Page 11 of 16 FirstFirst ... 789101112131415 ... LastLast
Results 251 to 275 of 383

Thread: [ŠALTER] Potvrde | izvodi | lične isprave

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Meni nije (niti ce vjerovatno ikad bit') jasno kako neki tako 'ustaljeni' sistemi raspadaju kao sto je recimo poreska i konkretno porez na nekretnine.

Ne znam koju godinu za redom moram bukvalno da se "borim" da bi onolika gomila neradnika uradila svoj posao a posto ga ne odradi onda moram da se cimam po kancelarijama opstine kako bi ispravljali svoje greske, usredjivali 'karticu' shodno pravom stanju i brisali razno-razne kamate koje gomilaju na racun njihovog pokreznog knjizenja i ostalih gresaka.

Da ne pominjem da se rjesenja za godisnji porez (makar kad je Opstina Bar u pitanju) obicno donose u martu (ove godine 31. marta) ali gradjani ne vide ta rjesenja do par mjeseci kasnije jer eto... nekako je ta simbioza Opstine i Poste CG, u istom gradu, toliko sjajna da ta rjesenja ne mogu da se uruce u roku od 2-3 mjeseca. Zato se ja vodim stanju na njihovom sajtu ali mi oni sami kazu da to ne gledam jer nije precizno nego da svaki put na salteru cekam redove i od njih trazim stanje na fizickom 'kartonu'.

Inace im je opravdanje obicno kako tokom ljetnjih mjeseci ima previse guzve pa se cesto desavaju greske (poput pogresnih knjizenja) a opet u vezi sa tim da rjesenja od marta obicno ne stizu gradjanima na postansku adresu prije maja/juna.

Pitam se samo koliko ljudi ima koji ne prate stanje poput mene pa dodatno placaju gomilu novca na racun sistema u raspadu i nesposobnosti neradnika.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,033
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    459 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Meni nije (niti ce vjerovatno ikad bit') jasno kako neki tako 'ustaljeni' sistemi raspadaju kao sto je recimo poreska i konkretno porez na nekretnine.

Ne znam koju godinu za redom moram bukvalno da se "borim" da bi onolika gomila neradnika uradila svoj posao a posto ga ne odradi onda moram da se cimam po kancelarijama opstine kako bi ispravljali svoje greske, usredjivali 'karticu' shodno pravom stanju i brisali razno-razne kamate koje gomilaju na racun njihovog pokreznog knjizenja i ostalih gresaka.

Da ne pominjem da se rjesenja za godisnji porez (makar kad je Opstina Bar u pitanju) obicno donose u martu (ove godine 31. marta) ali gradjani ne vide ta rjesenja do par mjeseci kasnije jer eto... nekako je ta simbioza Opstine i Poste CG, u istom gradu, toliko sjajna da ta rjesenja ne mogu da se uruce u roku od 2-3 mjeseca. Zato se ja vodim stanju na njihovom sajtu ali mi oni sami kazu da to ne gledam jer nije precizno nego da svaki put na salteru cekam redove i od njih trazim stanje na fizickom 'kartonu'.

Inace im je opravdanje obicno kako tokom ljetnjih mjeseci ima previse guzve pa se cesto desavaju greske (poput pogresnih knjizenja) a opet u vezi sa tim da rjesenja od marta obicno ne stizu gradjanima na postansku adresu prije maja/juna.

Pitam se samo koliko ljudi ima koji ne prate stanje poput mene pa dodatno placaju gomilu novca na racun sistema u raspadu i nesposobnosti neradnika.
    Nema strucnjaka kao sto ih Novski katastar ima. Kakav je ono gomila bolida, cast malom broju krstenih (mada ih ja ne upoznah, ali bice da ima)

Nama se desilo da je pripravnik u katastru "slucajno" prepisao 10 000m2 sume sa nas na opstinu HN koliko se ovo vuklo dok se nije rjesilo sve je smjesno, dotle je doslo da su oca mi iz takta izbacili vise, pa je nekome preko telefona hebavo sve po spisku

A ovo za relaciju Uprava prihoda i Posta je izgleda svudje isto. Ista je situacija u HN, papiri za porez kasne mjesecima, pa se onda kod Uprave prihoda i u postu u grad natovari guzva od naroda sto odje provodi par sedmica godisnje, a zele da rjese poreske obaveze pres odlazak.

Ja srecom poznajem par ljudi dolje, pa mi sibnu to na mejl i onda uplatim sve. A inace vodim detaljnu evidenciju, da ne pokusaju nesto naplatiti vise puta.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    Last edited by Shadow'91; 29-04-25 at 17:24.
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Inace jos jedan u moru 'rant'-ova, sa licnom kartom i MUP salterima u Baru...

Mjesecima pokusavam da nadjem zgodno vrijeme da to odradim ali kad god da dodjem (bilo na pocetku radnog vremena, pred kraj, pred pauzu, nakon pauze, random vrijeme) uvijek su guzve bile toliko nesnosne da jednostavno nisam imao zivota za to.

Prethodne sedmice sam prelomio i rekao da cu poc' prije samog otvaranja tako da sam se oko 7:30 vec nacrtao tamo misleci da cu bit' prvi ili medju prvim ali je ispred mene bilo jedno 20 RUS/UKR i par nasih. Srecom stranci imaju svoje saltere iako se kasnije ne zna ni koji je red za sta ni ko dje ceka. Vece neorganizacije i haosa ne moze da bude.

Elem, naravno da ni u 8 sati nisu otvorili nego jedno 10-ak minuta kasnije i onda dok se nakani da neko dodje na salter pa onda treba dodatno strpljenje jer doticnom nema nista gore nego taj pocetak radnog vremena (iako zvanicno pocinje u 7:00). Predah ja sve za licnu a onda cekaj za biometriju jer nema nikog. Bice kolegi za biometriju ipak trebalo malo vise vremena da se razbudi (iako i njemu radno vrijeme pocinje u 7:00) tako da sam cekao sigurno 20 minuta da se on pojavi. Slikanje, potpis. Nema ponavljanja, nije ga volja, idemo dalje.

Dobio sam papir gdje pise da dodjem po licnu za tacno 7 dana, ponedeljak. Tako sam prekljuce otisao po licnu i cekao u redu koji je bio jos veci nego prethodni put a red se nije pomijerao. Svi gundjaju nezadovoljni, niko nista ne pita. Kad mi se upalila lampica prisao sam do saltera pored i pitao pa mi je receno da kolega nije tu al' ce brzo doc'. Cekaj, cekaj... sve veci red, sve veci haos, sve veca nervoza kod ljudi. Pojavi se mladjani i poce da izdaje/predaje licne karte ali isto tako i svako malo odlazi sa tog mjesta. Na kraju se ispostavilo da je on toga dana zaduzen i za biometriju jer je kolega bice na godisnjem. Prelijepo. Tako su ljudi (ukljucujuci i mene) umjesto da cekaju 5 minuta (realno treba 10 sekundi po osobi da se da licna karta) cekali preko sat vremena.

Ali necemo valjda tu zavrsavat' ovu krasnu pricu o nasem sistemu u raspadanju. Zena ispred mene, koja vec kasni na posao, saznaje da joj licna ipak jos uvijek nije stigla "a kad ce ne znamo". Iako joj je na papiru jasno pisalo kad da dodje. Jos je ovaj mladjani imao toliki djon od obraza da joj kaze sljedece "Kad budemo, zvacemo Vas. Ovih par dana imajte telefon pri sebi i javljajte se na nepoznate brojeve. Ako se ne javite, bice upisano i ko zna koliko cete onda cekati". Ja slusam, ne vjerujem. Ne znam zna li mu nacelnik i ostali naredjeni sto prica ali mi je krivo bilo sto nisam snimao, makar audio. Bukvalno je te rijeci izgovorio, ne parafraziram.

Vidim ja da i mene ceka ista sudba samo sto meni nije rekao za poziv nego da dodjem sjutradan. Suzdrzao sam se od komentara jer sam svoje vec ostavio u vidu raznih primjedbi, zalbi, kao i Google recenzija gdje ovi genijalci imaju cak 1.4 zvjedica sto je vjerovatno jedna od najgori ocjena u zemlji ako ne i sire. Svaka cast na nesposobnosti!

Sjutradan (utorak, juce) ista prica sa redovima, guzvama, ponekom svadjom kad nekome pukne film (sasvim opravdano) i klasicnim odgovorom iza saltera "dodjite ovamo, da vidite kako je nama" kao da oni tu volontiraju i da su ih puskom natjerali da rade taj posao a ne da imaju platu vecu od skoro svih koji tu cekaju i vecih beneficija od bijelog medjeda. Da preskocim sagu oko cekanja, dodjem na red i kaze mi da jos nije gotova. Tu vec pukne i meni film pa moraju da mi smiruju okolo kao da sam psihicki bolesnik (nisam daleko kad mi ovako igraju sa zivcima). Kaze trebala bi posta da dodje oko 13h pa sa njom i licne. Tu se vec ne suzdrzah od komentara koliko su nesposobni i koji pakao mora da se prodje oko pisljive licne karte pa izadjoh preko vrata da ne napravim vecu glupost.

Nisam dosao toga dana vec podjoh dana, rano ujutru. Nije bilo previse ljudi ispred mene ali se red nije micao ni malo pa sam vidio da je opet ista prica - isti sluzbenik izdaje i licne karte i radi biometriju. Fora je sto nema dovoljno kapaciteta da odredi koliko ce ljudi da slika nego to radi dok ne zavrsi sve pa onda prelazi da izdaje licne gdje mu treba 10 sekundi po osobi. Ljudi opet nervozni, stari ne mogu da stoje a nema mjesta da vise od 5-6 ljudi sjedne, trudnice sa bebama, haos totalni a iza saltera kurcobolja najjaca. Opet mi je pukao film pa sam na drugom salteru dao papir i rekao da ja 3 dana dolazim i 3 dana me vrte i da ja vise nemam zivaca da cekam. Rizicki potez, pogotovo kod nasih gordih sluzbenika ali sam imao vise srece neko pameti pa mi je preko reda dao licnu, onako preko one rabote pa uslkiknuh "aleluja", pozelih srecu ostalim nesretnicima i izadjoh sa nadom da se ne vratim u narednih 10 godina.

Ne znam oce li imat' ko zivaca da cita ovo al' neka ostane ovdje... meni je trebao jedan izduvni ventil pa neka bude ovdje...
    Do Not Disturb.

4. The Following 7 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

Mup u pg za dokumenta radi od 8 do 14?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    559
    Thanked in
    402 Posts

Quote Originally Posted by tastatura05 View Post
    Mup u pg za dokumenta radi od 8 do 14?
    Da

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    787
    Thanks Thanks Received 
    289
    Thanked in
    216 Posts

Ali nidje nije bilo kao na naplatni punkt EPCG preko morace. Ljeti preko 50 °c , a dolaze da produžuju ugovore za plaćanje na rate. Pametnjakovici iz elektroprivrede su odredili da samo tu može da se produži. A delta i mol klimatizovani nisu mogli. Radio sam tu kao obezbeđenje nekad znaci to je bila tragikomedija svaki dan. Po jedno 300 ljudi je ti znalo da se okupi. Graja, nervoza, bezobrazluk najgore vrste tu je bio. Spektakl svaki dan, dok ih nisam pozdravio i rekao zlatio se rudnik. Maxe ono je pakao bio kad se sjetim

8. The Following User Says Thank You to Giile For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,202
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Đe i kako aktivirati novu ličnu? U MUPu danas provjerio - nemaju kod njih tu mogućnost no se snalazi...

Ima li đe to da se oposli, a da se ne kupuje onaj čitač i sl?

Odavde -------->
    Dovde <---------
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    559
    Thanked in
    402 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Đe i kako aktivirati novu ličnu? U MUPu danas provjerio - nemaju kod njih tu mogućnost no se snalazi...

Odavde -------->
    Dovde <---------
    Moras da kupis čitač , mislim da pošta to prodaje

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    72 Posts

Odavde -------->
    Dovde <---------
    pođeš u fond za zdrastveno osiguranje i tamo ti aktiviraju.

Thanks Thanks Given 
    4,202
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by masija View Post
    pođeš u fond za zdrastveno osiguranje i tamo ti aktiviraju.
    Tamo samo segment zdravstvene knjizice, bila je supruga i tamo danas i tako joj rekose... Oni ne mogu za dig.potpis...

Odavde -------->
    Dovde <---------
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    72 Posts

Tamo samo segment zdravstvene knjizice, bila je supruga i tamo danas i tako joj rekose... Oni ne mogu za dig.potpis...

Odavde -------->
    Dovde <---------
    ja sam kupio čitač, ali ga još nisam koristio. imaš ovdje
    Prodaja kompjutera, gaming opreme " KERNEL " / Podgorica

https://g.co/kgs/fmdVkG9

mislim da sam ga platio 18 eura.

Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    72 Posts

mislim da ima i jeftijih.

15. The Following User Says Thank You to masija For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Moze i tasatatura koja ima citac kartice
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,789
    Thanked in
    4,261 Posts

Sa LK mi je otpao onaj čip što liči na sim karticu.Najvjerovatnije neđe u Pošti đe su je jedino gurali u one čitače.
    Da se vadi nova ili...?
    Pitam može li kome dokonom pasti na pamet da nešto mulja sa onim čipom,mada,nije ukraden no je neđe,ko zna đe.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Ja sam bez toga cipa drugi dan od kad sam preuzeo licnu.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

19. The Following User Says Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    155
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    71 Posts

Odavde -------->
    Dovde <---------
    Zar mogu da je aktiviraju? Prije mjesec dana sam pročitao da trenutno ima problema sa ličnim kartama koje se izdaju i da fond zdravstva ne može da aktivira lične nego da se i dalje koriste obične zdravstvene knjižice. Dok se taj problem ne riješi, šta god da je problem.

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,789
    Thanked in
    4,261 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Ja sam bez toga cipa drugi dan od kad sam preuzeo licnu.

Mogu li ja kupit gurmansku u onaj Rio u Zagorič bez tog čipa i zašto (ne) mogu?Hvala
    Inače,nema puno veze s temom,nego sa primjenom LK uopšteno:
    Pođoh da kupim 3 karte za CG-Češka.Na šalter piše:"Jedna osoba može kupiti samo 3 karte".Reko,to je to.Kad stigoh na red- "mora LK".Reko,izvoli.On veli ali moraju i za druge dvije karte neki dokument(lk,pasoš...).Pa kako da kupim onda bez jednu kartu.Može,veli da vam pošalju fotku lk pa da mi pokažete.
    Reko,to nije onda LK no fotka LK.Teko su nam rekli,kaže.Iza mene čovjek pita je li slobodan ulaz za djecu ispod 7g.Veli,"ne da se plaća,no morate imati i za njih pasoš ili izvod ili zdravstvenu."
    Ukratko "viđela žaba đe se konj kuje pa i ona digla nogu".Eto toliko o primjeni nekih procedura iz ozbiljnih država u našoj državi
    PS.Paša,tačno trebamo na ono mjesto đe fali čip,zalijepit neku sim karticu,pa kad neko zahtijeva da nam LK stavi u čitač,damo mu je i ubijedimo ga da mu čitač ne radi,ka da će znat da nemamo čip

Last edited by joni; 03-09-25 at 15:52.

22. The Following 4 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Mogu li ja kupit gurmansku u onaj Rio u Zagorič bez tog čipa i zašto (ne) mogu?Hvala
    Pođoh da kupim 3 karte za CG-Češka.Na šalter piše:"Jedna osoba može kupiti samo 3 karte".Reko,to je to.Kad stigoh na red- "mora LK".Reko,izvoli.On veli ali moraju i za druge dvije karte neki dokument(lk,pasoš...).Pa kako da kupim onda bez jednu kartu.Može,veli da vam pošalju fotku lk pa da mi pokažete.
    Reko,to nije onda LK no fotka LK.Teko su nam rekli,kaže.Iza mene čovjek pita je li slobodan ulaz za djecu ispod 7g.Veli,"ne da se plaća,no morate imati i za njih pasoš ili izvod ili zdravstvenu."
    Ukratko "viđela žaba đe se konj kuje pa i ona digla nogu".Eto toliko o primjeni nekih procedura iz ozbiljnih država u našoj državi
    PS.Paša,tačno trebamo na ono mjesto đe fali čip,zalijepit neku sim karticu,pa kad neko zahtijeva da nam LK stavi u čitač,damo mu je i ubijedimo ga da mu čitač ne radi,ka da će znat da nemamo čip

Ja nemam dje licnu da prilozim. Ne izlazim iz ovoga pakla odje.

24. The Following User Says Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,016
    Thanks Thanks Received 
    6,481
    Thanked in
    2,538 Posts

Kad si ti bio zadnji put na mec?
    To treba pa brat bratu makar zadnje 3 godine kad ides na salter
    Ne treba pred stadion kod tapkarosa

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

26. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,789
    Thanked in
    4,261 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Kad si ti bio zadnji put na mec?
    To treba pa brat bratu makar zadnje 3 godine kad ides na salter
    Ne treba pred stadion kod tapkarosa

Nisam preredovan ali sam dosta utakmica pogledao.Do sad drug uglavnom radio neke retervacije preko FSCG a mi njemu pare za karte i jeste,ja sam njemu slao slike moje LK.Ovaj put mene zapala dužnost da kupujem karte i zaglavih na šalter.
    Realno,više se postiže na sigurnosti na utakmicama,ako ja na moju LK kupim 3-4 karte i odgovaram za ta 3-4 kretena kojima kupujem i dajem karte,jer LK se i zove tako:LIČNA i valjda služi da je ja priložim neđe,on konstatuje da sam to ja i onda ja odgovaram za neku eventualnu glupost,a ne priložim fotografiju nekakvu sa Vibera

Last edited by joni; 03-09-25 at 17:07.

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Sa LK mi je otpao onaj čip što liči na sim karticu.Najvjerovatnije neđe u Pošti đe su je jedino gurali u one čitače.
    Da se vadi nova ili...?
    Pitam može li kome dokonom pasti na pamet da nešto mulja sa onim čipom,mada,nije ukraden no je neđe,ko zna đe.

Jedino nova..e sad ne znam prihvataju li reklamacije
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Kad krenu masovno da otpadanu čipovi bice veselo

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,789
    Thanked in
    4,261 Posts

Evo mali update:
    Danas pošli u opštinu da izvadimo saglasnost za dijete.Teta na šalteru mi veli:"Izdaćemo vam ovaj put saglasnost da ne komplikujemo đetetu,ali vaša LK je nevažeća(kao da je nemate) što se tiče legitimisanja,podizanja bilo kojeg dokumenta,isprave...u državnim organima JER NEMATE ČIP na njoj(pisah već da mi je ispao sa nove LK).Moraćete novu vaditi."
    Eto ti ga sad!?
    Ne pade mi na'm da je,kad je već žena bila samnom,pitam :"Znači ne mogu se ni razvesti bez čipa?"

Last edited by joni; 09-09-25 at 16:16.

31. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,016
    Thanks Thanks Received 
    6,481
    Thanked in
    2,538 Posts

Kako bi ti radila noga za vrat na licu mjesta

33. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,820
    Thanks Thanks Received 
    9,747
    Thanked in
    7,271 Posts

Evo mali update:
    Danas pošli u opštinu da izvadimo saglasnost za dijete.Teta na šalteru mi veli:"Izdaćemo vam ovaj put saglasnost da ne komplikujemo đetetu,ali vaša LK je nevažeća(kao da je nemate) što se tiče legitimisanja,podizanja bilo kojeg dokumenta,isprave...u državnim organima JER NEMATE ČIP na njoj(pisah već da mi je ispao sa nove LK).Moraćete novu vaditi."
    Eto ti ga sad!?
    Ne pade mi na'm da je,kad je već žena bila samnom,pitam :"Znači ne mogu se ni razvesti bez čipa?"

Kako ti je ispao čip kako si to izveo?

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Page 11 of 16 FirstFirst ... 789101112131415 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)