Што ми оно сћаше?![]()
I što bi instalira jebenu aplikaciju ka svi mi drugi jel mu to jebeni uslov za bilo šta.
@Buva+gacce, не користиш тапаток апликацију за форум. Да ну инсталирај кумим те богом да можеш крштене слике окачит.
I ođe ne izigravam paklenog advokata no me baš ozbiljno užasava da liku koji je tako vičan u kulinarstvo ođe zakerate oko jebenih fotki.WTF.
Што ми оно сћаше?![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Kakvo crno barenje,ovo je friteza... a može bit' i šurenje brenerom
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Bek tu topic.
Camembert/mocarela baby/čeri i bananaenergy Buster.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Avet, za mene iz predistorijskog doba, i komp savladat je bilo čudo prirode, a ne android
Em kucam brzinom puža pod bromazepamima, em mi ni one najdeblje naočare ne mogu pomoć
Drago mi je da ste razjasnili
P.S.
Blu, čoek mi je istinski jedan od najdražih likova ovđe, nemoj po glavi, može samo malo po prstima![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ahahahahahahaha, kako me presmija jutros našte srca, i još, sevap ti je dupli kad je ponedeljak
https://forum.cdm.me/showthread.php?...83#post6160383
Ahahaha što se načinje pa i meni je avet kul lik ne bi mu darovala pivske čaše da nijenego ajde da ne avetamo ođe nastavimo dalje.
Jedva čekam tvoje nove izazove.![]()
Direktno iz mora u vrelo ulje pa na tanjir. Kao cips su.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo ti, kad si ga već pominjalaJuče kuvan, danas će u tanjir
Prvo za raštan je da se jede dok je hladno. Biljka kad otopli naglo krene u klasanje, žilavi i gorča. Ovo mu je neđe poslednje vrijeme da je onako mhmmmm top. Na sliku vidiš kako mu je dno drške malo modre boje, to isto ima i sa druge strane lista. Znači da je mrznuo, i mora valjat.
Drugo je krtola. Tajna je da bude što više ona brašnjava, da mu supu obogati (meni je naopakom ta supica milija no sve ostalo). Krtole ide otprilike taman koliko i raštana, meni milija onako krupno, ''u kile''.
Treće je meso. Bez lijepe kaštradine i mušnjene kobasice ga nemoj kuvat, ne može bit onako ''do kraja''Ovđe ima još guše svinjske domaće, domaće kobasice, i komad goveđe slanine lijepo osušene, ''na meko'', od te mješavine su mirisale kuće 500m niz ulicu
Mesa ide taman koliko i krtole i raštana.
Finalno je salo odimljeno. Ja sušim svoje, ne znam može li se nać na tržnice. Uglavnom, pred kraj, razmutiš malo sala, krupne soli i supice od kuvanja u šoljicu, i umutiš da otkuva u jelo još petnaestak minuta. To mu daje šmek onaj što se ne može ponovit.
Zavisno od toga koliko je što staro ili mlado, i meso i krtola i raštan, obično ide red- voda/meso da pusti onaj miris nebeski/krtola da to povuče, i masnoću i slanoću/raštan i ostalo povrće. Ako je raštan stariji, žilaviji, može taman sa krtolom. Onaj što žuti u srce glavice ne uzimaj ako možeš izbjeć, omekšao je, gnjecavi, i fali mu onog specifičnog ukusa.
Ja ovo kuvam ovako dok ukrčka, bez diranja, i promiješam ga samo jednom kad stavim ono salo, i to mu je to.
I, ako ikad više čujem da raštan nisi probala, zbilja ću ti se izistinski naljutit![]()
Hvala na iscrpnom opisu.
Recept ne mogu ispoštovati dobrim dijelom zbog nedostatka izvjesnih sastojaka ali smislit ću nešto barem me mašta još uvijek nije napustila.Teško čeljadetu kojeg mašta izda u svakom smislu.
Inače,ne rekoh na Cetinju tačnije u Pećini ga spremaju bez mesa i to kako mi vlasnik objasni zbog onih koji poste ovih dana.![]()
Ahahahahahahaha, poštujem postove, i one koji poste, ali raštan bez mesa ipak u moju kuhinju nećeNadam se da ćeš uživat, ta biljka mora valjat što god joj činiš
![]()
Drugo je krtola. Tajna je da bude što više ona brašnjava, da mu supu obogati (meni je naopakom ta supica milija no sve ostalo).
Ovaj detalj sa brašnjavim krompirom me kupio jer i js onu supu više volim
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
zlata vrijedi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
@Buva+gacce "operacija raštan"
Samo da te upozorim čisto skrnavljenje.Uzmem ti ja tako taj tvoj raštan svjež.Baj d vej meni liči na blitvu no dobro.I neđe malo ka promrza.Reko dobro Buva reče nije strašno.I sad se ja mislim nemam pojma ni što su te brašnjave kobasice ali ajde alternativa njeguška kobasica.Od mesa još juneća rebra.
Crni luk i ovaj krompir što veliš.I nisam mogla da odolim da dodam paradajz i biber.Inače,zanimljiv podatak pročitah raštan jedu i u Africi pa se dođe i do faraona.Wow.
A pravo da ti rečem meni bi najbolje išao sa polusuvom jaretinom i krompirom tako smo mi na selu jeli onu "seljačku čorbu" s tim da je moja baba stavljala koprivu.
(uz ovo danas sam inače odvojila i čistu juneću supu)
Neozbiljna si blue
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Naravno da jesam nedobog da sam ozbiljna ka neki momentalno bi se roknula.Zamisli da si u ovoj katastrofalnoj realnosti još i ozbiljan.Pakao.
Inače,meni se mnogo sviđelo kako je ispalo ka neka čorbica.Mislim ka ono crnogorsko jelo tradicionalno a ono ima i u Africi.How Yes No.A i krompir je bješe iz Amerike.I sad ja tu ka ne mogu da se igram kako meni odgovara.
Jedna od omiljenih casual vecera
Sent from my phone
Prženice RULA
Last edited by Bluemoon; 01-04-25 at 21:28.
@nikolaf7 jedan od omiljenih doručaka.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks