Page 37 of 41 FirstFirst ... 27333435363738394041 LastLast
Results 901 to 925 of 1020

Thread: [ŽIVOTNI STANDARD] Crnogorske plate € € €

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Isto ka i pomorci nasi, soferi kamiona isl.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Pojedini odje misle da filipinci, nepalci, kubanci, indonezani i ostali imaju po 1000 eura plate kod nas, kako da ne, imaju mozda neki koji doguraju do nekog supervizora ili tako nesto, ostali su na minimalcu.
    Nisam bio odavno sa filipincima, ali indonezani mi kazu da su oni sa 300$ mjesecno obezbjedjeni i da im je to i vise nego dovoljno da preguraju normalno mjesec i to porodica njih 4-5-6, pa sad vidite isplati li se njima da dodju za 450 eura da rade plus smjestaj plus 2 obroka i mozda neki baksis/bonus.
    Sto se tice filipinaca tako i treba, tako rade i po brodovima, moze brod da gori oni idu na pauzu kako je po ugovoru pa vi ostali gasite pozar i tako i treba, a ne da vas je8u nepismeni buzdovani samo zato sto su vam dali kao neki posao. Kad poslodavac vidi da ne moze da te zajebava i da mozes u svakom trenutku da mu podjes tad podvije rep, pogotovu u sred sezone.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    236
    Thanks Thanks Received 
    125
    Thanked in
    72 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Isto ka i pomorci nasi, soferi kamiona isl.

Tako je. Dok ih dostina lokalaca gledaju samo kroz prizmu para...

Kakav je narod generalno, kakav je mentalitet koji preovladava, standard je odličan. Srećna zemlja.

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Pojedini odje misle da filipinci, nepalci, kubanci, indonezani i ostali imaju po 1000 eura plate kod nas, kako da ne, imaju mozda neki koji doguraju do nekog supervizora ili tako nesto, ostali su na minimalcu.
    Nisam bio odavno sa filipincima, ali indonezani mi kazu da su oni sa 300$ mjesecno obezbjedjeni i da im je to i vise nego dovoljno da preguraju normalno mjesec i to porodica njih 4-5-6, pa sad vidite isplati li se njima da dodju za 450 eura da rade plus smjestaj plus 2 obroka i mozda neki baksis/bonus.
    Sto se tice filipinaca tako i treba, tako rade i po brodovima, moze brod da gori oni idu na pauzu kako je po ugovoru pa vi ostali gasite pozar i tako i treba, a ne da vas je8u nepismeni buzdovani samo zato sto su vam dali kao neki posao. Kad poslodavac vidi da ne moze da te zajebava i da mozes u svakom trenutku da mu podjes tad podvije rep, pogotovu u sred sezone.

Od 2010-e nisam u ugostiteljstvu, ali tih 6-7 sezona koje sam radio do tada nisam sreo poslodavca koji je podvio rep, no su bili spremni na sve. Vremena su se malo promijenila, sad ne može lako naći zamjenu...
    Last edited by SpellStealer; 25-04-25 at 13:59.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Ja provjereno znam Kubanku koja je radila kao sobarica za 400€ u hotelu ... u Canju. Prije 2 godine.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post

Tako je. Dok ih dostina lokalaca gledaju samo kroz prizmu para...

Kakav je narod generalno, kakav je mentalitet koji preovladava, standard je odličan. Srećna zemlja.

Od 2010-e nisam u ugostiteljstvu, ali tih 6-7 sezona koje sam radio do tada nisam sreo poslodavca koji je podvio rep, no su bili spremni na sve. Vremena su se malo promijenila, sad ne može lako naći zamjenu...
    Bilo nekad.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

čekaj da gagarin sazna da ima ljudi koji vraćaju 200e od plate i lokala i firmi đe nikakva inspekcija ne smije da zađe.

a onda kad sazna da nema svukud dupla plata 100m niz ulicu i da je to u većini države...

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Ada zna @Gagarin , cush prati on onog Adzica sto je nekad bio konobar pa ministar pa ko zna sta je sad ... ada vrati bi se prvi on da bude konobar da su tolike pare ko sto pricaju na forum cushhh 3kcheckin

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Ja provjereno znam Kubanku koja je radila kao sobarica za 400€ u hotelu ... u Canju. Prije 2 godine.

O ovoj nijesi pisao na svojoj temi...
    Molim detalje.

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

10. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    957
    Thanked in
    550 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post

Kod Žarka Rakčevića.
    Ako postoji najgori hotelijer na svijetu , on je još gori.
    Iskreno žalim sve ljude koji rade u njegovim hotelima.

12. The Following User Says Thank You to Isak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    čekaj da gagarin sazna da ima ljudi koji vraćaju 200e od plate i lokala i firmi đe nikakva inspekcija ne smije da zađe.

a onda kad sazna da nema svukud dupla plata 100m niz ulicu i da je to u većini države...
    Komkretno… u koji grad? Lokal?
    Nije mi realno. Jer ako imaš na 100km konstantnu tražnju za sobarice npr hrana+stan+800€ teško da neko rmba za 400€.
    Evo ispanuće da branim vlast još malo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Jednostavno je, agencija koja ti je nasla posao tamo nedje u tudjini mora malo da zaradi na tebi jel, plus sto ti ne razmisljas ni o smjestaju, ni o avionskoj karti, ni o prevozu itd, no se samo pojavis na aerodrom, udjes u avion i kad izadjes u Tivat saceka te neko i povede do radnog mjesta, pokaze ti smjestaj i kreces da radis po ugovoru i agencija je tu da ti garantuje tu platu, a ako krenes sam da trazis posao, za 800-900 eura i napustis taj koji vec imas, preko te agencije vise neces poci, a s obzirom da su svi umrezeni hvala Bogu neces ni preko druge, pa ces sledece godine da skupljas rizu po Maduri. Plus je vjerovatno i avionska karta uracunata, ako ne u oba pravca onda u jednom pravcu placa hotel/restoran u drugom ti. A karta iz tih pickovaca za ovu vukojebinu tesko da se moze naci u sezoni ispod 1000 eura, plus agenti, plus prevozi. I eto kako to sve funkcionise.
    Nije to poci od Podgorice do Hvara i traziti posao od restorana do restorana i gledat dje ti je lakse, a dje ti je ljepse, pa ako nista ne nadjes vratices se isti dan za Pg i nastavit da radis kod istog poslodavca kojem jedva cekas da kazes cao ako ti nesto bolje uleti.

15. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Jedna objava sa fejsa :
    Upozorenje za sve ljude koji traze sezonski posao! Ni slucajno u hotel Sato u Sutomore! Plata mala, menadzerka hotela trazi od zaposlenih da se sminkaju , jedan obrok dnevno i uniformu koju dobijete od hotela za posao morate sami da perete! Smjestaj daleko nema ormara skupljala sam plasticne
    gajbe od voca i povrca i slagala svoje licne stvari u te gajbe i gurala ispod kreveta! U slucaju da budete nezadovoljni kao ja ovim "predivnim" uslovima za rad i date otkaz, direktorica hotela zove tamo gdje ste otisli da radite i govori sve najgore o vama nebi li vam uskratila mogucnost zaposlenja. Ta ista direktorica vam upadne na smjestaj pod izgovorom da se neko zalio na vas u 1 sat iza ponoci i seta vam po sobi kao šerif... Ima sedam dana da sam prestala sa radom u tom hotelu jos uvijek mi nije vracena radna knjizica svaki dan odugovlace sa raznoraznim izgovorima i prinudjena sam ih prijaviti inspekciji rada. Pozdrav svima u grupi

17. The Following 4 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Jednostavno je, agencija koja ti je nasla posao tamo nedje u tudjini mora malo da zaradi na tebi jel, plus sto ti ne razmisljas ni o smjestaju, ni o avionskoj karti, ni o prevozu itd, no se samo pojavis na aerodrom, udjes u avion i kad izadjes u Tivat saceka te neko i povede do radnog mjesta, pokaze ti smjestaj i kreces da radis po ugovoru i agencija je tu da ti garantuje tu platu, a ako krenes sam da trazis posao, za 800-900 eura i napustis taj koji vec imas, preko te agencije vise neces poci, a s obzirom da su svi umrezeni hvala Bogu neces ni preko druge, pa ces sledece godine da skupljas rizu po Maduri. Plus je vjerovatno i avionska karta uracunata, ako ne u oba pravca onda u jednom pravcu placa hotel/restoran u drugom ti. A karta iz tih pickovaca za ovu vukojebinu tesko da se moze naci u sezoni ispod 1000 eura, plus agenti, plus prevozi. I eto kako to sve funkcionise.
    Nije to poci od Podgorice do Hvara i traziti posao od restorana do restorana i gledat dje ti je lakse, a dje ti je ljepse, pa ako nista ne nadjes vratices se isti dan za Pg i nastavit da radis kod istog poslodavca kojem jedva cekas da kazes cao ako ti nesto bolje uleti.

Za Hvar konkretno i provjereno mogu da kažem da se ide samo regularno sa svim papirima, radi samo onoliko sati koliko si potpisao, i da je pomoćni kuvar prije dvije sezone imao hiljadu i po eura. A tek kod njih ti je radnik ko zec, ako ti utekne o čudu se zabaviš da nađeš drugog.

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Ima ovo smisla. Ali onda, ako pričamo o nekim platama od 400 EUR, radi se o nekim polutrafikovanim nesrećnicima iz globalno najsiromašnijih zemalja za koje je i ovo naše ****** blagostanje (moja rima draga je svima).
    Pošto sam po pisanju shvatao da lokalni zaposleni daje lokalnom poslodavcu nazad 200 eur od plate, što mi je naučna fantastika.
    U svakom slučaju, da ima države, ka što je nema ni za ozbiljnije stvari, ne bi niko moga da radi za lovu ispod minimalca. U stvari mogao bi, ali ako upecaš poslodavca, izmasakriraš ga od kazne da drugi ne pokušavaju.
    Na kraju, ajde da se vratimo na PG konobara i slične zezalice. Za platu + bakšiš saznadoh tako što sam bio sa drugom na doručak koji mi se žalio jer je imao konkurs za mjesto sa fakultetom. Na pitanje o očekivanoj zaradi, oni bez iskustva u poslu su govorili 1000-1200, a oni sa iskustvom 1600-1800. On bio malo šokiran, pa rekoh da pitamo konobara kako prolazi, možda mu bude manje šoka.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Jedna objava sa fejsa :
    Upozorenje za sve ljude koji traze sezonski posao! Ni slucajno u hotel Sato u Sutomore! Plata mala, menadzerka hotela trazi od zaposlenih da se sminkaju , jedan obrok dnevno i uniformu koju dobijete od hotela za posao morate sami da perete! Smjestaj daleko nema ormara skupljala sam plasticne
    gajbe od voca i povrca i slagala svoje licne stvari u te gajbe i gurala ispod kreveta! U slucaju da budete nezadovoljni kao ja ovim "predivnim" uslovima za rad i date otkaz, direktorica hotela zove tamo gdje ste otisli da radite i govori sve najgore o vama nebi li vam uskratila mogucnost zaposlenja. Ta ista direktorica vam upadne na smjestaj pod izgovorom da se neko zalio na vas u 1 sat iza ponoci i seta vam po sobi kao šerif... Ima sedam dana da sam prestala sa radom u tom hotelu jos uvijek mi nije vracena radna knjizica svaki dan odugovlace sa raznoraznim izgovorima i prinudjena sam ih prijaviti inspekciji rada. Pozdrav svima u grupi

Što mislite, posle nekoliko ovakvih postova, gdje će da nađe zaposlene? Bangladeš?
    Usput, kad smo kod Azijata kao zaposlenih... Da se naglavljujem na lošem engleskom oko naručivanja? Da objasni nešto gostu iz menija?
    Možda i to može, mada teško...
    i na kraju, bješe li onaj Radulović iz Splendida nesoj i eksploatator i dežurni krivac pošto mu sve lokalci rade. A pošteni Rakčević i družina koji su našli robove za po plate?
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    494
    Thanked in
    313 Posts

Nace posao dje hoce, a Sato je godinama unazad poznat po ovome

Thanks Thanks Given 
    4,240
    Thanks Thanks Received 
    8,158
    Thanked in
    3,117 Posts

90% omladine bez ikakvog radnog iskustva moze da zaradi minimum 1000e mjesecno u prosjeku od aprila do oktobra, ko oce da radi sezonski.
    Svaka godina iskustva ti dodaje 100-200e na platu.
    I da pritom ima smjestaj i 3 obroka dnevno.

Hoteli i restorani ce prije zaposliti nase, nego afrikance i azijate.
    Ja sam u svoje pero morao ici u ameriku na Work&Travel, da bih zaradio pristojne pare, tada su kod nas plate bile 250-350e mjesecno.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    90% omladine bez ikakvog radnog iskustva moze da zaradi minimum 1000e mjesecno u prosjeku od aprila do oktobra, ko oce da radi sezonski.
    Svaka godina iskustva ti dodaje 100-200e na platu.
    I da pritom ima smjestaj i 3 obroka dnevno.

Hoteli i restorani ce prije zaposliti nase, nego afrikance i azijate.
    Ja sam u svoje pero morao ici u ameriku na Work&Travel, da bih zaradio pristojne pare, tada su kod nas plate bile 250-350e mjesecno.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
    Omladina bez radnog iskustva treba da ulozi vrijeme na knjigu, da nauci nesto konkretno, pa da sjutra pare zaradjuje na racun intelekta, ne na racun konobarisanja, ciscenja soba i sl. Konobarisanje i sl. je apsolutno gubljenje vremena.

Ako je cilj razvoj drzave, treba da se ulozi u mlade software/hardware inzenjere, i da se isti pored tehnickih vjestina, nauce i poslovnim - kako reklamirati, i prodati proizvod.
    Last edited by techlinkit; 26-04-25 at 10:42.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Gospodin Adzic je primjer od konobara do ministra i jos ima privatnu firmu. Tako u zivotu se ne treba nicega stidjeti.
    Joko jer svi sa fakultetom na forum i sire kazu glup je. Joko ima firmu sa milionskim profitom.
    U principu ja jos ne vidjeh bogatog profesora....

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Samo pogledaj politicare i clanove SNSa u Srbiji i sve ce ti biti jasno, svi zajedno nemaju iq preko 50, ali zato svaki pojedinacno ima makar firmu, par stanova i vozni park od preko 100 000 eura.
    U danasnje vrijeme sto si gluplji, sto vise mozes da trpis da ti se kenjaju u usta i sto si veca slina (ne mislim samo na Sinisu Malog) to bolje prolazis, narucito ako imas veze sa politikom. A vidimo da taj virus prelazi i kod nas od kad su oslobodioci dosli. Dok je bila ona prethodna garnitura makar su bili pismeni, ovi danas ne daj boze.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Na prste jedne sake se mogu prebrojati pismeni iz prethodne garniture, na prstima druge ovi novi tako da tu nema neke razlike

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Ako realno pricamo ono su bile skolovane lopuze, da ne kazem inteligentne, ovima danas je brzi jezik od mozga.

28. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    671
    Thanks Thanks Received 
    673
    Thanked in
    446 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Gospodin Adzic je primjer od konobara do ministra i jos ima privatnu firmu. Tako u zivotu se ne treba nicega stidjeti.
    Joko jer svi sa fakultetom na forum i sire kazu glup je. Joko ima firmu sa milionskim profitom.
    U principu ja jos ne vidjeh bogatog profesora....

U CG samo drsko i bezobrazno i nebo ti je granica.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Omladina bez radnog iskustva treba da ulozi vrijeme na knjigu, da nauci nesto konkretno, pa da sjutra pare zaradjuje na racun intelekta, ne na racun konobarisanja, ciscenja soba i sl. Konobarisanje i sl. je apsolutno gubljenje vremena.
    konobari zarađuju duplo više od književnika
    She is only here to annoy herself!

Page 37 of 41 FirstFirst ... 27333435363738394041 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)