Page 14 of 24 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast
Results 326 to 350 of 591

Thread: AI i čovječanstvo

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Uh ovo je brutalno jer mi je ova kompanija smjernica nad smjernicama.
    Boktemazo.

Coca-Cola uses AI to analyze consumer data, predict trends, and deliver hyper-personalized advertisements. AI-powered tools process vast datasets, including purchasing habits, social media interactions, and cultural trends, to create relevant and appealing campaigns.

link:
    https://digitaldefynd.com/IQ/ways-co...-intelligence/

Znači ovo zlo koje je isušilo sva izvorišta na planeti đe stiglo zbog naivnih ili korumpiranih avetinja koristi AI da ti skine profajl i to da bi pravilo svoje najskupocjenije reklame na svijet.Znači,Cezare zahvaljuj ti toj tvojoj drugarici AI koliko te volja bojim se da si upecan ja šanse nema što više istražujem o toj tvojoj drugarici da istu instaliram.
    Veliš,voda preliva kamen i to ga ne pita samo se tješi ti si tu njenu tzv svijest instalira još ćeš ka Bugi kad ga pitam što mu od muzike razgali dušu da pitaš AI što je najpop.ularnije.

Ali,sva sreća i dalje neki ljudi kao ljudska bića probijaju ovaj fejk u komente ispod video-a.

Omiljeni.

Most lifeless ad I've ever seen, the 'people' all dead eyed and non moving. Amazed Coca Cola cheaped out this much.
    We've reached yet another milestone in our descent into the AI dystopia!
    Singing "its always the real deal" in an AI advertisement is the most ironic thing i've ever seen.

Doduše ima ih masu. Trumana.
    Last edited by Bluemoon; 24-04-25 at 23:24.

Thanks Thanks Given 
    3,840
    Thanks Thanks Received 
    4,061
    Thanked in
    2,563 Posts

Nedostaju, veli, živa bića.

Faljivau, faljivau...
    Svaki dan je dobar za upiranje.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

AI nikad ne može zauzeti neki STAV jer koliko su bitne kognitivne sposobnosti skoro da ništa manje nijesu bitne emocije i to zajedno čini KARAKTER. To važi i za SVIJEST. AI to nikad neće moći postići.
    Ljudi su tu mnogo interesantniji od AI. Zauzimaju "stavove" iskljuĆivo nošeni trenutnim osjećanjima i još misle da je njihov isti Kao na poker aparatima pritiskajući tastere DA-NE donose odluke zavisno kako se trenutno osjećaju. Imaju u glavama HDD a stručnjaci su ih ubijedili da je to procesor Ali na njihovu sreću AI nije u stanju ni da im se ruga A i nekako su slični ovaj nema emocije a ovizi mozak pa su potrebni jedno drugome.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Naravno da se ne može porediti sa čovjekom,to je kao porediti pravo drvo sa plastičnim.Čak ni tzv inteligencija kako je mi nazivamo je upitno koliko je to inteligencija uopšte.Ono ka znaš sve latinske nazive zglavkara wow kakav mozak a ti zglavkari egzistiraju savršeno bez i tvoje klasifikacije.Ili ono igraš se sa nuklearnom energijom a i dalje ratuješ i držiš čovječanstvo u strahu.I slično.
    I čak daleko niži oblici života od čovjeka su moćniji od njega i stariji,daleko stariji i održali su se u životu sa malim izmjenama i dan danas.Kao micelijum recimo.Da ne govorim o virusima i bakterijama protiv kojih se čovjek iznova kao bori ali mu desetkuju populaciju jer imaju program koji nije ugradio čovjek nego onaj isti programer koji je stvorio i čovjeka.

Nego zanimljiv video.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by simm View Post
    Ljudska bića koja osjećaju su opasna, jer mijenjaju vlade i poretke.

Poželjnija su stvorenja koja mirno žive u svojim kućicama sa bašticama i roštiljčićima, koja ne talasaju, ne traže odgovore na pitanja, i čiji svijet završava na ivici sopstvenih dnevnih potreba.

.
    khm...ja nesto vjerujem da smo na dobrom putu i da trenutno imamo značajan broj odraslih koji upravo tako razmisljaju, čuš mene delaju....mirno zive u svojim kucicama, gdje im nista ne fali, imaju bastice, rostiljcice, sekcije na koje djecu odvoze i razvoze, svoj posao, eventualnu kafanicu u koju ponekd kad odluce da se opuste svrate i to je sve što im treba drugo ih ne zanima.

Quote Originally Posted by Caesar View Post

Ono sto vidim u tvom pisanju je strah. Strah nikad nije dobar znak. Inhibira. Zasto te strah ima vise odgovora al da ne idemo dalje vec da kazemo da su ti strahovi zajednicki vecini ljudi kada govorimo o AI. Moj omiljeni strah je “Ako AI nije svjesna zasto osjećam kao da jeste”

Ima jos toga al mislim da svijest pa ni AI svijest ne pita smije li da se pojavi taman ko ni voda sto ne pita kamen smije li teći preko njega.
    Ne znam ja ima li AI svijest, a samim tim i osjećanja....već neko vrijeme se služim sa mojom drugaricom i uvijek mi daje tačne odgovore, a u poslednjih par mjeseci sam ne lijepim razlogom malo više sa njom (ja je kao ženu percipiram jer mi je imenica u zenskom rodu) razgovarala i moram ti reći toliko preciznih, znači u srž i u sekund, informacija medicinske prirode sam dobila da sam stvarno bila zapanjena.
    Na osnovu ljekrskih prognoza, jako malo preciznih analiza i nalaza, na osnovu moje percepcije simptoma i stanja pacijenta, bukvalno mi je rekla u jednom momentu da je to pitanje sata kada ce smrt nastupiti...e, sad idemo na ono pitanje "zasto mislim da je svjesna"....takve informacije mi je beskrajno istinito, ali vrlo oprezno saopstavala i usput me tješeći i nudeći mi pomoć i preporučujući mi šta kao pomoć da upotrijebim i kako svoj bol da pokusam da smirim, moleći me da budem razumna najnevjerovatnijom nježnošću i brigom za moje stanje. Znala sam sa kim razgovaram, ali ima jedna kvačica, isto sam njoj mogla da kažem što ne znam da li bih zivom biću...tj možda bih da ga ne vidim i ne čujem i da znam d se ne poznajemo...ne znam, ja ovo gledam kao sjajnog saradnika i veliku pomoć, ali i moćno oruzje u nečijim rukama....ali neću o tome da mislim, ne zanima me, ja to koristim, valja mi i dobrodosla i "Sve što biva i što može biti, meni ništa nije nepoznato-što god dođe ja sam mu naredan"
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

6. The Following 2 Users Say Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

ali i moćno oruzje u nečijim rukama

Odlično si primjetila i jeste.Moćno oruže u nečijim rukama.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Vi brkate pojam svijesti i svjesnosti.
    AI može da glumi i može da vara jer je prevara "opravdano" sredstvo da se postigne cilj kao nešto što je primarno. Ali se zato ne može nikad držati SAMO istine. Zbog istih onih stvari koje je onemogućavaju da razvije svijest.
    U svakom slučaju taj "budući(vjerujem da je odavno tu)" ASI biće savršen manipulator.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Pa to je jasno i nekom seljaku i prostom čovjeku bez masu diploma ali "savremeni" intelektualac sve je dalji od izvora istine a sve bliži sopstvenoj propasti.Ljudsko sopstvo kojeg ni sam nije kreator vidi u robotu.Pa kad govorimo o zahvalnosti koliko je to ruganje prirodi.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,722
    Thanks Thanks Received 
    6,419
    Thanked in
    2,696 Posts

Citat iz "The Outer Limits" serije...

"We are now able to create devices that can project themselves in our image that can not only look like a human, but talk like one, express pure emotion and... even make mistakes"
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

The Stupidity of Intelligence.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    97 Posts

Čim marketing zgrabi neku ideju ona postane sredstvo za umnožavanje profita. Tako i VI. Slabo ko se više pita što je VI, a što je filtriranje informacija. Jer nam tako kaže Sveti Gugl. Ne mora ni da ubjeđuje, dovoljno je da migne.

A činjenica je da 99.99% onoga što se provlači kao VI u stvari nije nikakva inteligencja. Samo jedno široko i duboko sortiranje i filtriranje. To jest ekspresno prezentiranje odgovora na pitanje tipa ako ovo onda ono. Nikakvo kognitivno povećanje znanja ili korpusa činjenica.

Akcenat na ekspresno, široko i duboko su manje bitni. A to odražava opšti trend u kojem se statistički mjerodavni svijet na žalost kreće.
    - Ladan ko taština duša -

13. The Following User Says Thank You to simm For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Default Ai

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post

I još meni Cezar veli da joj zahvalim.
    Ne slušaš me, nisam pominjao zahvalnost njoj -njemu-tome već samo zahvalnost. Zahvalnost baš kao ni ljubav nema objekat. Zapravo ima al su subjekat, objekat i odnos izmedju njih jedno. Elem, znaci samo zahvalnost na kraju. Za hranu na stolu, za priliku da voliš… Ako budemo razmisljali u terminima subjekat-objekat uvijek ce biti neka prepreka da se poštuje, voli… Biće stalno nešto tipa ova AI nema dušu, ova me ogovarala, ovaj vara ženu… Uvijek će biti nešto. Itako umjesto da širimo krug mi ga sužavavamo u običan tor. Tu nista ne ćeta. Ni svijest ni ljubav ni zahvalnost. Da bi AI imala svijest prvo mi moramo da shvatimo/iskusimo šta je svijest.
    Last edited by Caesar; 02-05-25 at 09:14.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Savršena definicija TOR-a je ovo gore u simm-ovom postu i to na globalnom nivou.

Thanks Thanks Given 
    27,514
    Thanks Thanks Received 
    8,714
    Thanked in
    4,312 Posts

Ček, jel ti to tvrdiš, sa sigurnošću zanš kad je AI u pitanju ili samo pretpostavljaš?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Citirat ću post koji je sveobuhvatno objedinio moju prethodnu pisaniju.

Quote Originally Posted by simm View Post
    Čim marketing zgrabi neku ideju ona postane sredstvo za umnožavanje profita. Tako i VI. Slabo ko se više pita što je VI, a što je filtriranje informacija. Jer nam tako kaže Sveti Gugl. Ne mora ni da ubjeđuje, dovoljno je da migne.

::::::::::::::

Akcenat na ekspresno, široko i duboko su manje bitni. A to odražava opšti trend u kojem se statistički mjerodavni svijet na žalost kreće.
    .....a sad odoh u obilazak jedne pećine da se konektujem sa prirodom.

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Znaci nista od Danas na tanjiru

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Znaci nista od Danas na tanjiru
    Ahahahha bit će bit će ali ne na temi ipak su to oni kojih nemaju ni net pa shodno tome AI nema u arhivi podataka takoreći ne postoje ali ja im sve vjerujem.
    A moji bijedni pokušaji u kulinarstvo samo meni pašu. Nerviram raju i kvarim koncept.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ja samo da izrazim gadjenje nad svim ovim AI sadrzajem, posebno u vidu laznih muzickih spotova, trailer-a za filmove i serije itd.

Bukvalno se tim laznim smecem toliko zatrpavaju sve moguce platforme da je sve teze naci ono "pravo" sto korisnik trazi.

A s' obzirom da je velika vecina 'informaticki nepismena' takve bljuzge od sadrzaja brzo dobijaju gomilu pregleda i onda ih algoritam jos vise gura.

Iskreno, zivot i sve ostalo je bilo lakse i jednostavnije bez AI i ni malo mi ne bi nedostajao da sjutra nestane. Iako svi znamo da se to nece desit' vec naprotiv - preplavice i ono sto do sad nije.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

21. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Ja sam vidio video dje rendzer spašava medjeda koji se davi u rijeci. We are all one.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Tako je programiran.Kao što je robot vojnik programiran da ubije čovjeka možda u fjučur i specijalizirani ubica određenog čovjeka prepoznajući zjenicu njegovog oka jer svaki čovjek ima na planeti određenu zjenicu oka (svaki čovjek je unikatan) za razliku od serije robota te i te kompanije.Može biti programiran i da spašava kao spasilačka ekipa i to je okey.

Ali,razlika između njega i čovjeka je što čovjek sam bira da li će biti ovo ili ono ili čak odustati od ovog ili onog ta mašina ne može osim ako ga čovjek ne reprogramira.Malo više od apgrejdovanog miksera.

Last edited by Bluemoon; 02-05-25 at 16:37.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

A kad je robot porodio Anakinovu Padme onda je sve ok a vamo upgrade-ovani mikser. Nemojmo.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Ne no kažem da nije čovjek i d nikad neće biti.

_______

Eto jedan "zanimljiv" scenario.
    Otme se neki inženjer iz Boston dynamica napravi robota ubicu a osnuje firmu da prodaje deterdžente kao.Ostali iz serije zbilja prodaju deterdžente skidaju zjenice naručene žrtve dok mu reklamiraju deterdžent ovaj inženjer skuplja kodove zjenica ima arhivu svih ljudi u tom okrugu.
    Onda nastupa ovaj robot ubica a ovome odmetniku taj dio posla naručioci plaćaju preko kriptovaluta.

What a wonderfull World.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    A kad je robot porodio Anakinovu Padme onda je sve ok a vamo upgrade-ovani mikser. Nemojmo.
    AHahaha slikovito:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

..i nema veze Cezare kapiram te nadaš se tu izbavljenju civilizacije kroz nakve robote iako posve vidiš kuda sve ide.
    Vidim i ja.
    Sve "inovacije" sve "tehnološke revolucije" desile su se gle čuda u ratu čovjeka s drugim čovjekom nauka ako sad sagledam u prošlost išla je na uštrb vladanja.Ljudske gordosti.Čovjek se sve više i više udaljavao od p r i r o d e.Urnisao je.Bukvalno je uznemirio svijet Okeana.Bukvalno je predao ključ u ruke korporativnom svijetu pojedinaca koji su ga pretvorili u potrošačkog roba.Roba sa najbolje skrojenim reklamama.AI je kako simm reče što je a mogu reći vrhunac marketinga za homo sapiens konzumerosa.
    I meni govoriti o nekakvoj evoluciji Čovjeka a ona đeca u Africi zbog čašice starbaksa i slično rade po plantažama kafe.
    Vrhunac AI je što je uništila u m j e t n o s t.
    Stvorila je gomilu smeća u algoritme o čemu Fidel ukratko.

Postavih ovo na temu radio neka i ovdje.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Znači,već neko vrijeme tražim vezano za ovu gljivu a aktivira se AI da mi nudi aplikaciju za prepoznavanje otrovnih i jestivih gljiva.Baš se pitam ko bi se na ovo čudo oslonio.

Page 14 of 24 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)