Nucleus JBT.
Mada faka Nucleus.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 09-04-25 at 23:55.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Znači danas se malo kopalo
Danas sam bila, hvala univerzumu, spriječena da skuvam ručak, jer je nestala struja na par sati, tako da su se jeli dronjci od juče.
A jutros, umjesto tiramiŠua, nešto slično
![]()
daj nama leftoverse kad god imas struje
nothing comes from violence and nothing ever could
Nekad sam mislila da mi je Marvin omiljeni lik u autostoperski vodič kroz galaksiju ali nije..zapravo nije no Ford Perfekt.
Last edited by Bluemoon; 11-04-25 at 02:12.
Uz brancina i jezerskog krapa (na zvona odstojala noć u pac od ruzmarina, češnjaka, soli i maslinovog ulja), bolje mi ribe za gradele od freške pastrmke nema. Ova je ribana iz Tare, ali sam je žestoko preplatio kontra-uslugama, tako da će iduća bit iz ribare
Izi neki frajdej, nešto me raznježenost napala, pa je i vino nježno. Ali skroz paše![]()
Veličina vuče više na ribnjake oko Tare.
Nema se vremena za kuvanje
![]()
The more things change, the more they stay the same.
..na-te-ne uz vajn.
Kakav dan.
Hvala Kosmosu na rapsodiji mirisa i ukusa uz depeche mode i pjenušac.
_____
3 vrste paradajza, češnjak, petrusin, papar, so - maslinovo ulje, češnjak, kriška limuna s korom, mušlje, mrva bijelog vina, gambori (poklopljeno, dok gambori ne promijene boju)- riblja supa, linguini (da samo malo ukuvaju, natvrdo, da se ne gađam onim drugim izrazom) paradajz mušlje i gambori (vrlo kratko na srednju vatru sve).
21€, četiri odrasla čoeka sa dobrim apetitom jede, pet normalnih![]()
Kad sam u depri nemam volje ni da spremam za sebe osim rovitog,kad izađem iz depre samo za sebe se specijalno potrudim.
EDIT:
Češnjak ti izgleda superfantastično vidi se da je domaći i ti pomorodini takav bih voljela da posadim znam da nije kao oni okrugli kiselkast i vodnjkav nego šećer sa super nekom aromom i sočan.
Last edited by Bluemoon; 12-04-25 at 21:25.
Ova na tanjir je jedva 250g uhvatila, ona veća u pekač je 650g, da ih premjerimo, sitnije su bile ispodA lijepo je kad neko zna kako se najlakše pozna tovljena riba, i uz to obraća pažnju tako
![]()
Pride, ova nema onu premasnu mrenu oko sebe, i prima so toliko lijepo da to nisam gledao
Pođeš u Konak i dogovoriš se s onim malim, jeste derikoža i protuva belosvjetska, ali je beskrajno simpatičan i neće prevarit. I inače, tamo sam je jedino skroz predobru u Kolašin jeo, a mislim i jedino riječnu (i cijene su ok sasvim, preporuka).
Meni je onaj lik što drži Zvono u Plužine za tu divlju pastrmku okey iako nešto nisam ljubitelj rječne inače slatkovodne ribe generalno ali samo kod njega kad odem uzmem.
Izuzetak je jegulja nju baš volem e sad mora se pratiti kad je zabran.Pa je nema u konstantu.
Za sve iz mora baza mi je ovaj klasični pelat-parajadz (čitav, u konzervi) baš zbog toga što ima tu nakiselost specifičnu, ide s morem i sa vinom, a ovi daterini svježi i u pasati su tu da ga izbalansiraju.
Češnjak da valja, domaći, mirišljavi, se teško nalazi u ovo doba godine, ali Gintaš, onaj red preko puta jaja i mliječnih proizvoda, Ulcinjani, obično ima bar na jedan štand.
Sta ti je ovo, pun je mjesec nocas ali nije plav.
Pa i nije nego je ružičast,bez zajebancije.
Buva hvala na preporuci taman bi se moglo sjutra do Gintaša ponestale mi zalihe bijelog luka bez kojeg život ne mogu zamisliti.Mogla bi se i uzeti konačno sadnice daterine ima jedna žena što ima odlične.Italijani imaju daleko više izbora u tim pasatima sad me podsjeti samo što nije isto kod njih i ono što nam ođe uvaljuju.![]()
Od svih slika danas samo ovi somuni i to druga tura:
Prvo se kuma, bog joj zdravlja dao, sjetila da stavi kačamak i pozove. Cijelu zimu ga nijesam pojela, ne smjedoh mnogo ali ipak - potamo se sva druga jela!
Onda upadoše tri tinejdžera kod nas na pileću čorbu i vruće somune. Pripremila im pršute i el pozzo kobasice, sira zrelog kravljeg ( u PG zvani 'pljevaljski' ) i mladog kozjeg, kajmaka, maslina tučenih barskih, kupus salate i krastavca grčkog, majoneza i kečapa i postavila da sami biraju šta će i kako će. Čoek ne bješe oran ručku poslije supe u prvi mah, a poslije deset minuta tornado ne bi čistije sto ostavio. Zamijesi ponovo za nas seniore.
Prvi obrok danas (opet sebi pravim paklove) ali mala napomena @tigrovo_oko ova burrata monte-ova me vrati na jedno tvoje jutro.Dronjci,veli.
Nečiji izuzetak moja realnost.
Uđoh u city pjacu da kupim djeci jagode prije neki dan i pade mi pogled na rozi paradajz i nisam mogla da odolim. Kako sam očekivala ukus rotkvice, prijatno su me iznenadili i jagode i paradajz iako sad čekam fino ono što svekar i svekrva sade i donose iz Pipera i moji iz Bara, da ne mislim puno.
Nego, ot:
https://postimg.cc/G4XvMj9D Piletina u kornflejksu iz rerne, salata, krompir, palačinke
https://postimg.cc/kVtvYhZH pasta salata sa tunom
https://postimg.cc/1fC0mQ1T volim svašta da probam, ali za mene je krofna samo old skul Karađuzović krofna i ponekad umijem vjerno da ih repliciram
Last edited by samoilma; 14-04-25 at 14:59.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks