Jagnjetina, junetina, tri vrste suvog svinjskog, i još se kuva u blagu pileću supu
Prvo svo meso opečeno samo na podmazano grne, onda na to luk- skoro nasuvo, mrvljena suva paprika, krompir, aleva, kad opeče i dobije onaj miris najljepši onda ostalo povrće, onda ne više od 3-4 prsta supe, kelj sitno, kupus krupno (mlad je mhhhm), po vrhu papar u zrnu, češnjak drobljen, svo meso, malo sitnije kupusa, lovor, poklopac, i tako, skoro nasuvo, da dinsta dok lijepo ne upari i povrće i meso, samo ponekad još sitno rezanog kupusa po mrvu.
Ostatak supe doliću za jedno dvije ure, a promiješaću ga samo jednom, možda dvadesetak minuta pred kraj.
Last edited by Buva+gacce; 26-03-25 at 13:55.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Prvi obrok danas ne računajući jutarnji kefir zbregov.
Bukovače/suve šljive u sosu od crvenog vina i ostriga/oriz/maslinovo ulje.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Rijetko je koji osjećaj u životu toliko moćan kao ono kad u petak, u 13.45h, ugasite telefone
Brzo, lagano, jednostavno. A nikad teže za utrefit svakome na volju
Sve ovđe je apsolutno nečuveno i nedozvoljeno
Tartar ide isključivo od ultra svježeg mesa, ja stavim onaj biftek iz pacaJes, nije onako savršeno knjiški crven, ali mu onaj spoljni sloj ima taman onoliko arome i začinjenosti (od paca) koliko mi paše.
Osim toga, tartar biftek ide od goveđeg bifteka, je li. Ja volim kad vuče onu notu na more i usoljenu ribu (i Japan
), pa dodam mrvu lososa.
Pa još na onaj sitno rezani šalot, umjesto soli, malo terijakija uz maslinovo ulje, petnaestak minuta da povuče
Pa u žumance još i worčester uz šareni papar![]()
Pa tek svetogrđe, u finale još i puter na dvopek, mrva soli, opet papra, pa na tartar još rukola, i još koja kap worčestera
I, na kraj, tek najteži zločin: umjesto čaše nekog kabernea, koji zbilja savršeno paše ovđe, uzmem koru od domaćeg leba hrskavog pa udrobim u grčki jogurt
Nema zakona koji ovđe prekršio nisam. Ali sam se izmeračio za sve pare.
Heute gibt es gnocchi di patate con greek salad. Što'no vele, no meat friday
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Dje si uzeo list?
Sent from my phone
Obožavam list a na osnovu priloženog ti ga znaš spremiti.![]()
LM
Nalećeh u Voli na baby spanać i Srbije piše za salatu mislim se kakva salata to moram obariti i spremiti nešto.Kakav miris spanaća dok se blago obari prajsles.
I neki moj recept koji mi je baj d vej danas izronio u inspiraciju sa ovim.
Taljatele/pesto đenoveze/bijeli luk/maslinovo ulje/baby spanać.
I rotkvice solo iako ih obično stavim u mix salad.
Last edited by Bluemoon; 29-03-25 at 17:24.
Mleveni papar i samo mrva mente. Neka moja verzija dalmatinskog variva. Od svega što si viđela tamo ja probam, ali ovu krtolu i blitvu (pa još kuvano u riblju supu, s korom od limuna, petrusinom, paprom i češnjakom) satrem.
Nista ako se to ne zalije bijelim vinom. Jer riba mora da pliva
Mnogo mi se sviđa opis ako ti nije mrsko (a znam da nije)može recept za ovo na fotki:
mali OFF:
Moram na temi odati jednu svoju dark secret nikad nisam jela raštan bruka i sramota vidjeh na Cetinju danas na meniju reko da probijem led i moram priznati jednom će osvanuti i od mene na ovoj temi.
Gauda (mada ja volim i čedar onaj crveni), prst debele kriške.
Jaje/a, malo pavlake za kuvanje, speltino brašno (ima i ljepši ukus i ljepše povezuje od pšeničnog), mrva soli, još manja mrva šećera, začini (meni ide papar i majčina dušica, može što oćeš), sve umućeno, gusto, ali tečno, tako će najljepše uhvatit sir.
Zobene mekinje, susam, začini, promiješano.
Utopiš dobro sir, uvaljaš u mješavinu, i u mnogo ulja na baš jaku vatru. Ali paziš, mekinje počnu da gore brzo, ovo se bukvalno samo obrne po po' minuta.
Kad pohuješ na ovaj način, ulje ne pije bukvalno ni mrvu, tako da je dovoljno samo da odložiš na neko drvo i osušiće ko barut.
Istim sistemom i pohovano meso bude komad ukusnije i sočnije (u odnosu na ono klasično brašno/jaja/prezla/jaja/prezla), ali onda ipak bolje prezla umjesto/osim mekinja, da ne gore.
Ahahahahahaha, raštan? Auh, kakvo svetogrđe. Raštan, sa lijepim komadom kaštradine i lijepom mušnjenom kobasicom uz slaninu, i sa malo razmućenog sala dimljenog, je jedino jelo u životu koje mi se može primać vojničkom pasulju. Što god da sam probao ili pravio.
Samo požuri sa tim spremanjem onda, prolazi mu vrijeme. otoplilo je i počeće da gorča. Ako neđe potrefiš ipak da su mu listovi mrvu izgoreli/omodrili od mraza, uzimaj i ne pitaj![]()
Thanks
"Kriva" je mama ona nikad nije čula za isti dok nije došla ovdje ali je vječito kukala za nečim što nema ovdje od začina pa nadalje.Hajde hvala i na savjetu za raštan.
Ali,zato karfiol obožavam.Ide večeras na barenje i to volim ga bez ičega sem mrve soli.
Last edited by Bluemoon; 30-03-25 at 19:25.
@Buva+gacce, не користиш тапаток апликацију за форум. Да ну инсталирај кумим те богом да можеш крштене слике окачит. Овако оћорих.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Linkovane su slike. Klikni na njih.
Знам да су линковане али рекао бих да их качи преко компјутера и веб функције аплодовања, па су овако лоше резолуције.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Slike su mu odlicne (klinke se na njih) ali sta radi ova blumun sto mu zumbira slike, pikseli se vide, kriminal.
Ajde avet ne avetaj da te zamolim ne diraj mi Buvu đe još koristi komp za forum i to i đe on meni najjači car na svijet iako ovaj zuganzi misli da je uletio u kroše đe smo se Buva i ja savršeno razumjeli a ovoga zuganzija 8ebe autokorekt u internet đe umjesto klikne je napisa klinke klinke se na njih.I ozbiljno me ne zanima što njemu aotukorekt puca na KLINKE.
I on sad misli da je tu nakva 8bena faca ali nije jebeno nije.
Ono jesam ja sa tapalkapa u uzbuđenu pitala Buvu za recept skrin šotujući ovu perverziju što je napravio ali drugari bitno je da smo se on i ja sporazumjeli a vas ako tu tražite dlaku u JAJE štonobisereklo ko vas 8be.
Last edited by Bluemoon; 31-03-25 at 04:20.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks