Page 36 of 39 FirstFirst ... 263233343536373839 LastLast
Results 876 to 900 of 954

Thread: Grijanje na invertorsku klimu

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by aleksandar.vusanovic View Post
    Ne mora sprat niže ali je poželjno da spoljnja jedinica bude niže postavljena od unutrašnje da bi se ulje slivalo nazad u kompresor kad se klima ugasi.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    To je vazilo za stare klime, gdje nije sistem vakumiram pa se desavalo da se pomijesaju vlaga i ulje pa ga povuce. Kod novih klima to nema veze, zato sto je sistem vakumiran ili ispusteno malo freona i nema vlage, ulje je u kompresoru, freon seta od unutrasnje do spoljasnje ne freon i ulje, tako da slobodno spoljasnja se moze postaviti kao sto i fabrika kaze 10m iznad unutrasnje. Bitno je da je samo spoljasnja u libeli.
    Quote Originally Posted by siux View Post
    Koja može biti muka da klima slabo grije? Tek kad stavim na 30 stepeni osjećam da duva toplo.

Da li je u multisplit sistemu klima "freon" zajednički za sve klime ili svaka ima svoj zatvoreni tok?
    Freon ti je zajednicki. Ne postize temperaturu? Koji ti je multi?

Послато са 2201116TG помоћу Тапатока

2. The Following User Says Thank You to master97 For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Je li počela odjednom slabo da grije ili postepeno? Je li noviji sistem?

Najčešći problem kod "slabog grijanja" su filteri, na novije sisteme koji imaju sitnije filtere, preporuka je zimi da se čiste na 15-20 dana. Ako je stariji sistem od 2 godine, a nije rađeno "dubinsko" čišćenje, treba ga odraditi.

Kod multi split sistema je freon "zajednički", ako curi, izgubiće se komplet freon i obično će izbaciti grešku, ne postoji varijanta đe može malo da curi, pa da prekine i sl.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    124 Posts

Platih čišćenje, tako da nije to. Ne znam detalje jer sam se tek uselio. Nisam nikad multisplit imao, a sve ostale klime su mi odmah grijale i značajno bolje grijale od ove.

Nekad u sred grijanja zna i hladno da dune.

Ovo je model https://www.midea.com.ua/en/products.../m3oe-27hfn1-q
    Last edited by siux; 13-02-25 at 18:49.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Platih čišćenje, tako da nije to. Ne znam detalje jer sam se tek uselio. Nisam nikad multisplit imao, a sve ostale klime su mi odmah grijale i značajno bolje grijale od ove.

Nekad u sred grijanja zna i hladno da dune.

Ovo je model https://www.midea.com.ua/en/products.../m3oe-27hfn1-q
    Postiže li ona zadatu temperaturu, tj ako staviš 25, postigne li toliko?

Multi split sistemi su malo drugačiji od mono spliteva, tj logika rada nije skroz ista, tako da može dolaziti do tih situacija đe misliš da duva hladan vazduh (zapravo vrti vazduh iz prostorije, ili postepeno diže temp, pa ti onaj prvi period djeluje da je hladan).

P.S. Kod nas su ljudi navikli da dere toplina iz klime (dere i iz kvarcne još bolje), ali noviji sistemi to peglaju zbog efikasnosti. Automatski postepeno dižu i snižavaju temp, zavisno od zadate temperature i je li ista postignuta.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    124 Posts

Moram provjeriti pa se vraćam sa povratnom informacijom. U glavnom je držim na 30, jer se smrzem kad je stavim na 25.

Staru klimu sam držao uvijek na 24, nikad preko.

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

Koja može biti muka da klima slabo grije? Tek kad stavim na 30 stepeni osjećam da duva toplo.

Da li je u multisplit sistemu klima "freon" zajednički za sve klime ili svaka ima svoj zatvoreni tok?
    Koja klima i koliko stara?

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

Drzi je onda na 30.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Quote Originally Posted by aleksandar.vusanovic View Post
    Ne mora sprat niže ali je poželjno da spoljnja jedinica bude niže postavljena od unutrašnje da bi se ulje slivalo nazad u kompresor kad se klima ugasi.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    Ne vidim svrhu.
    Klima je kao što rekoh postavljena prije 10ak godina.
    Spoljna jedinica je nekoliko metara iznad unutrašnje.

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    457
    Thanked in
    307 Posts

Imam jednu sobu od nekih 12kv ,treba da ugradim klimu djw ce se uglavnom koristit za hladjenje, je li dovoljna klima 9-ka ili da uzmem 12-icu, koju bi preporucili marku i velicinu, ne bih uzimao ove preskupe jer ce se koristit samo 2-3 mjeseca u godini

Thanks Thanks Given 
    86
    Thanks Thanks Received 
    1,615
    Thanked in
    793 Posts

Ako ti je za sobu 9 je dovoljno mada ja bi radije stavio 12icu jer razlika u cijeni je 30-ak €ura

https://datika.me/vivax-m-dizajn-ser...u-wi-fi-ready/

Vivax ti je za sobu sasvim dovoljan i nije najgora klima, a nije ni skupa.

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    457
    Thanked in
    307 Posts

Hvala pauki, ako je tolika razlika u cijeni onda definitivno 12

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

Ja imam gree pular 12 i nisam zadovoljan kako grije. Nekako se ne moze podesiti da se fino pali i gasi nego se ugasi kad postigne temperaturu pa onda nikad da se upali ponovo. Nakon Daikina ovo je razocarenje. Bucna, plastika krcka. A je li hladi i grije jes. Ova lg mi djeluje malo slabiji ili stariji tip a mozda grije dobro ko zna. Sve je to macka u vreci dok je ne probas bar ove jeftinije.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

A kakve su ove Midea, ovo je odlična cijena?

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Ja imam gree pular 12 i nisam zadovoljan kako grije. Nekako se ne moze podesiti da se fino pali i gasi nego se ugasi kad postigne temperaturu pa onda nikad da se upali ponovo. Nakon Daikina ovo je razocarenje. Bucna, plastika krcka. A je li hladi i grije jes. Ova lg mi djeluje malo slabiji ili stariji tip a mozda grije dobro ko zna. Sve je to macka u vreci dok je ne probas bar ove jeftinije.
    Probaj update softvera da odradis. Meni je malo bolje se pocela ova moja ponasati. A brljave im senzori, bas su neprecizni, sto velis pusti da se oladi(meni temp padala na 19 stepeni a podeseno na 23) isl

Thanks Thanks Given 
    19,227
    Thanks Thanks Received 
    8,970
    Thanked in
    4,374 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Probaj update softvera da odradis. Meni je malo bolje se pocela ova moja ponasati. A brljave im senzori, bas su neprecizni, sto velis pusti da se oladi(meni temp padala na 19 stepeni a podeseno na 23) isl
    Isti slučaj imam sa Vivax,iako je sve ostalo top.Taj problem rješavam tako što koristim "folow me" funkciju(zadatu temperaturu održava u odnosu na senzor u daljinskom a ne u unutrašnjoj),ali ipak ako ima neko neki savjet da ki se taj update softweara može uraditi i na Vivax klimu,i ako može kako.Hvala

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

kako se updateuje to cudo.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Isti slučaj imam sa Vivax,iako je sve ostalo top.Taj problem rješavam tako što koristim "folow me" funkciju(zadatu temperaturu održava u odnosu na senzor u daljinskom a ne u unutrašnjoj),ali ipak ako ima neko neki savjet da ki se taj update softweara može uraditi i na Vivax klimu,i ako može kako.Hvala

Nista kod mene ne pomaze ta opcija, namjestim i stavim daljinski pored termometra, da pratim, ista prica.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    kako se updateuje to cudo.
    Ja sam preko aplikacije, kad se uveze klima sa njom, nadjes opciju. I ona im je uzasna, svaka promjena u mrezi i moras cijeli proces spajanja uredjaja i aplikacije odraditi.

Thanks Thanks Given 
    19,227
    Thanks Thanks Received 
    8,970
    Thanked in
    4,374 Posts

Nista kod mene ne pomaze ta opcija, namjestim i stavim daljinski pored termometra, da pratim, ista prica.
    Meni kad uključim tu opciju(dugme koje ima dvostruku funkciju a "folow me* se aktivira dužim pritiskom na dugme a kratkim pritiskom se aktivira gašenje LED displeja na unutrašnjoj)pojavi se simbol na daljinskom da je uključena "folow me".Tada stavim daljinski na sto, zadam heat na 23°C a ponekad je i na 22°C dovoljno.Grije kao luda(istina tad i troši više/radi duže, ali komfor je u pitanju).Sa svakim gašenjem klime i ponovinim uključenjem,moram tu funkciju ponovo aktivirati(ne memoriše se )
    Izgleda da je na Vivax izbalansiran taj senzor na daljinskom,za razliku od senzora na unutrašnjoj,mada i velika je razlika u temperaturi na 2.5m i na 0.5 m visine od poda u mom sranu

Last edited by joni; 05-05-25 at 21:52.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,417
    Thanked in
    391 Posts

Dajte neke kvalitetne montazere za ugradnju klime
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    155
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    71 Posts

Jeste da je tema o grijanju, ali ipak jedno pitanje za hlađenje: je li moguće da devetka ima toliko problema da spusti temperaturu u prostoriji koja nema ni deset kvadrata? Tipa napolju je 32 stepena, a poslije pola sata rada jedva spusti na 27? I to kad je postavim na 22-23 stepena. Dok je podešena na 27 nikako da se spusti ispod 29. Mislio sam da u toliko maloj sobi vazduh može da se zaledi za 5-6 minuta i zbog toga nijesam ni htio da stavim dvanaesticu. Dvanaestica u dnevnoj sobi od dvadesetak kvadrata ledi baš dobro.

Kad postavim ruku ispred devetke izlazi hladan vazduh, to nije problem. Odlučio sam se za devetke u sobama upravo zbog toga što su majstori rekli da nema potrebe da se stavlja dvanaestica jer su sobe male. Klime postavljene u oktobru preko onog projekta ekofonda pa se tek sad testira hlađenje. Radi ovakvih dana sam ih i postavljao i izabrao windfree uređaje, nešto bih se osjećao glupo da sam promašio samo zbog toga što nijesam stavio dvanaestice. Ne bi trebalo da su nove klime problematične.
    Last edited by elemental; 28-06-25 at 12:03.

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

9-ka bi trebalo da je dovoljna ali zavisi i od izolacije objekta.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Quote Originally Posted by elemental View Post
    Jeste da je tema o grijanju, ali ipak jedno pitanje za hlađenje: je li moguće da devetka ima toliko problema da spusti temperaturu u prostoriji koja nema ni deset kvadrata? Tipa napolju je 32 stepena, a poslije pola sata rada jedva spusti na 27? I to kad je postavim na 22-23 stepena. Dok je podešena na 27 nikako da se spusti ispod 29. Mislio sam da u toliko maloj sobi vazduh može da se zaledi za 5-6 minuta i zbog toga nijesam ni htio da stavim dvanaesticu. Dvanaestica u dnevnoj sobi od dvadesetak kvadrata ledi baš dobro.

Kad postavim ruku ispred devetke izlazi hladan vazduh, to nije problem. Odlučio sam se za devetke u sobama upravo zbog toga što su majstori rekli da nema potrebe da se stavlja dvanaestica jer su sobe male. Klime postavljene u oktobru preko onog projekta ekofonda pa se tek sad testira hlađenje. Radi ovakvih dana sam ih i postavljao i izabrao windfree uređaje, nešto bih se osjećao glupo da sam promašio samo zbog toga što nijesam stavio dvanaestice. Ne bi trebalo da su nove klime problematične.
    U kom režimu radi? WindFree je za održavanje temperature, do zadate mora da se spušti u normalnom režimu sa izduvavanjem.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    206 Posts

Kao sto je receno, probaj prvo da testiras da li je uopste sposobna da dodje do zadate temperature.
    Kako s grijanjem, tako i s hladjenjem, das mu taj ventilator na najjace, pa kad se zavrsi posao na tu fensi wind free funkciju.
    Ako i tad imas problema, onda resetuj daljinski. Iznenadio bi se koliko bude problema s daljinskim koji je senuo. Odnosno ti mislis on nesto odradi, ali ne odradi. Tipa ti stavio ventilator na najjace, a on duva na srednje.
    Druga opcija resetuj klimu. (gumb nedje desno kad se digne lice uglavnom to bude)
    Treca, najgora, iako klima nova, da je gas pri kraju, usled propusta prilikom montiranja, ili mozda nekog fizickog ostecenja...

Page 36 of 39 FirstFirst ... 263233343536373839 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)