Righteous Gemstones, odlican finale serije. Meni vjerovatno najslabija serija od Danny McBride-a (pored Vice Principals i fenomenalnog Eastbound & Down), ali opet kao paket odlicna i sto je najbitnije, standardno kvalitetno napisani kretenski karakteri, ne zna se ko je veci idiot. Iskreno se nadam nekoj slicnoj seriji od iste ekipe u blizoj buducnosti.
Nije mi jasno zashto sam stalno preskakao ovu Fargo,josh mi je tu Bob Odenkirk...odlichna!
...
MobLand.
Možda će vam na početku izgledati kao Gaj Riči sa Temua,ali od 2.epizode on dolazi na svoje...donekle.
Jedina zamjerka Gaj-u,ako već praviš lika koji vuče na Don Vita,onda ne ide da ga glumi onako zgodan glumac...Marlon Brando se tačno pred Kuma dovoljno proružnjao u odnosu na mlađe dane,da je mogao da glumi onako opasnu njušku u Kumu.Pirs je i kao čiča previše zgodan za nemilosrdnog vođu Irske mafije u Engleskoj.Ali,stvari vadi Tom Hardi.I facom i stavom.
Sve u svemu meni 8/10
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Previše komično-nerealnih scena, tj. " a jeeeess" scena, za seriju koja teži da bude ozbiljna krimi drama.
Ali zanimljiva svakako, jedva čekam još ovih par epizoda...
PS: Baba je zlo
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Jedino što vidim kao realan prikaz Britanaca su Baba i Belin otac...političar.
No da se vodim realističnim prikazima u krimi akcijama ne bih gledao "Leon-profesional" 5-6 puta a ne gine mi i 7-mi ubrzo
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
U moru serija koje preskacem, realno nista trenutno ne gledam, osim Mobland, evo vidim vec dvije epizode nove sezone Godfather of Harlem. Najs.
https://www.imdb.com/title/tt8335218/
Nzm jel bilo ali top serija
Nesto sam imao neku averziju prema ovom tipu serija ova mi se bas dopala jer bukvalno nema zasticenih uloga da ono znate ovaj je tu od pocetka do kraja
Imate je na hbomax
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Probah gledat Twin Peaks, izgurah nekako prvu epizodu.
Vrv je u to vrijeme to bio vrhunac krimi serije, meni sad djeluje ko da su iz sprdacine radili neke scene.
Pade mi na pamet da nisam nikad gledao Sons of Anarchy.
Je li cemu to? Carli Henam je po meni jedan od boljih slabo zastupljenih glumaca.
Obje su prelijepe serije. Dok Twin Peaks važi za onu koja nije za svakog, sa SOA ne možeš, vala, pogriješitiŠto neko ovđe reče za neku drugu - blago tebi pa je gledaš po prvi put
![]()
Twin Peaks je kult, ako ništa zbog prelijepih žena
Sve do jedne ure je fakat, a od jedne ure je nefakat.
Kult je zbog glumaca i čudne (neobične radnje), a ocjena prelijepih žena...
5/10
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks