Da vas pitam nešto, jesam li jedina koja ije supu, ponekad, iz šolje, kao čaj ili nas ima još
Mrzi me da čekam rezance da se skuvaju, a na repertoaru je i lešo meso sa pireom.
Fotke nema jer jedem iz šerpe, a majka veli da je to nepristojno... međutim - cheap trills.
Mrzi je veli da ceka rezance... ja posrcem supu, pa na kraju gomilu rezanaca i knedli na kasiku
nothing comes from violence and nothing ever could
A ono kad skuvaš vareniku, pa kašikom zagrebeš sa dna šerpe![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Đe živiš tačno?
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Što mu ga dođe izgratan?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Umoran, pa pojednostavljeno
Par komadića bifteka, dvije neđelje unazad premazanog senfom i medom i solju morskom, zasušenog lijepo i sazrelog, šitake oni baš svježi, jedri, mlada krtola u koru na kolutove, istopljen maslac i maslinovo ulje i papar u zrnu i ruzmarin svježe ubrani i koji čen češnjaka zdrobljenog, u kesu za zamrzivač izmiješano, na sunce. Pa za jedno uru, dvije, na vatru. Sa malo mladog sira kozijeg i čerija, valjaće će.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
.................................
Ipak sam bio mnogo gladan, pa pojačanoZrelog kajmaka umjesto mladog sira, i koja mrva dvopeka
Vazda prvo trošim meso i dvopek, natopljen onako sokom od mesa i puterom i češnjakom i ruzmarinom u koji se pržilo i kajmakom, uz čeri, a pečurke i krompir ovaj hrskavi pržen u tu isti mješavinu jedem za dezert
Btw, ovo je na moj ukus medium rare, jer ovaj ostatak ekipe tako jede, inače, da je bilo po mome, ovo bi sve plivalo u krvi![]()
Vafl sa kremom od pistaca, nugat kremom, bijelom linoladom, mljevenim keksom i jos ponesto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzeo liganja onih većih, kojeg gambora, mlade blitve, one krtole što je ko zlato žuta s Majstora, riblje supe imam u zamrzivač. Od ovoga još može nastat i sasvim dobar dan.
Kad punite lignje, samo jedna tajna ima. Možete im činjet što oćete, punit ih svime što vam padne na pamet- od gambora do pršuta, oriza, krtole, blitve... i biće fantazija. Ali ih dovedite na sobnu temperaturu, dooobro posušite, i stavljate u hladnu rernu na sud bez podmazivanja.
U ove će gambori, glave i krakovi, oriz, i okolo malo pamidore, češnjaka, papra, i dvije čaše jednog dobrog rozea koji ću teško prežalit![]()
Kad vam petoro ženske đece po četrnaest godina pravi u kuću ''parti sa prespavanjcem'', pa jedva legnu spavat u 05.30h izjutra (a vi se pravite kul i da to ne znate e ste kao zaspali rano, iako vam svi alarmi u glavu zvone i jedva se odupirete onom primalnom nagonu da prestojite noć pored onog odškrinutog prozora i paaažljivo sve pribilježite), a onda vam u 08.07h za doručak traže ovo i jagoda...
Onda znate da vas je vrijeme pregazilo definitivno i da je vrijeme emigraciji![]()
A šta ti je "ovo" može li objašnjenje, prvo pomislih šnenokle pa nikad ne viđeh toliku količinu![]()
Šnenokle su jedna od prerijetkih stvari na ovaj svijet koju ne volim jest, prosto mi smiješno bude kako je to moguće uopšte.
A vidim da su i fotografijama i priči potrebna dodatna pojašnjenja:
*Priznajem da bih noć proveo ispod onog prozora maskiran u žbun, da mi telefon svu noć nije zvonio u prosjeku svakih petnaest minuta, jer je tamo neđe bilo još 4 kom. budnih očeva, koji nisu prestajali da vrte i cirkulišu info; Osnovano sumnjam da je jedan od dotičnih imao nešto prislušno đetetu u telefon (bio mi je nekako premiran), a za dvojicu znam da imaju onaj parental kontrol, tako da smo imali i drugi prsten zaštite i geolokacija saspekata nam je sve vrijeme bila pod pažnjom
*''Ovo'' je cicvara, ona izvorna starinska, odnosno ono što nekome tražiš za doručak kad oćeš da ga ispolomiš e ti je nešto mnogo krivJer, osim kukuruznog i speltinog brašna onog krupnog, domaćeg, s kamena, malo vode, mnogo mlijeka, komadića maslaca, tri vrste sira (stari slani masni miješani mirišljavi, samo stari masni jaki kravlji, mladi masni koji se do kraja održi u komadiće), komada starog kajmaka, za nju ti treba (naročito na ovu količinu) srednja vatra i bar uru i po' NEPRESTANOG miješanja, dok ne krene za kašikom bukvalno ko da je iz jednog komada, i ne popliva u maslo i krene da te pljucka istim u facu
![]()
Znala sam da nisu, jer bi puno sira, ali ubaci i jagode uz "ovo" pa rekoh neki brzopotezni slatkiš... e a pošto je cicvara i ne volim je, niti jedem, niti spremam, onda ništa
Što se tinejdžerki tiče, džaba vam sve, radiće sve što ste i vi u njihove godine, pa možda i gore - karma is a bitch ili fazon iz Maratonaca "kako ih nije sramota?!..."![]()
Last edited by tigrovo_oko; 25-05-25 at 11:51.
Ispravka film - Ko to tamo pjeva![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks