Čestitam gospođi!
Udadoh se, poslije par sedmica muž pita umijem li skuvati raštan. Dragi, tamo odakle sam to se niti sadi niti kuva! Objasni on tehniku te savladah.
I čorbu od porog luka, držala sam do tada da je prasa samo za pitu. Sa kuvanjem svinsjkih ušiju i kože od slanine se još nijesam pomirila, to su mi preci bacali u sapun.
Rijetko kad se držim recepata, on mi je tu kao hint a spremam po osjećaju. Sinoć je to bilo 100gr susama, i možda 50-70ml maslinovog, malo soli i limuna. U sjecka jer u njega mogu da provjeravam i skidam smjesu sa zidova posude ponovo na miksanje a da ne napravim sveopšti haos po pultu
Bolje dodavati po malo, nego pretjerati pa nema nazad![]()
Sve sto tigrovo oko spremi lajk![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Nisam probao. Ukus sličan?
Ne znam bi li ti se i svidio ovaj iz marketa. Ovako opisno pa npr kao indijski orah slani samo izblendaniblaži od kikiriki putera, a on ti nije ni zdrav ako si 25+
![]()
U svijetu postoji jedno carstvo u njemu caruje luk-avstvo.
Ne znam šta se dešava od nekadašnje mesožderke.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
@Buva+gacce daj neki recept za kuvani kupus sa suvim mesom. Ima se tih domaćih rebara, kobasice, slanine...
Ja ne volim nesto slatko al ova baklava u Istanbulu…već drugu noć za redom joj se vraćam. Sladoled… Rapsodija ukusa. Inače je restoran Resto Lordom Bomonti osrednji al ovo je…
Nesto YT zaebava sa pravima pa cu kasnije snimak staviti kako je režu
Last edited by Caesar; 08-04-25 at 18:47.
γνῶθι σαὐτόν
Prije neki dan sam kod ujne jeo podvarak, cini mi se bravlje meso.
mada ja sam trazio mesa bez koliko mi se svidjelo ali svakako uleti pomalo mesa.
Bataci se prvo kuvaju posebno, da se rasole i smanji masnoća. Luk crni i bijeli na rebarca da se dobro proprži na ulju i masti, pobiberi, doda lovorovo lišće, rendana šargarepa, pa kupus i sve se prodinsta. Onda se dolije malo tople vode, može u njoj i kocka supe povrćne i oni bataci. Napravi zaprška, posoli jelo, pažljivo jer je meso slano i gurne u vruću rernu. Zaboraviš na to nekih 45 minuta, ni toliko kad je kupus mlad (ne valja ga prekuvati). Lično volim da ubacim pola šake pirinča pred kraj ako mu se učini previše čorbasto, moji vele da ne mora.
Za grne samo namastiti iznutra, slagati redove - kupus na pijevce rezan! ne na sitno kao za šerpu, kuvano suvo meso svinjsko i juneće svježe, povrće, začiniti redom, malo vode, pokriti pa lagano u rernu dok se ne skuva kupus. Pred kraj zaprška, na mast obavezno.
@Bluemoon odakle ti ovaj baby kukuruz?
Ima u našim marketima tačnije u VOLI od Mikado proizvođača koliko shvatih iz Indije a ide preko Mikado group Berlin.
Konzerviran je često ga uzmem za salate daje neki kiselkast ukus sviđa mi se jer ne ide u onu kiselinu kiselih krastavaca koje sam nekad voljela sad već ne baš pored ovoga.
To i mislih, no ne padne mi nikad na um da uzmem. Sviđa mi se šmek njega u neki zaleđeni mix, mada i to rijetko kad uzmem.
Ebeš mi sve, ali treba umjeti i onu estetiku starkijevu, tačno se pola zasitim dok pokušam da napravim instalaciju
I nešto za laq noć, volim da pretEram - radim to isključivo iz ljubavi
![]()
Last edited by tigrovo_oko; 08-04-25 at 21:05.
Suve šljive (?) i brokoli wow kakva kombinejšn.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Suve šljive, kajsije ili brusnice prospem u pečenje često, isto ko masline.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Danas mi je toliko sjeban dan da osim čorbe od paradajza i pred spavanje jedno rovito nemam volje bilo što drugo da unesem u sebe.
Ne zamjerite što tek bi perverzija bila da se ka hvalim time pa ka fotkam.
Ali uživam gledajući vaše uživancije.![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks