Sad ga neću zažet, hulite na šveps tonik, e pa ne mogu da vjerujem!
optereceni smo mi glavom nam za pocetak
prosjecan coek razmislja garant o 2-3-4x vise problema nego prije 100 godina
ima li rata - NEMA - odlicno... je li susa - NIJE - odlicno... jesu li svi zdravi - turi kamen u crevlje da te zulja da ne cuje djavo da je sve super i pici dalje
ima - budan si, a moras da si na poslu
ja ne pamtim kad sam legao prije ponoci... isto najcesce oko 1... i tako od kad sam bio tinejdzer
istina, tad sam mogoa i vezat 2 noci da ne spavam, danas kad ostanem 2 noci do 3-4 sam poslije toga robot
ali jbg, "brz" neki zivot pretrpan obavezama, rokovima i htjenjima koje sebi nametnemo
+ mi za mentalno zdravlje treba "tisine" barem sat vremena kad sve zavrsim i djeca zaspu (sto zna biti i u 12 nekad) prosto mi treba lazni osjecaj kontrole i upravljanja svojim vremenom - odbijam da mi se dan svede na to da sam ustao bio sraf u masini i legao, uzasava me ta pomisao
Sjajan post samo bih dodala kad kažeš tišina ima i nešto u savremenom svijetu urbane sredine što ne primjećujemo vremenom svjesno a to je nivo buke ali sve to nesvjesno utiče na čovjeka đe recimo opet se razlikuje život u malim gradovima i onim većim.Na nekog manje na nekog više utiče meni recimo na skali od 1 do 10,dobrana osmica.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Meni nakon 25 g tishine,i dalje fali gradska vreva---chuj mene vreva haha,ali istina živa,valjda mozak navikao na akciju,mada je u pravu Lu,na kraju dana pa legao u 1 ili u 4,5 svakako treba tih makar 30min tishine za sebe.
...
Kakve vas to stvari progone kroz zivot, sto ste cinili pa ne mozete zaspati…
ja se okrenem na drugu stranu, sacekam malo i eto.
Talasi,da da...a sad pred ljeto lagani vjetar po lischu lipe...
A miris snijega,obožavam,podsjeti me taj klip shto si okachila.
...
Prethodne dvije noći pokušah nekako da se sklopim prije ponoći no danas..jeziv..ali jeziv dan..tako je vazda pred praznike.Prezirem 8ebene praznike.Koliko laži,koliko folirancije među tzv prijatelje,famili,kolege zato želim na 8ebene praznike da odem od svog tog lažljivog svijeta neđe đe ih ne gledam.
Vjezbe disanja su krucijalne
ne gledati u ekran(e) zadnje sat vremena pred spavanje
067-123456
E ne znam, ja u 2230 svaku noć koma. I kafu sam znao popiti i red bull pa opet ne mogu do 23h dobačit sile nema. Al se bez sata isto budim u 05h.
Uzeh onaj sok od spelte zbog alergije. Kazu da je dobar i za san. I jeste. Ono budio sam se ponekad u toku noći al sad kako legnem tako se i probudim u istom polozaju.
γνῶθι σαὐτόν
Ja tu ne bih ništa mijenjao.
Milina.
Svaki dan je dobar za upiranje.
Recept za dobar san mi je premorenost, kako umna tako i fizička. Čim toga nema mozak ima praznog prostora da leluja pred san i onda nema mira.
Ranije sam spavala nekih 5-6 sati, a u zadnjih godinu dana mi je optimalno 8. I bolje se osjećam. Tokom dana ne mogu da spavam, jedino ako sam nešto bolesna.
Ono što zna da mi pomogne kad ne mogu da spavam je Mg bisglicinat. Probala sam i ašvagandu, radi posao, ali nisam vidjela neke druge benefite tako da se zadržah samo na Mg. Još što sam primijetila da mi zna uticati na san je kasniji trening ili kasnija večera. Do 19h treba sve završavati i polako se usporavati i spremati za krevet. Mada neprijatelj br. 1 zdravom snu je definitivno telefon.
Ujutru i uspijem da ga ne diram tih prvih sat vremena po buđenju, ali uveče nikako.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Oko 21h spavanje ustajanje izmedju 5 i 6.
No problem nemas spavanja preko dana iskoristis dan maksimalno...
Uglavnom probajte ustajanje rano ujutru
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Slikovito da rečem,mjesec jun u Podgoricu je imao kiše koliko ja u isti sna.
Tačno mi dođe da se vratim u treću smjenu jer apsolutno nije realno koliko me goni prokleta insomnija.
To nam je sve od treće, tj. noćne smjene.
Skoro 3 godine noćnog rada po kazinima, mozak na spidu - svuda, a niđe.
Trovanje dimom i alkoholom.
Svaki dan je dobar za upiranje.
Meni nije to no u fabrici.Doduše i u nekoj štampariji u Beograd za vrijeme studija.
No kako se ovog đavola riješiti?Ako sad ja napravim mjesečni prosjek sna to bi bilo nekih mršavih 3 sata.
Ma užas.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks